Online gokken voor beginners

De meeste wedstrijden zijn al spannend en leuk van zichzelf om te kijken, maar met online gokken krijg je toch net iets extra’s. Als je geld inzet, al is het maar 1 euro, dan wil je natuurlijk dat je de weddenschap wint en daarmee geld verdient. Wij leggen je hieronder de belangrijkste punten uit die je moet weten voordat je begint met online gokken op wedstrijden.

Online gokken, waar kan dat?

Om geld in te kunnen zetten op een wedstrijd kun je terecht bij een online bookmaker. Een bekende hiervan is Betsson. Bookmakers als deze bieden allerlei voetbalwedstrijden in en buiten Europa aan. Je kunt zelf kiezen tot welk land of competitie je beperkt, kies je voor de Eredivisie, Champions League of de Premier League? De bookmakers die wij voor jou hebben geselecteerd, zijn allen gecertificeerd, betrouwbaar en bieden een veilige omgeving. Zo wordt jouw privacy gewaarborgd en kun je vaak betalen via iDeal. Ook uitbetalingen zijn gegarandeerd.

Jij hebt vast wel eens ideeën over de voorspelling en het verloop van de wedstrijd, ongeacht welke teams er spelen. En ook met je vrienden of familie kun je hier over praten of misschien discussiëren. Als jij altijd gelijk hebt of wel een klein gokje wil wagen, dan is het beginnen met online gokken op wedstrijden een leuk idee. Omdat je kleine bedragen in kunt zetten, kun je veilig en speels beginnen met wat makkelijke wedstrijden. Grote kans dat PSV bijvoorbeeld wint van een club uit de degradatiezone. Inzetten op een wedstrijd als deze betekent dat de kans aanzienlijk groot is dat je je inzet én meer terug wint. Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan, dan kun je altijd nog met grotere bedragen gaan spelen.

Altijd handig om te weten is hoe je daadwerkelijk wat kunt winnen en verdienen. Per weddenschap, ook wel ‘bet’ genoemd, zijn er odds toegekend aan voorspellingen. Hoe hoger de odd, hoe kleiner de kans is dat deze voorspelling gaat uitkomen. Daarom zie je wel eens dat je 100 euro wint als een amateurclub bijvoorbeeld van een Eredivisie topper zoals Feyenoord of Ajax wint. De odd voor de Eredivisionist zal dan een stuk lager liggen (bijvoorbeeld 1,05), omdat de kans groot is dat dit team zal winnen. Zet je 1 euro in dan krijg je het exacte bedrag van odd. Zet je 2 euro in, krijg je twee keer zoveel. Bij 5 euro, vijf keer zoveel, enzovoort.

Absoluut! Wanneer je jouw weddenschap hebt bevestigd, kan er zowel door jou als de bookmaker niks meer verandert worden aan de odds. Dit betekent dat jij zeker bent van de winst die je maakt als je gelijk hebt. Heb je gewonnen? Dan staat jouw geld binnen no time in je account.

Het laten uitbetalen van je winst, kan op manieren zoals Visa, Neteller of Mastercard bijvoorbeeld. Vaak heb je je geld al binnen enkele dagen op je rekening. Het enige waar je op dient te letten, is dat bookmakers soms een minimum uitbetaalbedrag of andere voorwaarden hanteren.

Je kunt het beste terecht bij bookmakers met een licentie, dan weet je zeker dat ze door autoriteiten gecontroleerd worden. Ook kun je kijken naar de zogeheten SSL-verbinding, oftewel: het slotje in de adresbalk van een website. Als je die ziet, weet je dat de website goed beveiligd is.

Het zou erg leuk zijn als je alleen maar geld verdient in plaats van verliest, maar dat is helaas niet mogelijk. Er zal best eens een keer voorkomen dat je je inzet kwijt bent, omdat de wedstrijd niet verliep zoals verwacht. Echter zijn er ook speciale weddenschappen die jouw kansen spreiden. De odds zijn dan wel lager, maar de kans dat je het goed hebt groter. Wil je het echt groots aanpakken, dan kun je je aanmelden bij meerdere bookmakers om zo overal op de hoogste odd in te zetten. Maar dan gaat er wel wat tijd en onderzoek in zitten.

Er zijn diverse soorten weddenschappen waarop je in kunt zetten. De meest bekende is 1X2. Hiermee voorspel je welke van de twee teams (1 of 2) wint of dat ze gelijk spelen (X). Dit is de bet waar je het beste mee kunt beginnen. Ben je goed op de hoogte van een team of heb je onze statistieken bestudeerd? Gok dan op bets als topscorer, aantal doelpunten en de stand na X minuten.

Ervaring van een beginnende gokker

Ik hoorde best vaak dat vrienden geld wonnen met gokken op wedstrijden. Mij leek dat eigenlijk ook wel wat, dus maakte ik een account bij Betsson aan. Ik wilde niet te veel risico lopen, dus zette een klein bedrag op mijn account.

Om makkelijk te beginnen, koos ik voor Nederlandse wedstrijden in de Eredivisie waar de winnaar redelijk zeker zou zijn. Zo wist ik mijn eerste winst te maken.
Hierna wilde ik toch wat meer verdienen en ging dieper in op statistieken en ook andere wedstrijden. Het is heel lastig om een voorspelling te doen van twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, maar ook wel weer leuk. Dat de mogelijke winst veel hoger ligt, is hetgeen waar je het voor doet.

De meeste wedstrijden kijk ik thuis of met vrienden. Wanneer ik veel gewonnen heb, geef ik vaak meteen een rondje om het succes te vieren. Voor mij is online gokken een echte hobby geworden. Maar ik zorg er wel voor dat het verantwoord blijft en dat ik niet teveel inzet als ik twijfel. Zo zorg ik ervoor dat ik dus vrijwel altijd winst maak en verheug ik me extra op de weekenden.

–  Stefan

Bekijk de meest gestelde vragen

Het hebben van een account is verplicht bij iedere bookmaker. Voor jouzelf ook wel zo handig, want zo kun je altijd je weddenschappen terugzien en hoeveel geld je op je account hebt.

Per bookmaker verschilt het bedrag je minimaal op je account moet zetten, voordat je kunt beginnen met gokken op wedstrijden. Lees hiervoor de voorwaarden bij bookmakers. Hierin zal ook vermeld staan welke betaalmethoden zijn accepteren.

Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij bookmakers en voor jezelf voorspellingen noteren en kijken wat je eventueel had gewonnen. Gratis spelen kan alleen als je een bonus krijgt en benut. Wat wel altijd mogelijk is, is leuke voetbal games gratis spelen bij casino’s.

Ja, die zijn er. Wij hebben er voor gekozen om de beste van het beste aan jou te presenteren. Van deze online bookmaker weten wij zeker hij betrouwbaar is en een goede licentie heeft. Daarnaast zijn er zeer mooie bonussen en goede odds.

Heb je al bij jouw favoriete club of competitie gekeken op onze website? Of wil je meer weten over wedden op verschillende competities? Ook die informatie hebben we. (link, voetbal wedden #competities)

Bookmakers staan altijd klaar om je te helpen met problemen. Zo is er vaak een chat beschikbaar en anders kun je altijd mailen en soms zelfs bellen.

Bij de meeste bookmakers profiteer je standaard van een welkomst bonus. Er zijn verschillende soorten en soms zitten er voorwaarden aan vast. Je kunt bijvoorbeeld 5 euro gratis krijgen als je 5 euro op je account zet. Bonussen kunnen automatisch geactiveerd zijn in je account of bookmakers hebben een overzichtspagina waar je een bonus kunt claimen. Tip: Let wel even goed op de voorwaarden als deze er zijn.

Letterlijk vertaald betekent ‘odds’ kansen. In het online gokken op wedstrijden zijn de kans verhoudingen vertaald in te winnen geldbedragen (quoteringen). Een odd van team A: 1,21 tegenover team B: 3,94 betekent dat de eerstgenoemde een grotere kans heeft om te winnen. Kies bijvoorbeeld voor team A en dan plaats je de ‘bet’ (een weddenschap). Samengevat houdt dit in dat je de weddenschap aan gaat dat team A wint en daarmee 1,21 kunt winnen bij een inzet van 1 euro.

Alleen als je niet oplet dan kan dit wel eens voorkomen. Maar bij elke weddenschap moet je deze nog bevestigen en voor die tijd kun je onbeperkt veranderen.

Nadat je je weddenschap hebt bevestigd of als de wedstrijd al begonnen is, kun je niks meer aanpassen.

Ja, dat is mogelijk! Een interessant aspect hieraan, is dat je de wedstrijd live kunt volgen en dus direct een idee hebt hoe de wedstrijd verloopt. Tijdens de wedstrijd kunnen odds veranderen en zul je voor sommige weddenschappen op het juiste moment moeten reageren voor een zo hoog mogelijke winst. Je kunt er tussentijds ook voor kiezen om te stoppen met spelen en uit te cashen.