actueel background image

Marco Reus en Edin Terzic kunnen ultieme droom waarmaken

26 mei 2023 | 07:39 1

Borussia Dortmund kan zaterdagmiddag voor het eerst sinds 2012 kampioen van Duitsland worden. Een droom voor de supporters, en voor de spelers. Maar voor twee personen is het wel heel bijzonder. Aanvoerder Marco Reus en trainer Edin Terzic.

Borussia Dortmund mei 2023

Ultieme doel van Marco Reus

Marco Reus werd op 31 mei 1989 geboren in Dortmund en is inmiddels inmiddels niet meer weg te denken bij Borussia Dortmund. In 1996 kwam hij in de jeugdopleiding terecht met maar één grote droom; spelen voor ‘zijn’ Borussia Dortmund. Via Rot Weiss Ahlen en Borussia Mönchengladbach kwam die droom in 2012 eindelijk uit. Net nadat Borussia twee keer op rij de landstitel had gepakt. Reus maakte die twee historische momenten als speler van BVB dus net niet mee. Wel speelde hij in 2013 de Champions League-finale en won hij twee keer de DFB Pokal en drie keer de Duitse Supercup, maar de landstitel ontbreekt nog.

Reus is inmiddels bijna 34 jaar en hij heeft momenteel een rol als invaller bij Dortmund. Onlangs verlengde hij zijn contract met een jaar en sprak hij nogmaals zijn ultieme doel uit: kampioen worden met Borussia Dortmund. Na de nederlaag van Bayern München thuis tegen RB Leipzig is dat doel nu wel heel dichtbij. Een overwinning op FSV Mainz in eigen huis is genoeg. Dan is Dortmund na elf jaar weer landskampioen.

Supporter voor de groep

Zeven jaar voordat Marco Reus in Dortmund ter wereld kwam, werd er dertig kilometer verderop een andere echte BVB’er geboren. Trainer Edin Terzic. De pas 40-jarige hoofdtrainer van Borussia Dortmund ging als negenjarige jongetje voor het eerst naar het stadion en was verkocht. Dortmund was zijn club. Dat hij nu hoofdtrainer is, dat had hij zelf eigenlijk nooit durven dromen.

Terzic had als speler een carrière in de luwte bij clubs als SC Westfalia 04 en SG Wattenscheid. In 2013 begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Besiktas en later bij West Ham United. In 2018 kwam hij bij Dortmund terecht en na het ontslag van Lucien Favre in 2021 stond hij plots als interim-trainer voor de groep. Hij won in dat jaar de beker met BVB en dat was voor hem al een droom die uitkwam.

Terzic werd technisch directeur, maar keerde begin dit seizoen toch weer terug voor de groep als hoofdtrainer. De jonge trainer kreeg het vertrouwen en lijkt nu al zo vroeg in zijn loopbaan de ultieme kroon op zijn werk te gaan zetten. Als hij Dortmund voor het eerst in elf jaar de titel brengt, dan is Terzic voor altijd een held in de stad. En al duurt zijn loopbaan nog veertig jaar, hij is zaterdag bij winst op Mainz al meer dan geslaagd.

Statistieken

– Borussia Dortmund is bij winst voor de 9e keer landskampioen
– FSV Mainz 05 verloor de laatste 4 wedstrijden
– Dortmund verloor op 1 april voor het laatste in de Bundesliga
– Er worden 400.000 mensen in Dortmund verwacht dit weekend
– Dortmund won eerder dit seizoen in blessuretijd met 1-2 in Mainz

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
25-01-2023
FSV Mainz – Borussia Dortmund
1 - 2
16-03-2022
FSV Mainz – Borussia Dortmund
0 - 1
16-10-2021
Borussia Dortmund – FSV Mainz
3 - 1
16-05-2021
FSV Mainz – Borussia Dortmund
1 - 3
16-01-2021
Borussia Dortmund – FSV Mainz
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.