actueel background image

Voorbeschouwing: FC Twente – Heracles Almelo (5 november 2021)

05 nov 2021 | 11:30 0

In de Eredivisie is het op de vrijdagavond weer tijd voor een ouderwetse derby. FC Twente zal het in eigen huis gaan opnemen tegen streekgenoot Heracles Almelo. Het is voor beide clubs één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Beide ploegen kennen een redelijk teleurstellend seizoen en kunnen de punten dan ook goed gebruiken. In de laatste vijf edities van de derby kwamen beide clubs tot scoren en waren de verschillen minimaal. Het is dan ook een prachtig duel om de nieuwe speelronde mee te beginnen.

Vooruitblik

FC Twente speelt in eigen huis en dat maakt nog wel een verschil. De Tukkers presteren goed in de Grolsch Veste, terwijl Heracles Almelo veel moeite kent in uitwedstrijden. Het ligt dan ook voor de hand om te voorspellen dat FC Twente de drie punten pakt. Beide ploegen komen hoogstwaarschijnlijk wel tot scoren, de vraag is dan ook hoeveel doelpunten er gaan vallen in deze derby.

FC Twente hoopt op een nieuwe overwinning

FC Twente heeft de laatste weken alle moeite om te winnen. Er werd gelijkgespeeld tegen FC Groningen (1-1), Willem II (1-1) en gewonnen van de amateurclub O.S.S. ’20 (0-2). FC Twente verloor de laatste twee competitieduels van NEC Nijmegen (1-2) en PSV (5-2). Middenvelder Zerrouki noteerde drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden. FC Twente kan een overwinning op de streekgenoot goed gebruiken, aangezien er in 2017 voor het laatst werd gewonnen van Heracles Almelo.

Wisselvalligheid typeert Heracles Almelo

Het seizoen van Heracles Almelo is er eentje met vallen en opstaan. De ploeg staat op de 13e plaats in de Eredivisie. Heracles Almelo wist bijvoorbeeld met 3-2 te winnen van AZ, om vervolgens een week later met 2-1 onderuit te gaan bij SC Cambuur. Heracles Almelo won slechts één van de laatste vier wedstrijden en dat was tegen de amateurs van ASWH (1-3). Echter wist de club afgelopen weekend wel te stunten door met 0-0 gelijk te spelen tegen de regerend landskampioen Ajax. Heracles Almelo is al vier duels op rij ongeslagen tegen FC Twente en wist twee van de vier duels te winnen. Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in 1-1.

Statistieken

– FC Twente staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 15 punten
– FC Twente won één van de laatste vijf wedstrijden
– FC Twente won in 2017 voor het laatst van Heracles Almelo
– FC Twente kwam in de laatste negen duels tot scoren
– Heracles Almelo staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 11 punten
– Heracles Almelo speelde vorig weekend gelijk tegen Ajax (0-0)
– Heracles Almelo verloor geen van de laatste vier duels tegen FC Twente
– Heracles Almelo won één van de laatste vier wedstrijden
– In de laatste vijf onderlinge duels kwamen beide clubs tot scoren

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.