Club

ADO Den Haag

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Den Haag

Op deze pagina check je alle informatie over ADO Den Haag. Ontdek het aankomende programma van de club, maar ook de laatste uitslagen en handige statistieken. Houd de ADO-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de club.

Programma ADO Den Haag

Check hier het programma van ADO Den Haag. Per competitie zie je meteen de datum van de wedstrijden, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

In de tabel hieronder check je de actuele stand van ADO Den Haag. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin ADO Den Haag actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag ADO Den Haag

Elke wedstrijduitslag van ADO Den Haag vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke uitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en de doelpuntenmakers.

ADO Den Haag selectie

Alles over ADO Den Haag

ADO Den Haag is een Nederlandse profclub die uitkomt in de Eredivisie. ADO Den Haag werd in 1905 opgericht en heeft in de historie meerdere fusies doorgemaakt met andere lokale clubs. ADO geldt tegenwoordig veelal als lage middenmoter en vecht vaak tegen degradatie, maar is in de vroege historie meermaals landskampioen geworden.

Sinds 2007 speelt ADO zijn wedstrijden op het programma in het Cars Jeans stadion, dat plek biedt aan 15.000 toeschouwers en zo nu en dan gebruikt wordt voor wedstrijden van het dames Nederlands elftal en grote hockeywedstrijden. ADO Den Haag heeft een zeer fanatieke fanschare.

Historie ADO Den Haag

ADO Den Haag is één van de oudste clubs van Nederland en is opgericht in 1905. Met name in de eerste decennia na de oprichting van de club was Den Haag één van de topclubs van Nederland.

Aan het begin van de twintigste eeuw werkte ADO zich snel op naar de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal op dat moment. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kende de club haar succesvolste periode, met landskampioenschappen in 1942 en 1943. In 1941 werd de kampioenswedstrijd verloren van Heracles Almelo. De club was in deze periode uiterst populair in Den Haag en daarbuiten. De kampioenswedstrijd van 1941 in De Kuip trok maar liefst 65.000 toeschouwers. Hoewel ADO het direct na de invoering van het professioneel voetbal in 1955 lastig had, wist het zich rond het einde van de jaren zestig en de jaren zeventig te profileren als topclub.

Hoewel ADO geen kampioen werd, eindigde de club wel drie keer op de derde plaats van de Eredivisie en wist het nog eens zeven keer in de top zes te eindigen. Bovendien legde ADO beslag op de nationale beker in 1968 en 1975, terwijl het in 1959, 1963, 1964, 1966, 1972 en 1987 de finale verloor. Deze jaren kenden echter ook dieptepunten, waarbij 3 april 1982 de zwartste dag vormde. Op deze dag staken vandalen de hoofdtribune in brand, die niet meer gered kon worden.

Vanaf de jaren tachtig ging het ook sportief bergafwaarts, met drie degradaties. In de jaren negentig speelde ADO voornamelijk in de Eerste Divisie. In 2004 keerde ADO terug in de Eredivisie, waar het op één seizoen na niet meer uit verdween.

Gered van degradatie in 2020

ADO Den Haag wist in seizoen 2019/2020 net te ontkomen aan degradatie. De Haagse club stond met nog met 8 wedstrijden te gaan op de 17e plek. De achterstand op Fortuna Sittard bedroeg 7 punten. Echter werd er door de KNVB besloten om geen clubs te laten degraderen uit de Eredivisie, vanwege de corona-crisis. Hierdoor was ADO Den Haag zeker van een nieuw seizoen op het hoogste niveau.

Fans en clubiconen van ADO

De fans van ADO Den Haag staan bekend om hun fanatisme en onvoorwaardelijke steun, ook in moeilijke tijden. Tijdens het laatste kwartier van een thuiswedstrijd begint het Haags Kwartiertje, waarin de fans extra luidruchtig zijn en de club opvallend vaak nog tot scoren weet te komen.

De fans van ADO onderhouden nauwe vriendschappelijke banden met de fans van Swansea City, Legia Warschau, Club Brugge en Juventus. Bij thuiswedstrijden van deze clubs zijn vlaggen van ADO Den Haag niet ongebruikelijk. Aartsrivaal van ADO is Ajax, dat het ondanks het sportieve kwaliteitsverschil vaak opvallend moeilijk heeft in duels met ADO. Enige rivaliteit is er ook met Feyenoord. Hoewel deze minder sterk is, deels vanwege het feit dat beide clubs bekendstaan als arbeidersclubs.

