Online gokken voor beginners

De meeste wedstrijden zijn spannend en leuk van zichzelf om te kijken. Wij leggen je hieronder de belangrijkste punten uit die je moet weten voordat je begint met online gokken op wedstrijden.

Online gokken, waar kan dat?

Om geld in te kunnen zetten op een wedstrijd kun je terecht bij een online bookmaker. Een bekende hiervan is Betcity (met een Nederlandse goklicentie). Bookmakers als deze bieden allerlei voetbalwedstrijden in en buiten Europa aan.

Iedereen heeft wel eens ideeën over de voorspelling en het verloop van een wedstrijd, ongeacht welke teams er spelen. Ook met vrienden of familie wordt hierover gesproken of gediscussieerd. Redenen voor online gokken zijn per persoon verschillend. Wij raden je in ieder geval aan om dit verantwoord te doen.

Per weddenschap, ook wel ‘bet’ genoemd, zijn er odds toegekend aan voorspellingen. Hoe hoger de odd, hoe kleiner de kans is dat deze voorspelling gaat uitkomen. Daarom zie je wel eens dat je 100 euro wint als een amateurclub bijvoorbeeld van een Eredivisie topper zoals Feyenoord of Ajax wint. De odd voor de Eredivisionist zal dan een stuk lager liggen (bijvoorbeeld 1,05), omdat de kans groot is dat dit team wint. Zet je 1 euro in dan krijg je het exacte bedrag van de odd. Zet je 2 euro in, krijg je twee keer zoveel. Bij 5 euro, vijf keer zoveel, enzovoort.

Je kunt het beste terecht bij bookmakers met een Nederlandse licentie, dan weet je zeker dat ze door autoriteiten gecontroleerd worden en je legaal bezig bent. Ook kun je kijken naar de zogeheten SSL-verbinding, oftewel: het slotje in de adresbalk van een website. Als je die ziet, weet je dat de website goed beveiligd is.

Het laten uitbetalen van je winst, kan op manieren zoals Visa, Neteller of Mastercard bijvoorbeeld. Het enige waar je op dient te letten, is dat bookmakers soms een minimum uitbetaalbedrag of andere voorwaarden hanteren.

Er zijn diverse soorten weddenschappen waarop je in kunt zetten. De meest bekende is 1X2. Hiermee voorspel je welke van de twee teams (1 of 2) wint of dat ze gelijk spelen (X). Ben je goed op de hoogte van een team of heb je onze statistieken bestudeerd? Dan zijn er voldoende andere mogelijke weddenschappen.

Bekijk de meest gestelde vragen

Het hebben van een account is verplicht bij iedere bookmaker. Voor jouzelf ook wel zo handig, want zo kun je altijd je weddenschappen terugzien en hoeveel geld je op je account hebt.

Per bookmaker verschilt het bedrag je minimaal op je account moet zetten. Lees hiervoor de voorwaarden bij bookmakers. Hierin zal ook vermeld staan welke betaalmethoden zijn accepteren.

Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij bookmakers en voor jezelf voorspellingen noteren en kijken wat je eventueel had gewonnen. Gratis spelen kan alleen als je een bonus krijgt en benut. Wat wel altijd mogelijk is, is leuke voetbal games gratis spelen bij casino’s.

Ja, die zijn er. Er zijn zowel Nederlandstalige bookmakers, zoals TOTO en bookmakers die een speciale Nederlandse goklicentie hebben. Dit is erg belangrijk om te checken, want andere bookmakers mogen niet op de Nederlandse markt spelers bedienen.

Heb je al bij jouw favoriete club of competitie gekeken op onze website? Of wil je meer weten over wedden op verschillende competities? Ook die informatie hebben we.

Bookmakers staan altijd klaar om je te helpen met problemen. Zo is er vaak een chat beschikbaar en anders kun je altijd mailen en soms zelfs bellen.

Bij de meeste bookmakers profiteer je van een welkomst bonus. Er zijn verschillende soorten en soms zitten er voorwaarden aan vast. Je kunt bijvoorbeeld 5 euro gratis krijgen als je 5 euro op je account zet. Bonussen kunnen automatisch geactiveerd zijn in je account of bookmakers hebben een overzichtspagina waar je een bonus kunt claimen. Tip: Let wel even goed op de voorwaarden als deze er zijn.

Letterlijk vertaald betekent ‘odds’ kansen. In het online gokken op wedstrijden zijn de kans verhoudingen vertaald in te winnen geldbedragen (quoteringen). Een odd van team A: 1,21 tegenover team B: 3,94 betekent dat de eerstgenoemde een grotere kans heeft om te winnen. Kies bijvoorbeeld voor team A en dan plaats je de ‘bet’ (een weddenschap). Samengevat houdt dit in dat je de weddenschap aan gaat dat team A wint en daarmee 1,21 kunt winnen bij een inzet van 1 euro.

Alleen als je niet oplet dan kan dit wel eens voorkomen. Maar bij elke weddenschap moet je deze nog bevestigen en voor die tijd kun je onbeperkt veranderen.

Nadat je je weddenschap hebt bevestigd of als de wedstrijd al begonnen is, kun je niks meer aanpassen.

Ja, dat is mogelijk. Tijdens de wedstrijd kunnen odds veranderen en zal je voor sommige weddenschappen op het juiste moment moeten reageren. Je kunt er tussentijds ook voor kiezen om te stoppen met spelen en uit te cashen.