actueel background image

Wat maakt een bookmaker betrouwbaar?

01 jun 2022 | 09:59 0

Bookmakers zijn professionals, die het als bemiddelaars mogelijk maken dat mensen kunnen gokken, ofwel wedden, op de uitslag van een sportwedstrijd, toernooi of een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld als spelers geld willen inzetten op een voetbalwedstrijd, een grote paardenrace of op een sporttoernooi.

Wanneer een speler van plan is om eenmalig of op reguliere basis geld in te zetten op sporten, heeft hij of zij een bookmaker nodig. Nog beter gezegd: een betrouwbare bookmaker waar spelers zeker weten dat er niet met geld gesjoemeld wordt. Maar hoe kunnen eerlijke bookmakers van malafide bookmakers worden onderscheiden? In dit artikel leggen we uit waar spelers op moet letten om te checken of een bookmaker al dan niet betrouwbaar is.

Let op het keurmerk van het bookmakersbureau

Een van de eerste aspecten waar spelers goed op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare bookmaker, is of deze al dan niet over een (goed) keurmerk beschikt. Sinds de inwerkingtreding van de Wet Kansspelen op afstand die sinds oktober 2021 geldt, is er een behoorlijke groei aan onbetrouwbare bookmakerwebsites ontstaan. Daarom hebben professionals uit de bookmakerwereld de hoofden bij elkaar gestoken en een keurmerk opgericht voor betrouwbare bookmakers.

Dit keurmerk heet het Keurmerk Verantwoorde Affiliates. Bookmakers die over dit belangrijke keurmerk beschikken, bieden sites met bets en gokmogelijkheden aan die veilig zijn, de privacy beschermen, eerlijke informatie leveren en netjes betalen. Deze sites verwijzen alleen door naar bookmakers die over alle vereiste licenties beschikken en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Spelers moeten er daarom voor zorgen dat zij alleen kiezen voor aanbieders met dit keurmerk. Ontbreekt een keurmerk bij een bookmaker, dan raden we aan om voorzichtig te zijn met het inzetten van geld bij de betreffende bookmakersite.

Check de website goed op betrouwbaarheid

Een tweede aandachtspunt bij het vinden van een betrouwbare bookmaker is goed controleren hoe de website in elkaar steekt. Kijk bijvoorbeeld of de aanbieder een Btw-nummer en KvK-nummer heeft. Of de tekst goed in elkaar zit en geen (of weinig) spelfouten bevat. Is er een klantenservice die normaal te bereiken is? Ook niet onbelangrijk: wordt er op de website een fysiek adres vermeld? En hoe zit het met de verbinding? Is die goed beveiligd via ‘https’ in de URL, of juist niet?

Lees zeker ook de algemene voorwaarden van de bookmakersite door en kijk goed wat daar in staat. En, last but not least: wat is het algemene gevoel bij over de website wanneer deze bezocht en bekeken wordt? Als dit soort kenmerken van de website goed uitvallen, is dat een positieve indicatie dat je met een eerlijke aanbieder te maken hebt.

Betrouwbaarheid bookmaker

Service & dienstverlening van de bookmaker

De service en dienstverlening die een bookmaker biedt, is ook een indicatie voor de betrouwbaarheid van de bookmakersite. Hoe uitgebreider de dienstverlening is, hoe betrouwbaarder de bookmaker. Denk bijvoorbeeld aan een goed bereikbare klantenservice, die de tijd neemt voor de spelers en gestelde vragen (eerlijk) beantwoordt. Of aan een website die er professioneel uitziet en vaak wordt geüpdatet, om zo de bezoekers op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen en nieuwtjes. Een goede service is zonder meer cruciaal en een typisch kenmerk van eerlijke bookmakerkantoren en -websites!

Controleer online reviews & klantbeoordelingen

Ten slotte kunnen spelers de veiligheid van een bookmaker bepalen door op internet te zoeken naar reviews en klantbeoordelingen. Zeker als de speler de website niet vertrouwt, is dit een verstandig idee. Hoe meer reviews er zijn en het positiever de beoordelingen, hoe betrouwbaarder een website vaak is. Ontbreken reviews, zijn deze zeer beperkt aanwezig of overwegend negatief? Pas dan op met het investeren en gokken van geld!

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.