actueel background image

Het programma van speelronde 29 in de Bundesliga

21 apr 2023 | 06:22 0

Spanning bovenin en onderin de Bundesliga. Blik met VoetbalUitslagen voor uit op het programma van speelronde 29.

Bundeliga week 23 content

FC Augsburg wil zich veilig spelen

VfB Stuttgart gaat vrijdag op bezoek bij FC Augsburg. Stuttgart pakte afgelopen weekend verrassend een punt tegen Borussia Dortmund. Daardoor staan ze nu op doelsaldo net boven direct degradatie, maar het is dringen onderin. Tegenstander FC Augsburg is ook zeker nog niet veilig. Zij staan vijf punten los van Stuttgart, maar bij verlies is de spanning weer helemaal terug. Wint Augsburg, dan lijken zij veilig. Er staat dus wat op het spel.

Vrijdag 20:30 uur: FC Augsburg – VfB Stuttgart

Mainz is niet bang voor Bayern

Vorig weekend kreeg Bayern München een enorme dreun toen het in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen TSG Hoffenheim. Geluk bij een ongeluk was dat ook concurrent Borussia Dortmund uitgleed over een degradatiekandidaat. Zaterdag gaat Bayern op bezoek in Mainz. Een makkie? Zeker niet. Mainz is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en mag dromen van Europees voetbal. Zij zullen er alles aan doen om die droom levend te houden en Bayern een tik uit te delen in de titelstrijd.

Zaterdag 15:30 uur: 1. FSV Mainz 05 – FC Bayern München

Hoffenheim leeft weer

Lang leek Hoffenheim op weg naar de 2. Bundesliga, maar na drie overwinningen en een knap gelijkspel tegen Bayern leven zij weer. Sterker nog, ze staan er zelfs goed voor. Zaterdag komt FC Köln op bezoek. Bij winst komt Hoffenheim in punten gelijk met Köln en dat is knap. Köln staat namelijk op een veilige elfde plaats. Hoffenheim kan zich zaterdag al ogenschijnlijk veilig spelen en dat terwijl ze een maand geleden op sterven na dood waren.

Zaterdag 15:30 uur: TSG Hoffenheim – 1. FC Köln

Bochum wil stap zetten

Ook VfL Bochum leek geen langer verblijf in de Bundesliga gegund, maar ook zij zijn punten gaan pakken. Momenteel staat Bochum net boven de streep. Het verschil met Stuttgart en Schalke is slechts drie punten. Er zijn dus nog wat punten nodig om een langer verblijf veilig te stellen. Zaterdag spelen ze thuis tegen Wolfsburg. De nummer negen van de Bundesliga mag nog steeds dromen van Europa. Bij puntenverlies in Bochum haken ze voorlopig af. Ze weten dus waar ze voor spelen.

Zaterdag 15:30 uur: VfL Bochum – VfL Wolfsburg

Borussia Dortmund leeft nog

Meer dan een helft lang speelde Dortmund in Stuttgart met een man meer. Het gaf een zekere overwinning op het laatste moment weg en dus leek de titel vervlogen. Tot ze hoorde dat ook Bayern een foutje maakte. Daardoor is de titeldroom nog altijd levend. Zaterdagavond komt Eintracht Frankfurt op bezoek. Die Adler zijn bezig aan een vrije val na een geweldige eerste seizoenshelft. De laatste overwinning in de Bundesliga dateert inmiddels van begin februari. Door die slechte fase raakt Europa uit zicht. Wil Frankfurt nog wat, dan moet er gestunt worden in Dortmund.

Zaterdag 18:30 uur: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Hertha op weg naar de uitgang

Hertha BSC flirt al langer opzichtig met degradatie. Vorig seizoen voorkwamen ze het ternauwernood, maar of dat dit jaar weer lukt is de vraag. Hertha staat laatste en daarmee ziet het er slecht uit. Al is niets onmogelijk en zijn de verschillen onderin klein. Kunnen zij ook dit seizoen weer op het nippertje ontsnappen aan de 2. Bundesliga? Dan moeten er snel punten worden gepakt. Om te beginnen aanstaande zaterdag tegen Werder Bremen.

Zaterdag 15:30 uur: Hertha BSC – Werder Bremen

Schalke voor lastige uitwedstrijd

Supporter zijn van Schalke 04 is dit seizoen een rollercoaster van emoties. In de winterstop leek er geen sprankje hoop meer, maar toen kwam er een lange reeks van wedstrijden zonder nederlaag. De hoop was terug. Na twee nederlagen op rij leken ze weer terug bij af, maar vorig weekend pakte ze de laatste strohalm in een rechtstreeks duel met Hertha BSC. Toch staat Schalke nog altijd op degraderen en dus zijn er punten nodig. Zondag gaan ze op bezoek bij Freiburg. Daar winnen lijkt onmogelijk. Freiburg doet het goed en wil de Champions League in. Zij zijn dit jaar aan de stand verplicht te winnen van Schalke.

Zondag 15:30 uur: SC Freiburg – FC Schalke 04

Brutaal Leverkusen gaat voor Champions League

Bayer Leverkusen stond in de winterstop op degraderen, maar is inmiddels hard op weg naar Europees voetbal. De ploeg van Xabi Alonso lijkt niet meer te verslaan en kan zondag zelfs een stap zetten naar het hoogst haalbare. In eigen huis komt nummer vier Leipzig op bezoek. Bij winst verkleint Leverkusen het verschil tot slechts vier punten en dan komt Champions League-voetbal ineens in zicht. Onlangs ging Bayern München ook al zonder punten weg uit Leverkusen. Leipzig is gewaarschuwd.

Zondag 17:30: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Lekker potje in Mönchengladbach

We sluiten de Bundesliga af net over de grens in Mönchengladbach. Daar speelt Borussia tegen FC Union Berlin. Union heeft nog altijd een Champions League-plek in handen, maar lang niet zo stevig meer als voor de winterstop. Die Eisern morsen veel punten de laatste tijd en voelen de hete adem van RB Leipzig en Freiburg in de nek. Winnen op bezoek bij Gladbach lijkt een must, maar winnen in Borussia Park is nooit eenvoudig.

Zondag 19:30 uur: Borussia Mönchengladbach – 1. FC Union Berlin

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.