Gokken op Booking Points

Staat er komend weekend een pittige wedstrijd op het programma, bijvoorbeeld een derby of de klassieker? Dan is de kans groot dat het een harde wedstrijd zal worden, waarin de ene schop na de andere uitgedeeld zal gaan worden. Maar ook een arbiter kan een reputatie hebben opgebouwd als het gaat om het uitdelen van kaarten. In beide gevallen kan het bijzonder interessant zijn om een ‘Booking Points’ weddenschap af te sluiten. In dit artikel meer uitleg over het wedden op Booking Points. Een speler zal in ieder geval op een totaal andere manier naar een voetbalwedstrijd kijken.

Wedden op Booking points

Wedden op Booking points houdt het volgende in: Er kan bij de online bookmakers eenvoudig worden ingezet op gele kaarten en rode kaarten. Een inzet op het aantal gele kaarten is mogelijk, maar ook op het feit dat een bepaalde voetballer een kaart moet incasseren. Het zijn leuke weddenschappen, maar wel gewaagde. Zoals je misschien zelf al weet zijn er meer dan genoeg voetballers die alleen een waarschuwing krijgen na een flinke charge. En dat scenario wil je natuurlijk het allerliefste volledig uitsluiten. In dat geval moet je even wat aandachtiger kijken naar de booking points.

Bij de booking points weddenschap leveren gele kaarten en rode kaarten punten op. Aan het einde van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en komt er dus een totaalaantal uit. Een gele kaart staat voor tien punten, terwijl een rode kaart 25 punten zal opleveren. Bij een viertal gele kaarten en een rode komt het totaal uit op 65 punten. Mocht een speler overigens twee gele kaarten en daarmee rood, dan zal de tweede gele kaart niet worden meegenomen in het puntentotaal.

booking-points scheidsrechter blog

Inzetten

Wedden kan op 0 tot en met 20 booking points, maar ook op 21-40 punten of zelfs 41 punten of meer. Hoe onwaarschijnlijker de weddenschap, des te hoger de odd zal zijn. Desondanks zijn booking points een interessante weddenschap die ook goed kan worden meegenomen in een combi-bet.

Bookmakers voor wedden op booking points

Diverse bookmakers maken wedden op booking points mogelijk. Op deze website zijn ze te vinden onder het logische kopje ‘bookmakers’, waar overigens voor elk wedkantoor een ranking is gemaakt. Voetbal wedden op booking points moet behalve geld opleveren ook veilig en betrouwbaar zijn. Wedders hoeven dus niet zelf urenlang op zoek te gaan naar de beste bookmakers, ze staan hier keurig en met overwegend prima rapportcijfers op een rijtje. Het wedden op booking points wijst zich na het kiezen van een bookmaker vanzelf.

Booking points: wie gaat er fluiten?

Wedden op booking points geeft een geheel andere draai aan het kijken naar het geliefde spelletje. Het is bekend dat spelers hun zelfbeheersing kunnen verliezen en de ervaren voetbalkijker weet doorgaans welke dat zijn. En minstens zo belangrijk: er zijn scheidsrechters – we noemen geen namen – die alles doodfluiten. En scheidsrechters – oké, een van hen zit graag in talkshows – die veel door laten gaan. Het is maar net waar de voorkeur ligt: bij ruig, Engels spel of een verfijnde tiki-taka-variant. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Een weddenschap op de booking points hangt dus voor een deel af van de dienstdoende man in het zwart. Wedden op booking points is daarnaast interessant als gekeken wordt naar de andere facoren.

booking points weddenschap blog

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op booking points: welke spelers gaan bewust ‘kaartje pakken’?

‘Kaartje pakken?’ zei Segio Ramos tegen een collega in 2019 toen hij dacht dat Ajax knock-out was. Dat deed hij niet omdat hij wedden op booking points zo leuk vond, maar om de volgende wedstrijd geschorst te worden zodat hij met een clean sheet aan de aftrap van de kwartfinale kon verschijnen. De rest is geschiedenis. Voor een weddenschap op booking points is dit boeiende materie: welke spelers zouden wel eens expres een kaartje kunnen gaan pakken? Of: welke spelers trekken graag hun shirt uit na een doelpunt? Je hebt van die showmannen die het nu eenmaal niet kunnen laten om hun torso te tonen. Voor Cristiano Ronaldo moet de gelekaartregel voor strip-acts een doorn in het oog zijn. Wedden op booking points is er juist interessanter op geworden.

Wedden op booking points: recordhouders

Wedden op booking points is niet alleen een kwestie van geluk hebben, integendeel. Sommige gele en ook rode kaarten zien de kijkers al dagenlang aankomen. Het loont de moeite om de statistieken in te duiken alvorens een weddenschap op booking points te plaatsen. Het komt ongetwijfeld voor dat dan de naam Hans Kraay jr. opduikt: de goedlachse voetbalanalist (en in de vorige eeuw alom gevreesd scheermes) is de recordhouder die al na drie (3!) seconden een gele prent voorgehouden kreeg. De snelste rode kaart in de Eredivisie was voor Jetro Willems. Kijkend naar de huidige selecties zijn de potentiële kaartenpakkers er ook snel uit te vissen. Bij het wedden op sancties wordt de kans op een juiste voorspelling dus groter met de nodige voorbereiding.

Veelgestelde vragen

Booking Points weddenschappen hebben te maken met gele en rode kaarten. Er kan bij de online bookmakers eenvoudig worden ingezet op gele kaarten en rode kaarten. Een inzet op het aantal gele kaarten is mogelijk, maar ook op het feit dat een bepaalde voetballer een kaart moet incasseren. Bij de booking points weddenschap leveren gele kaarten en rode kaarten punten op. Aan het einde van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en komt er dus een totaalaantal uit. Een gele kaart staat voor tien punten, terwijl een rode kaart 25 punten zal opleveren. Bij een viertal gele kaarten en een rode komt het totaal uit op 65 punten. Wedden kan op 0 tot en met 20 booking points, maar ook op 21-40 punten of zelfs 41 punten of meer. Hoe onwaarschijnlijker de weddenschap, des te hoger de odd zal zijn. 

Tips zijn zeken beschikbaar over deze soort weddenschap. Net zoals bij andere weddenschappen is goed voorwerk cruciaal. Bekijk historische data over de teams die tegen elkaar moeten. Kijk hoeveel kaarten bepaalde spelers of teams gemiddeld pakken en analyseer deze gegevens om tot een goede weddenschap te komen. Minstens zo belangrijk is de persoon die de kaarten geeft, de scheidsrechter. Staat diegene bekend als een kaartenstrooier of juist niet? Dit soort vragen spelen allemaal mee bij een Booking Points weddenschap. 

Bij een booking points weddenschap zet de speler vooraf in op een bepaalde aantal Booking Points. Eén gele kaart staat voor tien punten en een rode voor 25 punten. Stel een speler zet vooraf in op 21 tot 40 booking points en er valt één rode en één gele kaart in die wedstrijd. Dan zijn er dus 25 + 10 punten = 35 punten verdiend met kaarten die wedstrijd. Dit aantal ligt tussen de 21-40 van de weddenschap die is afgesloten, dus de speler wint! Stel er zouden in diezelfde wedstrijd één rode en twee gele kaarten zijn gevallen, dan kwam het aantal punten op 45 en zou de prijs dus worden misgelopen.  

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga