Handicap voetbalwedden

Er zijn veel mogelijkheden op te wedden op voetbal. In dit artikel bespreken we één van die mogelijkheden. Namelijk het wedden op voetbal met handicap. Bij wedden met handicap kiest een speler op voorhand voor een voorsprong of achterstand van een bepaald team. Dit lijkt op voorhand niet interessant, maar wanneer een ploeg veel en veel sterker is dan de tegenpartij kan het een goede optie zijn. Wedden met handicap zorgt voor gunstigere quoteringen, maar maakt het risico op verlies ook groter. Op deze pagina vertellen we meer over deze vorm van voetbalwedden.

Wat is handicap wedden?

Het krachtsverschil bij een voetbalwedstrijd kan heel groot zijn. Soms is het bijna voor het startsignaal al duidelijk wie er gaat winnen. De quotering is dan vaak extreem laag zijn. Voor een speler die wil voetbalwedden is dat niet interessant. Zeker voor een  1X2-weddenschap. In dat soort gevallen wordt wedden met handicap een optie. De online bookmakers bieden spelers de kans om één van de beide ploegen een virtuele voorsprong te geven. Dit noemen we handicap wedden.

Een speler van een handicap weddenschap kan bijvoorbeeld de underdog een 0-1, 0-2 of zelfs een 0-3 voorsprong geven. Dit zorgt er automatisch voor dat de quotering een enorme boost krijgt. Aangezien de underdog bij een handicap van 0-1 virtueel al op een voorsprong staat, moet de thuisploeg minimaal met twee goals verschil  winnen om de weddenschap te laten slagen. Hoe groter de handicap, hoe groter het risico is op verlies. Speel dus altijd bewust en denk goed na.

Het is ook mogelijk om handicap wedden omgekeerd aan te bieden. Een speler kan namelijk ook een virtuele voorsprong geven aan de underdog en voorspellen dat die ploeg ook daadwerkelijk wint of gelijk speelt. In sommige gevallen kan dit een lucratieve weddenschap zijn. Controleer van te voren wel even op de opstellingen, de huidige vorm van de ploegen en eventuele schorsingen of blessures.

handicap weddenschap blog

Handicap weddenschap: Speelhelft of volledige wedstrijd

Handicap wedden kan zowel voor één speelhelft of de volledige wedstrijd worden gebruikt. Echter is de kans dat een virtuele voorsprong goedgemaakt wordt in één helft kleiner en daardoor ook winstgevender. Handicap wedden kan op verschillende betrouwbare goksites.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Veelgestelde vragen

Binnen het voetbal is het krachtsverschil tussen ploegen soms enorm. Hierdoor zijn de quoteringen bij normale 1×2 weddenschappen erg laag.  De online bookmakers bieden de wedders de kans om één van de beide ploegen een virtuele voorsprong te geven. Dit noemen we handicap wedden. Een handicap weddenschap speler kan bijvoorbeeld de underdog een 0-1, 0-2 of zelfs een 0-3 voorsprong geven. Dit zorgt er automatisch voor dat de quotering een enorme boost krijgt en een stuk aantrekkelijker zal worden. Er kan gewed worden per helft maar ook per hele wedstrijd bij een handicap weddenschap. 

De tips zijn wat algemeen voor deze handicap. Voordat een speler gaat inzetten is het zaak om goed voorwerk te doen. Bekijk de statistieken en bijzonderheden van de teams waarop de handicap weddenschap wordt gesloten. Wellicht kan een speler het hierdoor nog beter inschatten en is de kans op succes groter. Hoe gekker, hoe groter de quotering. Doe alleen niet te gek, want de kans dat het dan uitkomt is vrij klein! 

Bij een handicap weddenschap geeft de speler een ploeg een virtuele voorsprong. Hierdoor stijgt de moeilijkheidsgraad van de weddenschap. Stel de speler geeft team A een virtuele 0-1 voorsprong dan moet team B al minimaal 2 doelpunten maken als diegene wed op een “overwinning” voor team B. Dit geeft uiteraard nog meer spanning en hogere quoteringen bij de bookmakers alleen is het risico op verlies ook groter.  

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga