ADO Den Haag

Land |
Actief in |

ADO Den Haag

ADO Den Haag is een Nederlandse profclub die uitkomt in de Eredivisie. De Haagse club werd op 1 februari 1905 opgericht en speelt in de kleuren van de stad, groen geel. De thuiswedstrijden worden afgelegd in het Kyocera stadion. In het stadion is plek voor 15.000 toeschouwers. Geschiedenis van ADO Den Haag De vereniging Alles Door Oefening (ADO) werd opgericht in café Het Hof van Berlijn aan de Haagse Papestraat. In de beginjaren had ADO het niet makkelijk, maar daarna kwamen de sportieve successen. In 1912 promoveerde ADO Den Haag naar de NVB (Nederlandse Voetbal Bond). In 1914 werd ADOLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

ADO Den Haag

ADO-Den-HaagADO Den Haag is een Nederlandse profclub die uitkomt in de Eredivisie. De Haagse club werd op 1 februari 1905 opgericht en speelt in de kleuren van de stad, groen geel. De thuiswedstrijden worden afgelegd in het Kyocera stadion. In het stadion is plek voor 15.000 toeschouwers.

Geschiedenis van ADO Den Haag

De vereniging Alles Door Oefening (ADO) werd opgericht in café Het Hof van Berlijn aan de Haagse Papestraat. In de beginjaren had ADO het niet makkelijk, maar daarna kwamen de sportieve successen. In 1912 promoveerde ADO Den Haag naar de NVB (Nederlandse Voetbal Bond). In 1914 werd ADO Den Haag kampioen in de 3e klasse.

ADO nam zijn intrek in het Zuiderpark stadion in 1925. Voordat de club intrek nam in het Zuiderpark, speelde het zelfs nog even op het Malieveld in Den Haag. De Haagse club ging Eerste Klasse spelen en wist zich lang staande te houden op het hoogste niveau van Nederland.

Op 24 juni 2014 maakt ADO Den Haag bekend dat United Vansen International Sports Co, de nieuwe aandeelhouder van de club wordt. Daarmee wordt ADO na Vitesse de tweede club met een buitenlandse eigenaar. De nieuwe eigenaar van ADO is de Chinees Wang. Hij belooft flink in de Haagse club ter investeren. Zowel op financieel, sportief en organisatorisch gebied.

Van investeringen komt het echter niet en ADO Den Haag krijgt te kampen met achterstallige betalingen. Onlangs liet eigenaar Wang nog weten dat alles goed komt. Ondertussen wacht ADO Den Haag op het beloofde geld.

Haags Kwartiertje van ADO Den Haag

Iets typisch Haags is het Haags Kwartiertje. Het Haags Kwartiertje ontstond volgens supporters in het seizoen 1964/65. Het kwartier gaat in na 74 minuten en 50 seconden en is bedoeld om de spelers een extra motivatie te geven.

Of het helpt is niet duidelijk. Er zijn wedstrijden waarbij ADO Den Haag in het laatste kwartier nog gelijk maakte of zelfs gelijk maakte en won, maar er zijn ook genoeg voorbeelden van wedstrijden waarin het Haags Kwartiertje niet hielp. Al met al een bijzonder gebaar van de supporters.