actueel background image

Bundesliga speelronde 33: de eerste beslissingen

19 mei 2023 | 09:16 2

De Bundesliga kan twee speelrondes voor het einde nog werkelijk alle kanten op. Geen degradant ligt vast, de Champions League-plekken liggen nog op en de titel kan nog twee kanten op. Gaan in speelronde 33 de eerste beslissingen vallen? Een korte vooruitblik.

De Ligt Bayern

Laatste kans Freiburg

We beginnen vrijdag meteen met een heerlijke wedstrijd. SC Freiburg speelt thuis tegen VfL Wolfsburg. En daar staat wat op het spel hoor. Freiburg moet winnen om zicht te houden op de Champions League en Wolfsburg moet winnen om plaats zes en dus Europees voetbal in handen te houden. Freiburg is in eigen huis de favoriet, maar wat doet de druk met de ploeg? Puntenverlies is einde Champions League-droom.

Vrijdag 20:30 uur: SC Freiburg – VfL Wolfsburg

Union kan Champions League-ticket pakken

De droom van FC Union Berlin kan zaterdag werkelijkheid worden. Bij winst spelen zij volgend seizoen Champions League en dat is enorm knap voor het relatief kleine clubje uit Berlijn. Maar dan moet er wel gewonnen worden dus. Dat moet gaan gebeuren in Hoffenheim. Een ploeg die nog wat anders heeft om voor te vechten. Hoffenheim is namelijk nog niet veilig en staat slechts twee punten boven de streep. Een overwinning betekent lijfsbehoud en dus feest. De champagne kan dus sowieso koud in Hoffenheim, maar wie hem ontkurkt is de vraag.

Zaterdag 15:30 uur: TSG Hoffenheim – 1. FC Union Berlin

Alles of niets voor Hertha en Bochum

Een echte degradatiekraker in Berlijn. Hertha BSC vecht voor de laatste kans tegen directe concurrent VfL Bochum. Hertha moet winnen. Anders is degradatie een feit. Voor Bochum is de druk iets minder, maar dat wil niet zeggen dat er geen druk is. Bochum staat slechts één punt boven de streep en moet dus ook winnen om het heft in eigen handen te houden. Er staat dus heel wat op het spel voor beide ploegen. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Zaterdag 15:30 uur: Hertha BSC – VfL Bochum

Frankfurt hoopt, Schalke vreest

Schalke leek juist op weg zichzelf te redden en Frankfurt was bezig aan een vrije val, maar na vorig weekend is het weer anders. Frankfurt won eindelijk weer en heeft weer hoop op Europa en Schalke ging met 6-0 ten onder in München en staat weer op een play-off plek voor degradatie. Beide ploegen moeten dus eigenlijk winnen. De druk staat er dus vol op. Frankfurt is favoriet, maar Schalke kan met de steun van het eigen publiek ook verrassen.

Zaterdag 15:30 uur: FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

Wedstrijd voor de eer

Gelukkig is er ook een wedstrijd die nergens meer over gaat. Werder Bremen en Köln staan in de middenmoot en doen nergens meer om mee. Slechts de eer staat op het spel bij de wedstrijd tussen de nummer 10 en 12. Een lekkere vrije wedstrijd voetbal en het publiek vermaken dus.

Zaterdag 15:30 uur: SV Werder Bremen – 1. FC Köln

Topper in München

Alle ogen zijn zaterdagavond gericht op de topper tussen FC Bayern München en RB Leipzig. Bayern moet winnen om de koppositie te behouden en RB Leipzig moet winnen om zich te plaatsen voor de Champions League. Al zullen ze in Leipzig ook al blij zijn met een punt. In Dortmund wordt met hoop gekeken naar deze wedstrijd. Puntenverlies voor Bayern betekent namelijk dat BVB ineens weer favoriet is voor de titel.

Zaterdag 18:30 uur: FC Bayern München – RB Leipzig

Duel van hoop

FSV Mainz is na de winterstop de ploeg in vorm en mag nog dromen van Europees voetbal, al lijkt die kans inmiddels verkeken. Zondag spelen zij tegen VfB Stuttgart en Stuttgart zit in de ellende. Als de competitie vandaag eindigt, dan is VfB gedegradeerd. Dat moet voorkomen zien te worden en daarom moet er zondag gewonnen worden.

Zondag 15.30 uur: 1. FSV Mainz – VfB Stuttgart

Dortmund moet druk houden

FC Augsburg is zo goed als veilig, maar kan nog wel wat punten gebruiken. Zondag komt Borussia Dortmund op bezoek. BVB wil nog kampioen worden en dan moet het de komende twee wedstrijden zelf sowieso winnen. De laatste twee wedstrijden lieten zij zien er alles aan te willen doen. Want zowel Wolfsburg als Borussia Mönchengladbach werden met 6-0 naar huis gestuurd. Is Augsburg de volgende?

Zondag 17.30: FC Augsburg – Borussia Dortmund

Derby ter afsluiting

We sluiten de Bundesliga dit weekend af in Leverkusen met de derby tussen Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Voor Gladbach valt er weinig eer meer te behalen. Zij staan elfde en kennen een teleurstellend seizoen. Leverkusen heeft plaatsing voor Europees voetbal nog in eigen hand en speelt dus nog wel ergens voor. Kunnen zij een mooie stap zetten aanstaande zondag?

Zondag 19.30 uur: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.