Over/Under voetbal wedden

Een voetbalwedstrijd is een stuk spannender als er een weddenschap op is afgesloten. Er kan ingezet worden op de winnaar van een duel, gele kaarten, rode kaarten maar ook doelpunten. De Over/Under weddenschap heeft alles te maken met het aantal doelpunten in een wedstrijd. Op deze pagina informeren we jou over het wedden op over/under

Wat is over/under wedden

In de meeste gevallen gaat het bij over/under wedden over of onder de 2,5 doelpunten, maar er zijn ook uitzonderingen. Bij een Over/Under 2,5 doelpunten weddenschap moet er meer of minder dan dat aantal treffers worden gemaakt. Bekijk hieronder de uitleg over deze populaire inzet.

Over under weddenschap blog

Over/under wedden – Aantal doelpunten

Het Nederlands Elftal speelt een wedstrijd tegen Spanje, een duel waarin normaliter wel redelijk vaak het net geworden zal worden. De kans dat er minimaal drie doelpunten worden gescoord is groot, dan kan wedden op Over 2,5 doelpunten heel interessant zijn. Je wint in dat geval wanneer er drie of meer doelpunten worden gemaakt in de interland. Bij nul, één of twee doelpunten zal de speler de weddenschap verliezen. Bij Under 2,5 doelpunten wedden wint een speler juist wanneer er maximaal twee doelpunten worden gescoord. Het gaat om het aantal doelpunten in de wedstrijd, de treffers van beide teams worden meegerekend.

Overige Under/Over weddenschappen

Over/Under wedden is ook beschikbaar voor het aantal doelpunten in de eerste helft of alleen de tweede helft. Daarnaast kan er ook ingezet worden op het aantal gescoorde doelpunten van één van de beide ploegen, bijvoorbeeld dat het Nederlands Elftal Over of Under de 1,5 doelpunten scoort. Over/Under wedden is ook aanwezig voor het aantal hoekschoppen, gele kaarten, rode kaarten of strafschoppen in een voetbalwedstrijd.

Live wedden op Over/Under

Het kan voor de online wedder een stuk winstgevender zijn om de Over/Under weddenschap live te plaatsen. De quoteringen voor het aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd zijn pre-match redelijk laag, maar live zullen deze na een korte tijd al stijgen. Verwacht iemand die gaat voetbalwedden op over under minimaal 2,5 doelpunten in een duel, wacht dan de eerste vijf speelminuten af en zet vervolgens in op een hogere quotering. Het risico is alleen dat er vroegtijdig al gescoord zal worden, maar dan is er nog geen cent op ingezet.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden over under bij verwachte monsterscores

Wanneer een monsterscore van een dominante topploeg wordt aangekondigd, is wedden over under interessant als er tegen de verwachte stroom in gewed wordt. Ook in het seizoen 2021-2022 waren er weer wedstrijden waarbij een groot aantal doelpunten van één ploeg een logische voorspelling was, een zogenaamde walk over. En vaak gokten wedders daar succesvol niet op. Er kunnen immers bussen geparkeerd worden, met een magere overwinning of doelpuntloos gelijkspel tot gevolg. De odds op weinig goals bij wedden over under tijdens pakweg Ajax-Cambuur zijn vanzelfsprekend veel hoger, getuige de resultaten uit het verleden.

Wedden over under combineren met andere weddenschapen

Het combineren van weddenschappen is ook mogelijk: wie er bijvoorbeeld zijn hand voor in het vuur durft te steken dat een speler rood gaat pakken, zet in op de booking points. Dat die rode kaart juist meer of minder doelpunten tot gevolg zal hebben, is dan een logisch gevolg. Maar er zijn ook ploegen die met tien man sterker worden omdat er niets meer te verliezen valt. Dat hebben we in 2022 bij het dappere NEC gezien. Over het wedden op booking points staat alles omschreven op deze site, dat is een kwestie van het kopje ‘voetbalwedden’ aanklikken en dan op ‘alles over voetbalwedden’ drukken. Daar wordt alles uitgelegd. Het combineren van wedden over under met andere soorten gokjes maakt elke wedstrijd spannender.

Wedden over under in de slotfase van het seizoen

Met name de slotfase van het seizoen is het moment om tot wedden over under over te gaan. Dan promoveren en degraderen ploegen en wordt er door menig club op safe gespeeld. Ook hier is het spannend om tegen alle verwachtingen in te wedden. Zo verwachtte men in de Johan Cruijff ArenA een veilige, zakelijke of misschien zelfs moeizame winst voor het uit vorm geraakte Ajax, waar het juist 5-0 werd. Het komt ook nog wel eens voor dat de bal lafjes rondgetikt wordt omdat beide ploegen ‘het zo allemaal wel goed vinden’. Dan wordt het de welbekende bloedeloze 0-0. Maar juist onder in de Eredivisie en boven in de Keuken Kampioen Divisie betekent deze periode een serie bloedstollende en doelpuntrijke wedstrijden – zie ADO Den Haag-Excelsior. Het is dus niet zo vreemd dat wedden over under in de slotfase van het seizoen veel voorkomt.

Wedden over under in de Serie A

Denkend aan wedden over under in een competitie die bekendstaat om zijn lage doelpuntenproductie komen we bijna vanzelfsprekend bij de Serie A uit. Natuurlijk is het aloude catenaccio (verdedigend spelen en er toch stiekem met een 1-0 winst vandoor gaan) aan het veranderen, maar nog steeds is het resultaat heilig op het hoogste Italiaanse niveau. De tifosi weten dat er voor mooi voetbal uiteindelijk geen prijzen worden uitgereikt en juichen het hardst bij overwinningen. Wie hier over wedt, ziet dan ook dat de odds hoog zijn. Het catenaccio zit nu eenmaal in de Italiaanse voetbalcultuur ingebakken.

over under weddenschap serie a blog

Veelgestelde vragen

Over/Under wedden is ook beschikbaar voor het aantal doelpunten in de eerste helft of alleen de tweede helft. Daarnaast kan er ook ingezet worden op het aantal gescoorde doelpunten van één van de beide ploegen, bijvoorbeeld dat het Nederlands Elftal Over of Under de 1,5 doelpunten scoort. Over/Under wedden is ook aanwezig voor het aantal hoekschoppen, gele kaarten, rode kaarten of strafschoppen in een voetbalwedstrijd. 

Het kan voor de online wedder een stuk winstgevender zijn om de Over/Under weddenschap live te plaatsen. De quoteringen voor het aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd zijn pre-match redelijk laag, maar live zullen deze na een korte tijd al stijgen. Verwacht iemand die gaat wedden op over under minimaal 2,5 doelpunten in een duel, wacht dan de eerste vijf speelminuten af en zet vervolgens in op een hogere quotering. Het risico is alleen dat er vroegtijdig al gescoord zal worden, maar dan is er nog geen cent op ingezet. 

Het combineren van weddenschappen is ook mogelijk: wie er bijvoorbeeld zijn hand voor in het vuur durft te steken dat een speler rood gaat pakken, zet in op de booking points. Dat die rode kaart juist meer of minder doelpunten tot gevolg zal hebben, is dan een logisch gevolg. Maar er zijn ook ploegen die met tien man sterker worden omdat er niets meer te verliezen valt. Dat hebben we in 2022 bij het dappere NEC gezien. Over het wedden op booking points staat alles omschreven op deze site, dat is een kwestie van het kopje ‘voetbalwedden’ aanklikken en dan op ‘alles over voetbalwedden’ drukken. Daar wordt alles uitgelegd. Het combineren van wedden over under met andere soorten weddenschappen maakt elke wedstrijd spannender. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga