Online gokken voor beginners

De meeste wedstrijden zijn spannend en leuk van zichzelf om te kijken. Wij leggen je hieronder de belangrijkste punten uit die je moet weten voordat je begint met online voetbal wedden.

Online gokken, waar kan dat?

Om geld in te kunnen zetten op een wedstrijd kun je terecht bij een online bookmaker. Een bekende hiervan is Betcity (met een Nederlandse goklicentie). Bookmakers als deze bieden allerlei voetbalwedstrijden in en buiten Europa aan.

Iedereen heeft wel eens ideeën over de voorspelling en het verloop van een wedstrijd, ongeacht welke teams er spelen. Ook met vrienden of familie wordt hierover gesproken of gediscussieerd. Redenen voor online gokken zijn per persoon verschillend. Wij raden je in ieder geval aan om dit verantwoord te doen.

Per weddenschap, ook wel ‘bet’ genoemd, zijn er odds toegekend aan voorspellingen. Hoe hoger de odd, hoe kleiner de kans is dat deze voorspelling gaat uitkomen. Daarom zie je wel eens dat je 100 euro wint als een amateurclub bijvoorbeeld van een Eredivisie topper zoals Feyenoord of Ajax wint. De odd voor de Eredivisionist zal dan een stuk lager liggen (bijvoorbeeld 1,05), omdat de kans groot is dat dit team wint. Zet je 1 euro in dan krijg je het exacte bedrag van de odd. Zet je 2 euro in, krijg je twee keer zoveel. Bij 5 euro, vijf keer zoveel, enzovoort.

Je kunt het beste terecht bij bookmakers met een Nederlandse licentie, dan weet je zeker dat ze door autoriteiten gecontroleerd worden en je legaal bezig bent. Ook kun je kijken naar de zogeheten SSL-verbinding, oftewel: het slotje in de adresbalk van een website. Als je die ziet, weet je dat de website goed beveiligd is.

Het laten uitbetalen van je winst, kan op manieren zoals Visa, Neteller of Mastercard bijvoorbeeld. Het enige waar je op dient te letten, is dat bookmakers soms een minimum uitbetaalbedrag of andere voorwaarden hanteren.

Er zijn diverse soorten weddenschappen waarop je in kunt zetten. De meest bekende is 1X2. Hiermee voorspel je welke van de twee teams (1 of 2) wint of dat ze gelijk spelen (X). Ben je goed op de hoogte van een team of heb je onze statistieken bestudeerd? Dan zijn er voldoende andere mogelijke weddenschappen.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Bekijk de meest gestelde vragen

Het hebben van een account is verplicht bij iedere bookmaker. Voor jouzelf ook wel zo handig, want zo kun je altijd je weddenschappen terugzien en hoeveel geld je op je account hebt.

Per bookmaker verschilt het bedrag je minimaal op je account moet zetten. Lees hiervoor de voorwaarden bij bookmakers. Hierin zal ook vermeld staan welke betaalmethoden zijn accepteren.

Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij bookmakers en voor jezelf voorspellingen noteren en kijken wat je eventueel had gewonnen. Gratis spelen kan alleen als je een bonus krijgt en benut. Wat wel altijd mogelijk is, is leuke voetbal games gratis spelen bij casino’s.

Ja, die zijn er. Er zijn zowel Nederlandstalige bookmakers, zoals TOTO en bookmakers die een speciale Nederlandse goklicentie hebben. Dit is erg belangrijk om te checken, want andere bookmakers mogen niet op de Nederlandse markt spelers bedienen.

Heb je al bij jouw favoriete club of competitie gekeken op onze website? Of wil je meer weten over wedden op verschillende competities? Ook die informatie hebben we.

Bookmakers staan altijd klaar om je te helpen met problemen. Zo is er vaak een chat beschikbaar en anders kun je altijd mailen en soms zelfs bellen.

Bij de meeste bookmakers profiteer je van een welkomst bonus. Er zijn verschillende soorten en soms zitten er voorwaarden aan vast. Je kunt bijvoorbeeld 5 euro gratis krijgen als je 5 euro op je account zet. Bonussen kunnen automatisch geactiveerd zijn in je account of bookmakers hebben een overzichtspagina waar je een bonus kunt claimen. Tip: Let wel even goed op de voorwaarden als deze er zijn.

Letterlijk vertaald betekent ‘odds’ kansen. In het online gokken op wedstrijden zijn de kans verhoudingen vertaald in te winnen geldbedragen (quoteringen). Een odd van team A: 1,21 tegenover team B: 3,94 betekent dat de eerstgenoemde een grotere kans heeft om te winnen. Kies bijvoorbeeld voor team A en dan plaats je de ‘bet’ (een weddenschap). Samengevat houdt dit in dat je de weddenschap aan gaat dat team A wint en daarmee 1,21 kunt winnen bij een inzet van 1 euro.

Alleen als je niet oplet dan kan dit wel eens voorkomen. Maar bij elke weddenschap moet je deze nog bevestigen en voor die tijd kun je onbeperkt veranderen.

Nadat je je weddenschap hebt bevestigd of als de wedstrijd al begonnen is, kun je niks meer aanpassen.

Ja, dat is mogelijk. Tijdens de wedstrijd kunnen odds veranderen en zal je voor sommige weddenschappen op het juiste moment moeten reageren. Je kunt er tussentijds ook voor kiezen om te stoppen met spelen en uit te cashen.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga