actueel background image

Halve finale Conference League: AZ droomt van finale

17 mei 2023 | 09:51 0

De Conference League is Nederland tot nu toe gunstig gezind. Vorig seizoen stond Feyenoord in de finale en dit seizoen kan AZ die prestatie zomaar eens evenaren. Donderdag staat de return tegen West Ham United op het programma. In de andere wedstrijd neemt Fiorentina het op tegen FC Basel.

AZ Conference League

Alles kan nog voor AZ

AZ moet donderdag in eigen huis een 2-1 nederlaag zien goed te maken tegen West Ham United. Met de steun van het publiek moet dat zeker kunnen. De Alkmaarders bewezen in Londen voetballend toch echt een stapje verder te zijn dan West Ham. Zeker in de eerste helft waren de Britten nergens en kwam AZ op voorsprong door een prima goal van Reijnders.

In de tweede helft gaf fysiek geweld en een fout van doelman Ryan de doorslag en kon West Ham de achterstand toch nog ombuigen. Maar er is nog zeker niets verloren voor AZ. Dit weekend lieten zij zien in eigen huis te kunnen schitteren. FC Emmen werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. De ideale voorbereiding voor de clash tegen West Ham dus. Die Engelsen hadden een mindere generale. Zij gingen met 2-0 onderuit op bezoek bij Brentford.

Donderdag 21.00 uur: AZ – West Ham United

Fiorentina moet zich herstellen

Fiorentina begon de halve finale van de Conference League tegen FC Basel als grote favoriet, maar is die rol inmiddels kwijt. In Florence ging de ploeg namelijk verrassend met 2-1 onderuit tegen de Zwitsers. De Italianen moeten dus aan de bak om alsnog de finale van het toernooi te bereiken. Fiorentina won dit weekend thuis met 2-0 van Udinese en heeft nog goede hoop op herstel in Basel.

De thuisploeg kende een vreselijke generale. Zij gingen in eigen huis met liefst 6-1 onderuit tegen FC St. Gallen. In de Zwisterse competitie is het sowieso een vreselijk jaar voor Basel. En Europees voetbal volgend seizoen zit er via de competitie zeker niet meer in. Maar er is nog een escape door de Conference League te winnen. Stap 1 is de finale bereiken donderdag.

Donderdag 21.00 uur: Fiorentina – FC Basel

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.