actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 26)

12 mrt 2021 | 13:39 0

Ajax en PSV maakte in de vorige speelronde geen fouten. Achtervolger AZ ging wel onderuit bij Vitesse, waardoor de spanning voor plek drie weer helemaal is teruggekeerd. De derde plaats zou zomaar een direct ticket voor de UEFA Europa League kunnen opleveren, mits Ajax de KNVB Beker wint. Onderin de ranglijst zijn de verschillen klein en is de spanning nog volop aanwezig. In speelronde 26 staan er weer diverse mooie affiches op het programma, waaronder de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord.

Willem II – sc Heerenveen (zaterdag, 16:30 uur)

Willem II staat op de 16e plek in de Eredivisie met 18 punten. De Tilburgse club is al drie duels op rij ongeslagen. Een knappe prestatie, gezien het diepe dal waar de ploeg moest uitklimmen. Willem II speelde gelijk tegen ADO Den Haag (1-1) en FC Twente (1-1). Er werd tussendoor met 0-2 gewonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen ging Willem II met 2-0 onderuit bij sc Heerenveen. Daarnaast won de Friese club ook van de Tilburgers in het KNVB bekertoernooi.

sc Heerenveen staat op de 9e plek in de Eredivisie met 33 punten. Na een droomstart zakte de ploeg weg op de ranglijst, waardoor het nu nog moet knokken voor een play-off ticket. Na nederlagen tegen PEC Zwolle (4-1) en Ajax (0-3), werd er vorig weekend met 0-3 gewonnen bij ADO Den Haag. Joey Veerman en Henk Veerman kwamen beide tot scoren in het Cars Jeans Stadion. Sc Heerenveen won twee van de laatste drie uitduels bij Willem II.

ADO Den Haag – Heracles Almelo (zaterdag, 18:45 uur)

ADO Den Haag staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 15 punten. De Haagse ploeg won geen van de laatste 11 wedstrijden en moet sterk rekening houden met directe degradatie. ADO Den Haag wist wel drie van de laatste vijf duels gelijk te spelen, waaronder tegen PSV (2-2). Drie punten zijn hard nodig, maar het probleem zit hem in de voorhoede. ADO Den Haag noteerde dit seizoen pas 20 doelpunten, het minste van alle clubs in de competitie. Eerder dit seizoen ging de club met 2-0 onderuit in Almelo.

Heracles Almelo staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 32 punten. De ploeg wist na een gelijkspel tegen FC Twente (2-2) weer eens te winnen. Heracles Almelo was namelijk met 2-1 te sterk voor PEC Zwolle. De verdedigende middenvelder De La Torre noteerde in de blessuretijd de winnende treffer. Heracles Almelo won overigens maar één van de laatste vijf uitwedstrijden. Vorig seizoen werd er met 0-0 gelijkgespeeld in Den Haag.

AZ – FC Twente (zaterdag, 20:00 uur)

AZ staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 49 punten. De Alkmaarse ploeg ging vorig weekend met 2-1 onderuit bij Vitesse, waardoor het gat met de achtervolgers zeer minimaal is geworden. Er kwam ook een einde aan een reeks, want de vier wedstrijden daarvoor werden allemaal gewonnen. In eigen huis werden de laatste twee duels tegen sc Heerenveen (3-1) en Feyenoord (4-2) gewonnen. Daarnaast won AZ de laatste vijf thuiswedstrijden tegen FC Twente. In de laatste drie thuisduels tegen de komende opponent wist AZ de nul te houden.

FC Twente staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 36 punten. De Tukkers speelde de laatste drie competitieduels gelijk. Er werd een punt gepakt tegen Feyenoord (2-2), Heracles Almelo (2-2) en Willem II (1-1). In uitduels is FC Twente bijzonder sterk. Slechts twee van de laatste 10 uitduels gingen verloren en er werd vijfmaal gewonnen. Er werd onder andere met 0-2 gewonnen bij Vitesse en met 1-2 bij Ajax. De laatste uitoverwinning in Alkmaar dateert uit 2013.

FC Groningen – FC Emmen (zaterdag, 20:00 uur)

FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 42 punten. De Groningers zijn bezig aan een goed seizoen, ondanks het feit dat het al maanden niet kan beschikken over Arjen Robben. FC Groningen verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden en dat was op bezoek bij koploper Ajax (3-1). FC Groningen verloor slechts twee van de 13 thuiswedstrijden dit seizoen. Er werd zeven keer gewonnen en viermaal gelijkgespeeld. Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in 2-0.

FC Emmen staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 13 punten. De maand februari verliep goed voor de club, maar degradatie lijkt vrijwel onomkeerbaar. FC Emmen is nu drie duels op rij ongeslagen. Er werd gewonnen van PEC Zwolle (3-2) en bij FC Utrecht (0-1). Vorig weekend werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen won FC Emmen met 2-1 van FC Groningen in het KNVB bekertoernooi.

Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk (zaterdag, 21:00 uur)

Sparta Rotterdam staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 27 punten. De Rotterdammers wonnen slechts één van de laatste negen wedstrijden en zijn bezig aan een moeizame reeks. Doordeweeks werd er eindelijk weer eens gewonnen, namelijk met 0-1 bij VVV-Venlo. In eigen huis wist Sparta Rotterdam geen van de laatste zes duels te winnen en ging het zelfs vijfmaal onderuit. Sparta won wel de laatste vier thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 23 punten. RKC Waalwijk verloor slechts één van de laatste zes wedstrijden. Na twee overwinningen en drie gelijke spelen werd er vorig weekend met 1-2 verloren van FC Utrecht. Daarnaast speelde RKC Waalwijk in vier van de laatste vijf uitduels gelijk. De laatste uitoverwinning bij Sparta dateert uit 2011.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard (zondag, 12:15 uur)

VVV-Venlo staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Limburgse ploeg is nog lang niet zeker van handhaving en moet punten gaan pakken. Wellicht dat er een winstpartij kan worden geboekt in de Limburgse derby. VVV-Venlo verloor de laatste zes competitieduels en ging onderuit in de halve finale van de KNVB Beker. In de laatste vijf wedstrijden moest de ploeg maar liefst 17 tegentreffers incasseren. In eigen huis won VVV-Venlo drie van de laatste vier ontmoetingen met Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 31 punten. De ploeg won 9 van de 25 competitieduels en heeft zijn zaakjes goed op orde. Fortuna Sittard won twee van de laatste vier competitieduels. In uitduels won het drie van de laatste vijf wedstrijden. Vorig seizoen kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij VVV-Venlo. Fortuna Sittard won maar één van de laatste 13 uitwedstrijden in Venlo. De enige overwinning in De Koel werd geboekt in 1992.

PSV – Feyenoord (zondag, 14:30 uur)

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 54 punten. PSV won drie van de laatste vier wedstrijden, er werd tussendoor alleen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. Vorig weekend werd er een gemakkelijke 1-3 overwinning geboekt bij Fortuna Sittard. PSV won 11 van de laatste 13 thuiswedstrijden, er werd één keer verloren en dat was tegen AZ (1-3). Opmerkelijk genoeg won PSV slechts één van de laatste vijf thuisduels tegen Feyenoord.

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 46 punten. De Rotterdammers moeten winnen in het Philips Stadion om nog iets van het seizoen te kunnen maken. Feyenoord won maar één van de laatste vijf wedstrijden en zakte daardoor weg op de ranglijst. Na de uitschakeling in het bekertoernooi werd er gelijkgespeeld tegen FC Twente (2-2) en FC Groningen (0-0). Daarna volgde een 4-2 nederlaag tegen AZ. Er werd vorig weekend wel eenvoudig met 6-0 gewonnen van VVV-Venlo. Eerder dit seizoen won Feyenoord met 3-1 van PSV in De Kuip.

FC Utrecht – Vitesse (zondag, 14:30 uur)

FC Utrecht staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Domstedelingen wonnen drie van de laatste vier wedstrijden. Er werd gewonnen van RKC Waalwijk (1-2), Willem II (0-6) en VVV-Venlo (3-1). Echter ging de ploeg ook kortgeleden nog met 0-1 onderuit tegen de hekkensluiter FC Emmen. In eigen huis verloor FC Utrecht maar twee van de laatste 10 wedstrijden. Echter wist FC Utrecht geen van de laatste drie thuisduels tegen Vitesse winnend af te sluiten.

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 48 punten en kan de derde plaats al ruiken. De Arnhemmers kennen een geweldig seizoen en plaatste zich voor de finale van de KNVB Beker. Vitesse won drie van de laatste vijf wedstrijden. Er werd tweemaal gewonnen van VVV-Venlo (4-1, 2-0) en vorig weekend werd concurrent AZ met 2-1 verslagen. Eerder dit seizoen won Vitesse nog met 1-0 van FC Utrecht. Middenvelder Bazoer zal naar alle waarschijnlijkheid weer terugkeren in de selectie, nadat de speler disciplinair werd geschorst door zijn werkgever.

PEC Zwolle – Ajax (zondag, 16:45 uur)

PEC Zwolle staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De club verloor drie van de laatste vier wedstrijden en maakt een teleurstellend seizoen door. Er werd verloren van FC Groningen (1-0), FC Emmen (3-2) en Heracles Almelo (2-1). Tussendoor boekte de ploeg wel een 4-1 overwinning op sc Heerenveen. In eigen huis verloor PEC Zwolle maar één van de laatste negen wedstrijden. Echter werd er zesmaal gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen ging PEC Zwolle nog met 4-0 onderuit in Johan Cruijff Arena.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 60 punten. De Amsterdamse club is al 20 duels op rij ongeslagen en dat is inclusief de Europese duels. Ajax won 14 van de laatste 15 wedstrijden. Er werd alleen gelijkgespeeld bij PSV (1-1), maar dat punt werd gevierd als een overwinning. Doordeweeks won Ajax overtuigend met 3-0 van Young Boys. Ajax lijkt dan ook hard op weg naar de landstitel en is de favoriet in Zwolle. Ajax wist de laatste vijf uitwedstrijden bij PEC Zwolle te winnen.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.