actueel background image

Kwartfinale Conference League: alleen Fiorentina heeft een makkie

20 apr 2023 | 10:37 0

In de Conference League lijkt Fiorentina wel zeker van de halve finale. Daar hoeven we de spanning niet meer te zoeken. Die is er nog wel bij de andere wedstrijden. In Nederland zijn de ogen vooral gericht op AZ. Zij moeten een achterstand zien weg te poetsen in Alkmaar.

Fiorentina Serie A

AZ moet

Een aardige offday had AZ vorige week in Brussel. Anderlecht was met 2-0 te sterk op een redelijk kansloze avond voor de Alkmaarders. Toch is de uitgangspositie niet volslagen kansloos. Wanneer AZ op voorsprong komt in eigen huis, kan het nog wel eens gaan spoken. AZ weet in ieder geval net op tijd weer wat winnen is. Na vier wedstrijden zonder zege, werd er zondagavond eenvoudig gewonnen op bezoek bij Fortuna Sittard.

Hoe anders was de voorbereiding voor Anderlecht. Zij kregen in de Belgische competitie een serieuze tik. In Genk werd er met 5-2 verloren. Daarmee staat Anderlecht nu op een tiende plaats in België. Genk heeft alvast het goede voorbeeld gegeven. Kan AZ dat doortrekken?

Donderdag 18:45 uur: AZ – Anderlecht

Lech Poznan leeft in een sprookje

Voor Lech Poznan was het bereiken van de kwartfinale al een hele prestatie, maar het sprookje lijkt deze ronde te eindigen. In de heenwedstrijd werd er in eigen huis met 4-1 verloren van Fiorentina. De kans dat Poznan in Florence deze grote achterstand weg weet te werken lijkt heel klein, zo niet uitgesloten.

Zeker wanneer we de vorm van Fiorentina bekijken. Al dertien wedstrijden werd er niet meer verloren. Lech Poznan lijkt dus vooral te moeten genieten van hun laatste Europese reisje van het seizoen. Of geloven zij nog in wonderen?

Donderdag 18.45 uur: Fiorentina – Lech Poznan

Zwalkende ploegen tegenover elkaar

OCG Nice won al vijf wedstrijden op rij niet meer. Tegenstander Basel is in iets betere vorm, zij wonnen namelijk de laatste vier wedstrijden niet. Twee zwalkende ploegen dus, die toch maar mooi de kwartfinale van de Conference League hebben bereikt. En één van de twee gaat zelfs de halve finale halen. Wie dat wordt is op voorhand lastig te voorspellen.

In de heenwedstrijd werd het 2-2. Daarmee ligt alles nog open. Nice lijkt de beste papieren te hebben, omdat zij over het thuisvoordeel beschikken in de return. Maar met twee ploegen die niet overlopen van het vertrouwen, weet je nooit hoe het loopt.

Donderdag 21.00 uur: OGC Nice – FC Basel

West Ham op rand halve finale

In de Premier League vecht West Ham United al het hele jaar tegen degradatie, maar toch kan het een succesvol seizoen worden. In de Conference League ligt de weg naar de halve finale namelijk open. Vorige week werd er in de heenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij KAA Gent. In eigen huis hoort West Ham het normaal gesproken af te maken tegen de Belgische nummer vier.

West Ham is namelijk aan de beterende hand. In eigen land werd er vorige week gewonnen van Fulham en ook dit weekend was er een succesje. In eigen huis werd koploper Arsenal op 2-2 gehouden. Een prestatie van formaat. Trekken zij dit door tegen Gent of kan Gent voor een stunt zorgen?

Donderdag 21.00 uur: West Ham United – KAA Gent

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.