Club

Heracles Almelo

Land:
Nederland
Opgericht:
1903
Competitie:
Locatie:
Almelo
Stadion:
Erve Asito
Veld:
Kunstgras
Capaciteit:
12.080

Heraclieden opgelet! Op deze pagina kan je alle informatie over jouw favoriete club terugvinden. Volg Heracles Almelo op de voet en blijf te allen tijden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Check het programma, de uitslagen en de statistieken.

Betcity Logo

BetCity

8.3 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Programma Heracles Almelo

Check hier alle wedstrijden van Heracles Almelo die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Betcity Logo

BetCity

8.3 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Heracles Almelo in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Heracles Almelo actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Heracles Almelo

Alle uitslagen van Heracles Almelo zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en het aantal corners.

Seizoensstatistieken Heracles Almelo

Heracles Almelo selectie

Socials
@heraclesalmelo
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Heracles Almelo

Heracles Almelo is een voetbalclub uit Overijssel. De club is opgericht in 1903, wat het één van de oudste professionele voetbalclubs van Nederland maakt. Hoewel de club tegenwoordig vooral in de onderste regionen van de Eredivisie speelt, werd Heracles in het verleden twee keer landskampioen en bereikte het in 2012 de bekerfinale.

Heracles speelt haar thuiswedstrijden in het Polmanstadion, dat plek biedt aan zo’n 12.000 supporters. De grootste rivaal van de Heraclieden is FC Twente. Deze Twentse derby geldt als één van de grotere derby’s van Nederland.

Historie

In de vroege historie van het Nederlandse voetbal was Heracles één van de meer succesvolle clubs van Nederland. Voor de invoering van het betaalde voetbal wist de club zich in 1927 en 1941 te kronen tot landskampioen. In deze periode was Heracles bovendien meerdere keren de sterkste ploeg van de regio oost.

Van Eerste Divisie naar Eredivisie

Na de invoering van het betaald voetbal in 1955 kwam Heracles vrijwel uitsluitend uit in de Eerste Divisie, waar het veelal onderin de middenmoot eindigde. Na een kampioenschap in 1962 kwam Heracles echter vier seizoenen uit in de Eredivisie, waarbij een negende plek in het seizoen 1964/1965 het hoogtepunt vormde.

Rond de eeuwwisseling begon de club zich te profileren als topclub in de Eerste Divisie. Het kampioenschap van 2005 betekende promotie naar de Eredivisie. Sindsdien is Heracles niet meer gedegradeerd.

Sinds 2005 eindigt Heracles vaak onderin de middenmoot van de Eredivisie, hoewel de club ook enkele seizoenen verraste met plekken in de subtop. De beste resultaten kwamen in 2011, 2012 en 2016. In 2011 en 2016 werd Heracles zesde en deed het mee in de nacompetitie voor Europees voetbal.

Fans en clubiconen van Heracles Almelo

Hoewel de supportersgroep van Heracles vooral uit Almelo zelf en de directe omgeving komt, kent de club ook enige populariteit in de rest van Overijssel en Drenthe. De club groeit bovendien gestaag in populariteit en prestaties. Dit is mede te danken aan het werk van voorzitter Jan Smit, die tussen 1998 en 2017 het bewind voerde bij Heracles.

Twentse derby

Voor de fans van Heracles is de derby met FC Twente het belangrijkste duel van het jaar. Deze Twentse derby werd in het recente verleden voornamelijk gewonnen door FC Twente, maar Heracles heeft zo zijn momenten om toe te slaan. Op clubniveau is de rivaliteit minder groot. De ploegen delen een jeugdopleiding en werken nauw samen.

Bekende spelers

Naast voormalig voorzitter Jan Smit heeft Heracles nog enkele andere clubiconen en bekende spelers gekend. Een beroemde speler van de club was Steve Mokone. Hoewel de Zuid-Afrikaan slechts twee seizoenen uitkwam voor Heracles, werd hij al snel een publiekslieveling in Almelo. Mokone was bovendien de eerste buitenlandse profvoetballer in Nederland.

Andere voormalige spelers van Heracles zijn Hendrie Krüzen, Joop Schuman en Kwame Quansah. Laatsgenoemde speelde vrijwel zijn hele carrière bij Heracles.

Successen van Heracles Almelo

Hoewel Heracles Almelo niet altijd heeft gestreden op het hoogste niveau, pakte het in het verleden wel prijzen. Zo werd Heracles in 1927 en 1941 Landskampioen. In 1962, 1985 en 2005 won de ploeg de Eerste Divisie.

Vooral de laatste jaren zit er een stijgende lijn in de prestaties in Almelo. In 2010 draaide Heracles een bijzonder goed seizoen en eindige op de 6e plek in de Eredivisie. Een nog recentere prestaties van formaat is het bereiken van de finale in het KNVB-beker toernooi. Deze finale ging tegen PSV ging met 3-0 verloren, maar het bereiken van deze finale gold als een belangrijke mijlpaal voor Heracles Almelo.

In 2018/19 eindigde de club uit Almelo op een nette zevende plek. In seizoen 2019/2020 is de club geëindigd op plek 8. Door de uitbraak van het coronavirus is er door de KNVB besloten dit seizoen niet meer uit te voetballen.