Gokken op Booking Points

Er zijn heel veel varianten als het gaat om wedden op voetbal. Eén van die varianten is wedden op booking points. In Nederland is deze variant verboden. Sinds 1 oktober 2021 is het dan ook niet meer mogelijk om bij Nederlandse bookmakers in te zetten op gele en/of rode kaarten. Dit om matchfixing tegen te gaan. Er is namelijk de kans dat spelers bewust kaarten gaan pakken en hier op deze manier geld mee verdienen. Wedden op booking points is dus een no go in ons land. In andere landen is het nog wel mogelijk om in te zetten op booking points.

Wedden op Booking points

Voor 2021 kon er wel gewed worden op booking points. Wat hield dat in? Wedden op Booking points kon destijds bij verschillende online bookmakers. Er kon toen nog worden ingezet op gele kaarten en rode kaarten. Een inzet op het aantal gele kaarten was mogelijk, maar ook op het feit dat een bepaalde voetballer een kaart moet incasseren.

De booking points weddenschap leverden punten op. Aan het einde van de wedstrijd werden alle punten bij elkaar opgeteld en kwam er dus een totaal aantal uit. Een gele kaart stond voor tien punten, terwijl een rode kaart 25 punten waard was. Bij een viertal gele kaarten en een rode kwam het totaal uit op 65 punten. Kreeg een speler twee gele kaarten en daarmee rood, dan werd de tweede gele kaart niet meegenomen in het puntentotaal.

booking-points scheidsrechter blog

Inzetten

Wedden kon op 0 tot en met 20 booking points, maar ook op 21-40 punten of zelfs 41 punten of meer. Hoe onwaarschijnlijker de weddenschap, des te hoger was de odd. Inmiddels is dit dus volledig afgeschaft.

Bookmakers voor wedden op booking points

Spelers konden bij diverse bookmakers wedden op booking points. Sinds 2021 is deze vorm van voetbalwedden dus volledig in de ban gedaan. Spelers hoeven overigens niet te treuren. Er zijn namelijk veel alternatieven vormen om te wedden op voetbal in plaats van booking points. Dit kan bij diverse bookmakers. Op VoetbalUitslagen staan enkel bookmakers met een geldige Nederlandse licentie. Dit zijn betrouwbare bookmakers waarbij spelers veilig kunnen wedden op voetbal.

Booking points risicovol

Wedden op booking points gaf in het verleden een geheel andere kijk op voetbal. Het was bijvoorbeeld heel belangrijk welke scheidsrechter er floot. En welke spelers al veel kaarten kregen in eerdere wedstrijden of bepaalde spelers juist wel of niet lekker in hun vel zaten. Het is dan ook logisch dat deze vorm van wedden op voetbal in Nederland niet meer legaal is. Wedden op booking points is gevoelig voor matchfixing. Denk bijvoorbeeld aan spelers in lagere klasse die geld aangeboden kregen om ‘even’ een gele kaart te pakken. Om dit soort gevallen van criminaliteit te voorkomen heeft de Nederlandse overheid besloten om deze manier van voetbalwedden af te schaffen.

booking points weddenschap blog

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op booking points: welke spelers gaan bewust ‘kaartje pakken’?

‘Kaartje pakken?’ zei Segio Ramos tegen een collega in 2019 toen hij dacht dat Ajax knock-out was. Dat deed hij niet omdat hij wedden op booking points zo leuk vond, maar om de volgende wedstrijd geschorst te worden zodat hij met een clean sheet aan de aftrap van de kwartfinale kon verschijnen. De rest is geschiedenis.

Het geeft meteen het risico voor een weddenschap op booking points weer. Spelers die bewust kaarten pakken. In landen als Engeland en Duitsland kan er nog altijd worden ingezet op booking points. Dit soort landen hebben dan ook een hele andere gokcultuur dan Nederland. In Engeland kun je bij weze van spreken nog op de haarkleur van de keeper inzetten. En in zowel Duitsland als Engeland kun je gokken in gokkantoren.

Wedden op booking points: recordhouders

Sommige spelers waren in de tijd van de booking points een ware melkkoe. Een speler als Hans Kraay jr. was een pareltje voor dit soort weddenschappen. De goedlachse voetbalanalist (en in de vorige eeuw alom gevreesd scheermes) is de recordhouder die al na drie (3!) seconden een gele prent voorgehouden kreeg. De snelste rode kaart in de Eredivisie was voor Jetro Willems. Kijkend naar de huidige selecties zijn de potentiële kaartenpakkers er ook snel uit te vissen. Je kon er soms vergif op innemen dat bepaalde spelers een kaart kregen.

Veelgestelde vragen

Booking Points weddenschappen hebben te maken met gele en rode kaarten. Er kan bij de online bookmakers eenvoudig worden ingezet op gele kaarten en rode kaarten. Een inzet op het aantal gele kaarten is mogelijk, maar ook op het feit dat een bepaalde voetballer een kaart moet incasseren. Bij de booking points weddenschap leveren gele kaarten en rode kaarten punten op. Aan het einde van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en komt er dus een totaalaantal uit. Een gele kaart staat voor tien punten, terwijl een rode kaart 25 punten zal opleveren. Bij een viertal gele kaarten en een rode komt het totaal uit op 65 punten. Wedden kan op 0 tot en met 20 booking points, maar ook op 21-40 punten of zelfs 41 punten of meer. Hoe onwaarschijnlijker de weddenschap, des te hoger de odd zal zijn. 

Tips zijn zeken beschikbaar over deze soort weddenschap. Net zoals bij andere weddenschappen is goed voorwerk cruciaal. Bekijk historische data over de teams die tegen elkaar moeten. Kijk hoeveel kaarten bepaalde spelers of teams gemiddeld pakken en analyseer deze gegevens om tot een goede weddenschap te komen. Minstens zo belangrijk is de persoon die de kaarten geeft, de scheidsrechter. Staat diegene bekend als een kaartenstrooier of juist niet? Dit soort vragen spelen allemaal mee bij een Booking Points weddenschap. 

Bij een booking points weddenschap zet de speler vooraf in op een bepaalde aantal Booking Points. Eén gele kaart staat voor tien punten en een rode voor 25 punten. Stel een speler zet vooraf in op 21 tot 40 booking points en er valt één rode en één gele kaart in die wedstrijd. Dan zijn er dus 25 + 10 punten = 35 punten verdiend met kaarten die wedstrijd. Dit aantal ligt tussen de 21-40 van de weddenschap die is afgesloten, dus de speler wint! Stel er zouden in diezelfde wedstrijd één rode en twee gele kaarten zijn gevallen, dan kwam het aantal punten op 45 en zou de prijs dus worden misgelopen.  

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga