Club

Borussia Mönchengladbach

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Mönchengladbach

De Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach kent een trouwe achterban. Als echte supporter kan jij op voetbaluitslagen.com gemakkelijk het programma, de uitslagen en de statistieken terugvinden.

Programma Borussia Mönchengladbach

Check hier alle wedstrijden van Borussia Mönchengladbach die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga.

Uitslag Borussia Mönchengladbach

Alle uitslagen van Borussia Mönchengladbach zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag.

Borussia Mönchengladbach selectie

Socials
@borussia
Posts
Volgers
Volgend

Over de Duitse club

Borussia Mönchengladbach is een Duitse voetbalclub die werd opgericht in 1900. De club komt uit in de Duitse Bundesliga. Borussia Mönchengladbach is een relatief succesvolle club die meerdere prijzen heeft gewonnen. Ook heeft de club een aantal grote voetballers grootgebracht, waaronder een aantal Nederlanders. Borussia Mönchengladbach speelt zijn thuiswedstrijden sinds 2004 in het Borussia-Park stadion, dat plek biedt aan ongeveer 54.000 supporters.

Historie Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach werd al in 1900 opgericht en kent dus een lange historie met diverse hoogte- en dieptepunten. In de vroege jaren heette de club FußallKlub Borussia 1900. Al snel werd dit veranderd naar de huidige naam.

Hoewel de club direct na haar oprichting enkele keren kampioen werd, duurde het tot 1949 voordat FußallKlub Borussia formeel op het hoogste niveau uitkwam. Voor deze tijd werd de competitie diverse keren hervormd in het nadeel van de club. Dit gebeurde mede onder invloed van de Tweede Wereldoorlog.

De succesvolste periode van Borussia Mönchengladbach vond plaats rond de jaren zeventig. De landstitel werd vijf keer veroverd, alsmede een aantal DFB-Pokals en de Duitse beker. In Europa kende de voetbalclub uit Mönchengladbach ook succes, met winst van de UEFA Cup in 1975 en 1979 en een finale plek in de Europa Cup 1 van 1977.

Tegenwoordig is Borussia Mönchengladbach een stabiele subtopper in Duitsland, met soms een uitschieter naar boven. Het is voor de club gebruikelijk om Europees voetbal te bereiken, maar er zijn tot op heden geen grote successen behaald.

Fans en clubiconen

Borussia Mönchengladbach is één van de meest populaire voetbalclubs van Duitsland en heeft bijna altijd een uitverkocht stadion. De harde kern van de club heeft maar liefst 22.500 plaatsen in het stadion, wat ook binnen Duitsland opvallend is.

Door de jaren heen, heeft Borussia Mönchengladbach diverse grote voetballers voortgebracht, waarmee met name de generatie van de jaren zeventig opvalt. Onder meer Lothar Matthäus en Jupp Heynckes speelden een grote rol ten tijde van de successen van de club.

Een minder bekende speler is Günter Netzer, die geldt als clubicoon van de club. Netzer werd geboren in Mönchengladbach en speelde bijna de gehele succesvolle jaren zeventig bij de club. Na tien jaar bij de club maakte hij in 1973 een transfer naar Real Madrid. Hiermee werd hij op dat moment gezien als de tegenhanger van Johan Cruijff, die in hetzelfde jaar naar FC Barcelona vertrok.

Ook in het moderne voetbal zijn twee oud pupillen van de club doorgebroken: Marc-André Ter Stegen en Marco Reus.

Borussia Mönchengladbach in Europa

Zoals hierboven genoemd, bleek Borussia Mönchengladbach in het verleden, vooral in de jaren 70’, erg succesvol. In de seizoenen 1972/73, 1974/75, 1978/79 en 1979/80 stond de club in de finale van de toenmalige UEFA Cup. De meest uit het oog springende finale was die tegen FC Twente in het seizoen 1974/75. De eerste wedstrijd (in deze tijd werd de finale nog over twee wedstrijden gespeeld) eindigde in Duitsland in een doelpuntloos gelijkspel.

De tweede wedstrijd werd gespeeld in het Diekmanstadion en werd een spektakelstuk. Borussia Mönchengladbach liet niets heel van de Twentse club en verpulverde in Enschede FC Twente met maar liefst 5-1. Dankzij deze monsterscore en een hattrick van Jupp Heynckes, zegevierde Borussia Mönchengladbach. Bij FC Twente was Epi Drost, beter bekend als Mister FC Twente, de aanvoerder in die periode.