actueel background image

Hoe beginnen met voetbalwedden?

27 mei 2022 | 15:59 0

Voetbalwedden is een populaire bezigheid onder voetbal liefhebbers. Maar hoe kan iemand beginnen met inzetten op voetbalwedstrijden? Het is een vorm van wedden, dus enige voorzichtigheid is gepast. Een wedverslaving moet ten alle tijden voorkomen worden. In dit artikel vertellen we stapsgewijs hoe spelers het beste kunnen beginnen met voetbalwedden.

Eerst gaan we in op het aanmelden bij een bookmaker en het aanmaken van een account. Vervolgens komen geld storten en het wedden voorbij. De betrouwbaarheid en wat spelers moeten weten voordat zij beginnen met wedden, komt ook aan bod. Na het lezen van dit artikel is iedereen dus goed voorbereid op voetbalwedden.

Aanmelden bij een bookmaker

Voordat spelers beginnen met voetbalwedden moeten zij zich aanmelden bij een bookmaker. Er zijn verschillende aanbieders, ook Nederlandse. Het is goed om te weten dat veel bookmakers niet legaal zijn in Nederland. Dit betekent dat deze bookmakers geen licentie heeft ontvangen van de Kansspelautoriteit (KSA). Het is af te raden om jezelf bij dit soort kantoren aan te melden. De reden dat Unibet (en andere aanbieders) geen licentie krijgen heeft te maken met dat ze zich niet goed genoeg inzetten om wedders te beschermen. Er zijn genoeg legale wedkantoren, zoals BetCity en Bet365, waar spelers zich met een gerust hart kunnen aanmelden.

Beginnen met voetbalwedden

Stap 1: Account aanmaken

Er is gekozen voor een specifieke bookmaker: nu is het tijd om een account aan te maken. Dit wijst zich vaak vanzelf: het is niet lastig om te registeren. Het registratieformulier omvat een aantal persoonlijke gegevens die ingevuld moeten worden. Denk aan een voor- en achternaam, adres, e-mail en telefoonnummer. Ook een geboortedatum mag niet ontbreken: om te mogen wedden moeten spelers minimaal 18 jaar oud zijn. Binnen enkele minuten is er een account aangemaakt.

Stap 2: Geld storten

De volgende stap is het storten van geld. Dit kunnen spelers op meerdere manieren doen, het is niet lastig en neemt net als de registratie maar luttele minuten in beslag. Er zijn meerdere mogelijkheden om geld te storten, denk aan iDeal, Visa, Mastercard, Maestro, Bank Transfer, Paypal, en bij sommige bookmakers zelfs Bitcoin en Klarna. Kijk wat de mogelijkheden zijn bij de gekozen bookmaker.

Stap 3: Wedden

Nadat spelers de stappen succesvol hebben doorlopen, kunnen zij starten met wedden. Het is altijd handig om kennis te hebben over hoe voetbalwedden werkt, voor er ingezet gaat worden. Via YouTube of Google is er genoeg informatie te vinden om te begrijpen hoe het werkt. Zet nooit teveel geld in, omdat de kans bestaat dat de speler zijn hele inleg verliest.

Is voetbalwedden betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van voetbalwedden hangt af van een aantal zaken. Allereerst is de legaliteit van de bookmaker van belang. Spelers kunnen illegale wedkantoren beter aan zich voorbij laten gaan. Een legaal wedkantoor is betrouwbaar bevonden door de KSA, en daardoor zijns pelers beter beschermd. Naast dat de KSA een wedkantoor een licentie geeft, kunnen spelers ook online reviews vinden over de wedkantoren.

Dit moeten spelers weten voordat zij gaan wedden

In het artikel zijn al een aantal dingen voorbij gekomen waar spelers op moeten letten bij het voetbalwedden. Allereerst is het van belang het juiste wedkantoor te kiezen. Ook dienen spelers zich te beseffen dat zij niet te veel geld in moeten zetten, want er bestaat een redelijke kans dat zij hun inleg verliezen. Het is en blijft wedden.

Wat ook slim is om te doen, is om eerst te kijken hoe het wedden eigenlijk werkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar een wedstrijd en houd het wedden ernaast. Leg nog niets in, maar kijk hoe het wedden live in zijn werking gaat. Een ieder die van plan is om te wedden kan zich verdiepen in de termen die bij het voetbalwedden gebruikt worden. Als afsluiter: verliezen hoort erbij, probeer nooit een verlies recht te trekken!

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.