actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 28)

02 apr 2021 | 12:07 0

De 28e speelronde van de Eredivisie wordt gespeeld op 3 en 4 april 2021. Ajax kan wederom een enorme stap zetten richting de landstitel, terwijl meerdere clubs strijden voor de felbegeerde tweede plaats in de competitie. Onderin de competitie begint het langzamerhand zaak te worden voor ADO Den Haag en FC Emmen om punten te gaan pakken. Dit zijn de wedstrijden die aankomend weekend op het programma staan.

VVV-Venlo – FC Groningen (zaterdag, 18:45 uur)

VVV-Venlo staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Limburgse club is ver teruggezakt op de ranglijst en moet plotseling vechten tegen degradatie. VVV-Venlo incasseerde dit seizoen al 72 tegendoelpunten, het meeste van alle clubs in de competitie. VVV-Venlo verloor de laatste acht competitieduels, waaronder van Sparta, Fortuna Sittard en PEC Zwolle. In de laatste vijf competitieduels kwam VVV tweemaal tot scoren en moest het 14 tegentreffers verwerken. Pijnlijke statistieken en de punten zijn dan ook onwijs hard nodig in Venlo.

FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 43 punten. De Groningse club won slechts één van de laatste zes wedstrijden en zit in een mindere fase. Na een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen werd er vervolgens met 3-1 verloren bij RKC Waalwijk. Eerder dit seizoen won FC Groningen in eigen huis met 2-1 van VVV-Venlo. De laatste uitwedstrijd in Venlo ging met 2-1 verloren. FC Groningen won slechts één van de laatste zes uitduels bij VVV-Venlo.

FC Twente – Vitesse (zaterdag, 20:00 uur)

FC Twente staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De club uit Enschede won slechts één van de laatste 12 wedstrijden. FC Twente speelde zeven keer gelijk en verloor vier wedstrijden. Daarnaast wist FC Twente geen van de laatste negen thuisduels te winnen. Vlak voor de interlandbreak werd er met 4-1 verloren bij AZ en kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen sc Heerenveen. FC Twente won één van de laatste vijf thuisduels tegen Vitesse.

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 52 punten. De Arnhemmers maken nog kans op de 2e plek en spelen binnenkort de bekerfinale tegen Ajax. Genoeg kansen voor een Europees ticket, maar toch is iedere wedstrijd nu even belangrijk. Vitesse is nu vijf duels op rij ongeslagen, de ploeg won zelfs vier wedstrijden. Na een 2-1 overwinning op AZ en een 1-3 winstpartij bij FC Utrecht werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II.

Willem II – AZ (zaterdag, 20:00 uur)

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Tilburgse club is bezig aan een sterke reeks en speelde zich uit de gevarenzone. Willem II is vijf duels op rij ongeslagen. De club pakte een punt tegen ADO Den Haag (1-1), FC Twente (1-1) en Vitesse (0-0). Er werd met 0-2 gewonnen bij Sparta Rotterdam en de ploeg was ook met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen. Vorig seizoen wist Willem II met 1-1 gelijk te spelen tegen AZ in het eigen stadion.

AZ staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 55 punten. De Alkmaarse club won zes van de laatste zeven wedstrijden, er werd alleen met 2-1 verloren bij Vitesse. Vlak voor de interlandperiode werd er 4-1 gewonnen van FC Twente en met 2-0 van PSV. AZ staat in punten gelijk met PSV en maakt nog alle kans op de felbegeerde 2e plek in de competitie. Eerder dit seizoen won AZ met 5-3 van Willem II in het AFAS Stadion.

Sparta Rotterdam – PEC Zwolle (zaterdag, 21:00 uur)

Sparta Rotterdam staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 31 punten. De ploeg is vier duels op rij ongeslagen. Sparta Rotterdam won bij VVV-Venlo (0-1) en van RKC Waalwijk (2-0). Er werd in de vorige speelronde met 1-1 gelijkgespeeld bij Heracles Almelo. In eigen huis werd slechts één van de laatste zeven duels gewonnen. Er werd onder andere verloren van Willem II (0-2) en Fortuna Sittard (1-2). Sparta Rotterdam won twee van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent.

PEC Zwolle staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De ploeg won slechts twee van de laatste vijf wedstrijden. Na een 0-2 nederlaag tegen Ajax werd er in de laatste speelronde met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo. PEC Zwolle verloor de laatste drie uitwedstrijden. In 2017 won PEC Zwolle voor de laatste keer op Het Kasteel in Rotterdam.

Feyenoord – Fortuna Sittard (zondag, 12:15 uur)

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 48 punten. De Rotterdamse club won één van de laatste zes wedstrijden en verspeelde daarmee zijn kans op een top 4-klassering. Er werd met 6-0 gewonnen van VVV-Venlo en met 4-2 verloren bij AZ. De overige vier competitieduels eindigde in een gelijkspel. In eigen huis won de ploeg drie van de laatste vier wedstrijden. Eerder dit seizoen won Feyenoord met 1-3 in Sittard.

Fortuna Sittard staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Limburgse club won drie van de laatste zes wedstrijden en kan nu al terugkijken op een prima seizoen. De punten werden voornamelijk gepakt tegen de directe concurrentie, waardoor de ploeg al vrijwel zeker is van handhaving in de hoogste divisie. Fortuna Sittard won drie van de laatste vier uitwedstrijden. In 2018 won de ploeg voor het laatst een uitwedstrijd bij Feyenoord.

ADO Den Haag – FC Utrecht (zondag, 14:30 uur)

ADO Den Haag staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 15 punten. De Haagse club lijkt degradatie niet meer te kunnen voorkomen. ADO Den Haag wist geen van de laatste 13 wedstrijden te winnen. De laatste overwinning werd geboekt op 9 januari 2021 bij RKC Waalwijk (0-1). ADO Den Haag speelde vier van de laatste vijf thuisduels gelijk. In de laatste speelronde ging de ploeg kansloos met 5-0 onderuit bij Ajax in de Johan Cruijff Arena.

FC Utrecht staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 40 punten. Ondanks een teleurstellend seizoen lijkt de ploeg hard op weg naar de play-offs voor Europees voetbal. FC Utrecht won zeven van de laatste tien wedstrijden. De laatste weken verlopen wel wat wisselvallig. FC Utrecht verloor met 0-1 van FC Emmen, terwijl er wel met 0-1 gewonnen werd bij Fortuna Sittard. FC Utrecht won de laatste vier uitduels, waaronder een 0-1 overwinning bij AZ. Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht in eigen huis met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk.

PSV – Heracles Almelo (zondag, 14:30 uur)

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 55 punten. De Eindhovenaren verloren vlak voor de interlandperiode met 2-0 bij AZ, waardoor de tweede plaats in gevaar is gekomen. De club won slechts één van de laatste vier wedstrijden. De wedstrijden tegen Ajax (1-1) en Feyenoord (1-1) leverde slechts één punt op. De Eindhovenaren moeten aan de bak om een ticket voor de voorrondes van de UEFA Champions League veilig te stellen. PSV won vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de aankomende tegenstander.

Heracles Almelo staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 36 punten. De ploeg kent een degelijk seizoen en is nog in de race voor een play-off ticket voor Europees voetbal. Heracles Almelo is nu vier duels op rij ongeslagen, er werd tweemaal gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De laatste wedstrijd voor de interlandperiode eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen eindigde het duel tegen PSV in 1-1.

FC Emmen – RKC Waalwijk (zondag, 16:45 uur)

FC Emmen staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 15 punten. Er werden punten gepakt in de laatste weken, waardoor de ploeg geen hekkensluiter meer is. Echter degradeert ook de nummer 17, waardoor het er somber uitziet voor de ploeg. FC Emmen is al vijf duels op rij ongeslagen. Twee wedstrijden werden gewonnen en de laatste drie duels eindigde in een gelijkspel. Op 20 maart 2021 pakte FC Emmen zelfs een punt tegen Feyenoord. Eerder dit seizoen ging FC Emmen met 1-0 onderuit in Waalwijk.

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De ploeg kent een prima seizoen en heeft nog een degelijke voorsprong op de gevarenzone. RKC Waalwijk pakte in de vorige speelronde drie punten door met 3-1 te winnen van FC Groningen. Een nieuwe overwinning en de ploeg is vrijwel zeker van handhaving. Echter won RKC Waalwijk maar één van de laatste tien uitwedstrijden. De ploeg won één van de laatste vijf uitduels in Emmen.

sc Heerenveen – Ajax (zondag, 16:45 uur)

sc Heerenveen staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 34 punten. Ondanks een flitsende start in de competitie, lijkt de Friese club straks met lege handen te staan. De Friese club won maar één van de laatste vijf wedstrijden. In eigen huis zijn de recente resultaten wel wat beter, want de ploeg verloor slechts één van de laatste vijf thuiswedstrijden. De laatste zeven thuisduels tegen Ajax eindigde in een nederlaag voor sc Heerenveen. Kortgeleden verloor sc Heerenveen nog met 0-3 van Ajax in de KNVB Beker.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 66 punten. De Amsterdamse club heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed. De landstitel lijkt vrijwel een zekerheid. De Amsterdamse club is sinds 12 december 2020 ongeslagen in alle competities. Ajax won de laatste zes wedstrijden en kwam in al die duels minimaal twee keer tot scoren. Ajax wist in vijf van de laatste zes duels de nul te houden. Ajax verloor in 2009 voor het laatst van sc Heerenveen.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.