Handicap voetbalwedden

Wedden op voetbalwedstrijden is heel populair en op ieder moment van de dag mogelijk bij één van de online bookmakers. Er kan worden ingezet op de winnaar van een wedstrijd, maar als één van de beide ploegen vele malen sterker is dan zal de quotering laag uitvallen. Dat is zonde, maar gelukkig kan je er dan nog voor kiezen om een handicap-weddenschap af te sluiten.

Wat is een handicap?

Het krachtsverschil bij een voetbalduel kan heel groot zijn, eigenlijk is het voor het startsignaal al duidelijk wie er gaat winnen. De quotering zal dan zo laag zijn, dat je misschien geen interesse hebt in een 1X2-weddenschap. Begrijpelijk, maar misschien moet je dan eens naar de handicap-weddenschap kijken. De online bookmakers bieden de wedders de kans om één van de beide ploegen een virtuele voorsprong te geven.

Jij kan bijvoorbeeld de underdog een 0-1, 0-2 of zelfs een 0-3 voorsprong geven. Dit zorgt er automatisch voor dat de quotering een enorme boost krijgt en een stuk aantrekkelijker zal worden. Aangezien de underdog virtueel al op een 0-1 voorsprong staat, zal de thuisploeg minimaal met twee goals verschil moeten winnen om de weddenschap te laten slagen. Je kan zelf het risico bepalen en de virtuele voorsprong kiezen. Hoe onwaarschijnlijker de weddenschap, des te hoger de quotering.

Het is overigens ook mogelijk om de handicap-weddenschap omgekeerd aan te bieden. Jij kan namelijk ook een virtuele voorsprong geven aan de underdog en voorspellen dat die ploeg ook daadwerkelijk wint of gelijk speelt. In sommige gevallen kan dit een lucratieve weddenschap zijn. Controleer van te voren wel even op de opstellingen, de huidige vorm van de ploegen en eventuele schorsingen of blessures.

Speelhelft of volledige wedstrijd

De handicap-weddenschap kan zowel voor één speelhelft of de volledige wedstrijd worden gebruikt. Echter is de kans dat een virtuele voorsprong goedgemaakt zal worden in één helft kleiner en daardoor ook winstgevender.