actueel background image

Finale Conference League: geen AZ, wel West Ham en Fiorentina

06 jun 2023 | 17:26 2

Op woensdag 7 juni is de Fortuna Arena in Praag het decor voor de finale van de UEFA Conference League. Daar treffen het Italiaanse Fiorentina en het Engelse West Ham United elkaar. Blik met VoetbalUitslagen vooruit op deze mooie wedstrijd.

West Ham United CL 2023

Vooruitblik

Het is ontzettend jammer dat AZ niet wist te winnen van West Ham United in de halve finales van de Conference League. Anders had er nu een Nederlandse club in de finale gestaan. Toch is deze wedstrijd ook een hele mooie: Fiorentina treft West Ham United. Voor beide ploegen al een mooie prestatie om uberhaupt de finale te halen. Nu nog winnen. En dat is een droom voor beiden.

Fiorentina fit voor duel

Het was een bewogen reis richting de finale van de Conference League voor het Italiaanse Fiorentina. Toch wist de ploeg tot nu toe een goede indruk achter te laten. In veertien wedstrijden kwam Fiorentina 36 keer tot scoren, en dat zijn veel doelpunten. Fiorentina weet dat zij met West Ham een pittige tegenstander treffen, maar zal tot het uiterste gaan om de ploeg te verslaan.

Fiorentina sloot het Serie A-seizoen af met een overwinning en eindige uiteindelijk achtste in de competitie. Daarmee valt het net buiten de Conference League-boot, tenzij Juventus wordt uitgesloten door de UEFA. Maar de beste manier om te kwalificeren is natuurlijk het winnen van deze finale. Een aantal Fiorentina-spelers zijn extra fit, want trainer Vincenzo Italiano heeft het afgelopen weekend flink wat gewisseld in de opstelling om sommige spelers meer rust te geven.

West Ham wil prijs winnen

Slechts 14e werd West Ham in de Premier League dit seizoen. De club draaide een slecht seizoen, zeker in vergelijking met de afgelopen twee seizoenen. Vorig seizoen werd de club nog 7e, het jaar daarvoor 6e. Een bittere pil voor de ploeg uit Londen. De finale van de Conference League bereiken is dus een fantastische prestatie voor West Ham. The Hammers zijn klaar om te strijden.

Als we kijken naar de bookmaker dan is er geen duidelijke favoriet. De bookies lijken iets meer naar winst voor West Ham te nijgen, maar ook dat is niet overtuigend. De clubs troffen elkaar nog niet eerder, dus we hebben ook niets om mee te vergelijken. Wat in het voordeel van West Ham kan werken is dat zij het afgelopen weekend geen wedstrijd meer speelden in de competitie, maar een weekendje vrij hadden. In tegenstelling tot Fiorentina. Beide clubs zijn in ieder geval hongerig om te winnen.

Statisieken

– ACF Fiorentina heeft in 7 opeenvolgende wedstrijden weten te scoren.
– West Ham United FC speelt de laatste tijd beter dan ACF Fiorentina in de UEFA Europa Conference League.
– West Ham United en ACF Fiorentina troffen elkaar nog niet eerder
– ACF Fiorentina heeft in elk van zijn laatste 5 wedstrijden tegendoelpunten moeten incasseren.
– ACF Fiorentina scoort gemiddeld 2.05 keer in thuiswedstrijden en West Ham United FC 1.29 keer in uitwedstrijden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.