actueel background image

Halve finale Conference League: AZ op avontuur in Londen

10 mei 2023 | 16:15 0

Donderdag staan de heenwedstrijden in de halve finale van de Conference League op het programma. Vorig jaar haalde Feyenoord de finale, lukt het ook dit jaar een Nederlandse club om tot de eindstrijd te komen? AZ begint op bezoek in Londen. Fiorentina neemt het thuis op tegen FC Basel.

Achtste finale Conference League AZ kan aan de bak content

Lastig karwei voor AZ

De nummer vier van de Eredivisie tegen de nummer vijftien van de Premier League. Dan zou AZ niet kansloos mogen zijn. Toch is West Ham absoluut geen makkelijke tegenstander. Dit weekend wonnen ze nog in eigen huis van grootmacht Manchester United. En wanneer je de transferwaardes van de teams tegenover elkaar legt, dan is AZ zelfs kansloos. Alleen middenvelder Declan Rice is met 80 miljoen euro al meer waard dan het gehele basiselftal van AZ.

Het wordt dus een pittige klus voor de Alkmaarders. Voetballend is AZ beter, maar in dit soort wedstrijden komt meer kijken. Is AZ bestand tegen het tempo dat de Premier League-club gewend is. De ploeg van Pascal Jansen liet eerder dit toernooi al zien niet bang te zijn voor grote club. Lazio werd bijvoorbeeld al uitgeschakeld. Toch is AZ bij de bookmakers de absolute underdog. Zo krijg je liefst zes keer de inzet bij een overwinning van AZ in Londen. De aftrap is donderdag om 21.00 uur.

Donderdag 21.00 uur: West Ham United – AZ

Fiorentina ontvangt FC Basel

In de andere halve finale neemt Fiorentina het op tegen FC Basel. Fiorentina is de favoriet in dit tweeluik en moet donderdag in eigen huis de eerste stap zetten richting de finale. Dat zou geen probleem moeten zijn op het eerste oog, maar de Italianen steken niet in geweldige vorm. Van de laatste zeven wedstrijden werd er slechts eentje gewonnen. Tegen Basel moet er dus uit een ander vaatje getapt worden om resultaat te behalen.

FC Basel is de nummer vier van Zwitersland en kent geen geweldig seizoen. De Conference League winnen zou het zwakke seizoen in één klap goed kunnen maken. En ze hebben in Basel reden om te dromen van een stuntje. In de vorige ronde begonnen ze ook als underdog tegen OCG Nice, maar uiteindelijk won Basel na verlening. De ploegen speelde in het verleden één keer eerder tegen elkaar. Dat was in 2015 in de groepsfase van de Europa League. In Zwitersland werd het toen 2-2 en in Florence won Basel met 1-2.

Donderdag 21.00 uur: Fiorentina – FC Basel

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.