Bekende voormalige spelers van ADO zijn onder meer Dick Advocaat, Martin Jol en recentelijk Lex Immers en Tom Beugelsdijk. Immers heeft een tatoeage van het clublogo op zijn kuit, terwijl Beugelsdijk na een kortstondig avontuur in Duitsland vanwege heimwee terugkeerde bij ADO in 2015.

Haags Kwartiertje van ADO Den Haag

Iets typisch Haags is het Haags Kwartiertje. Het Haags Kwartiertje ontstond volgens supporters in het seizoen 1964/65. Het kwartier gaat in na 74 minuten en 50 seconden en is bedoeld om de spelers een extra motivatie te geven. Of het écht helpt, is niet duidelijk. Er zijn wedstrijden waarbij ADO Den Haag in het laatste kwartier nog gelijk maakte of zelfs gelijk maakte en won, maar er zijn ook genoeg voorbeelden van wedstrijden waarin het Haags Kwartiertje niet hielp voor de Hagenezen. Al met al een bijzonder gebaar van de supporters.

Stadion van ADO Den Haag

ADO Den Haag speelt zijn thuisduels in het Cars Jeans Stadion, tot 2017 heette het voetbalstadion nog het Kyocera Stadion. De thuishaven van de Haagse voetbalclub is gelegen in de wijk Forepark, ver buiten het centrum. Het stadion heeft ruim 27 miljoen euro gekost en biedt plaats aan ruim vijftienduizend bezoekers. Tijdens het WK hockey in 2014 werden er ook wedstrijden afgewerkt in het Cars Jeans Stadion, hiervoor werd er speciaal voor het WK hockey een kunstgrasmat aangelegd.

ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag speelt sinds het seizoen 2007/2008 ook mee in de Eredivisie Vrouwen. De vrouwenploeg van de Haagse club ging in de eerste zeven seizoenen een samenwerkingsverband aan met Ter Leede uit Sassenheim. Dankzij het kampioenschap van Ter Leede in de Hoofdklasse (2006/2007) speelde ADO Den Haag Vrouwen in het eerste seizoen van de Eredivisie ook mee in de UEFA Women’s Cup. De vrouwen van ADO Den Haag wisten in 2012 landskampioen te worden en wonnen driemaal de KNVB Beker in 2012, 2013 en 2016. Ook de vrouwen van ADO Den Haag spelen hun wedstrijden op het programma in het Cars Jeans Stadion.

Programma, uitslagen en tussenstand

Volg ADO Den Haag op deze pagina op de voet. Bekijk het programma van de club, de tussenstand en de uitslagen van de wedstrijden in de Eerste Divisie en eventuele andere competities en toernooien.

Wedden op ADO Den Haag

ADO Den Haag komt uit in de Keuken Kampioen Divisie. De club zou dolgraag willen terugkeren in de Eredivisie en staat dan ook in de top van het klassement van de Eerste Divisie. Toch wint ADO Den Haag absoluut niet alle wedstrijden. Dat maakt wedden op de club uit Den Haag erg spannend. Bij het wedden op ADO Den Haag is het belangrijk dat de speler alle actuele omstandigheden goed in de gaten houdt. Naast het inzetten op winst of verlies voor de club zijn ook andere weddenschappen op ADO Den Haag populair. Zo wordt er in veel wedstrijden van de Haagse club wel meerdere keren gescoord. Dat maakt een under/over weddenschap ook interessant.

Odds

ADO Den Haag doet mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekent dat zij tegen een flink aantal clubs als favoriet worden gezien. Dat is ook terug te zien in de odds die de Haagse club krijgt toebedeeld. Er zijn echter ook clubs waar ADO het historisch gezien zwaarder tegen heeft. Bij deze wedstrijden zullen de odds voor winst van ADO hoger liggen. Daarnaast zijn er veel andere soorten weddenschappen te plaatsen op de Haagse club. Onder andere het spelen met een handicap of het combineren van verschillende weddenschappen kan de odds een boost geven.