Gokken op Over/Under bij voetbalwedden

Een voetbalwedstrijd is een stuk spannender als er een weddenschap op is afgesloten. Er kan ingezet worden op de winnaar van een duel, gele kaarten, rode kaarten maar ook doelpunten. De Over/Under weddenschap heeft alles te maken met het aantal doelpunten in een wedstrijd.

In de meeste gevallen gaat het om een weddenschap van over of onder de 2,5 doelpunten, maar er zijn ook uitzonderingen. Bij een Over/Under 2,5 doelpunten weddenschap moet er meer of minder dan dat aantal treffers worden gemaakt. Bekijk hieronder de uitleg over deze populaire inzet.

Aantal doelpunten

Het Nederlands Elftal speelt een wedstrijd tegen Spanje, een duel waarin normaliter wel redelijk vaak het net geworden zal worden. De kans dat er minimaal drie doelpunten worden gescoord is groot, dan kan een weddenschap op Over 2,5 doelpunten heel interessant zijn. Je wint in dat geval wanneer er drie of meer doelpunten worden gemaakt in de interland. Bij nul, één of twee doelpunten zal de speler de weddenschap verliezen. Bij een Under 2,5 doelpunten weddenschap wint een speler juist wanneer er maximaal twee doelpunten worden gescoord. Het gaat om het aantal doelpunten in de wedstrijd, de treffers van beide teams worden meegerekend.

Overige Under/Over-weddenschappen

Een Over/Under-weddenschap is ook beschikbaar voor het aantal doelpunten in de eerste helft of alleen de tweede helft. Daarnaast kan er ook ingezet worden op het aantal gescoorde doelpunten van één van de beide ploegen, bijvoorbeeld dat het Nederlands Elftal Over of Under de 1,5 doelpunten scoort. Over/Under-weddenschappen zijn ook aanwezig voor het aantal hoekschoppen, gele kaarten, rode kaarten of strafschoppen in een voetbalwedstrijd.

Live wedden op Over/Under

Het kan voor de online wedder een stuk winstgevender zijn om de Over/Under-weddenschap live te plaatsen. De quoteringen voor het aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd zijn pre-match redelijk laag, maar live zullen deze na een korte tijd al stijgen. Verwacht een wedder minimaal 2,5 doelpunten in een duel, wacht dan de eerste vijf speelminuten af en zet vervolgens in op een hogere quotering. Het risico is alleen dat er vroegtijdig al gescoord zal worden, maar dan is er nog geen cent op ingezet.