Voetbalwedden, wat mag wel en wat mag niet?

Met ingang van 1 oktober 2021 is er een Nederland een nieuwe wet ingegaan, namelijk de Wet Kansspelen op afstand. Hierbij is het mogelijk geworden om legaal online te gokken en is bijvoorbeeld ook voetbalwedden mogelijk geworden. Dit heeft gevolgen voor zowel mensen die willen gokken of wedden als voor online aanbieders. Hieronder gaan we kijken naar wat er precies veranderd is en dus ook wat er wel en niet. Check het overzicht om volledig op de hoogte te zijn van de nieuwe regels rondom gokken en voetbalwedden!

Wat is er veranderd per 1 oktober 2021?

Per 1 oktober mag je dus online gokken bij legale aanbieders. Wat is dan een legale aanbieder? Deze heeft een vergunning van de Kansspelautoriteit waarmee hij aantoonbaar kan maken dat hij door deze autoriteit is goedgekeurd. Je kan daarnaast ook via de kansspel wijzer van deze autoriteit checken welke goksite een vergunning hebben, en welke spellen zij dan aanbieden. Een legale aanbieder van kansspelen staat uiteraard ook onder toezicht van de kansspelautoriteit. Dit moet een veilige omgeving garanderen voor spelers. Je bent als speler verzekerd van eerlijk spel en de aanbieder moet erop letten dat je niet over je eigen grenzen heen gaat. Hierbij geldt natuurlijk wel nog steeds dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag. Wil je online gokken of bijvoorbeeld wedden op voetbalwedstrijden? Dan raden we aan dit te doen bij een aanbieder met een vergunning van de kansspelautoriteit. Voorheen was dit alleen Toto, nu zijn er dus meer bedrijven.

Welke voetbalweddenschappen mogen wel?

Rondom het wedden op voetbalwedstrijden heb je enorm veel opties. Beginners kiezen vaak voor een eenvoudige weddenschap, waarbij je de winnaar of de uitslag voorspelt. Maar je kunt dus veel meer doen, waarbij je meer risico loopt maar ook meer kunt winnen. De 10 populairste toegestane weddenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Welke voetbalweddenschappen mogen niet

Dat er veel opties zijn wil vaak ook zeggen dat er opties tussen zitten die niet legaal zijn. Dat is bij voetbalwedden niet anders. Vooral bij live wedden wordt er regelmatig een illegale activiteit ontdekt. Meestal gaat het hierbij om matchfixing. Je kunt natuurlijk de uitslagen van een wedstrijd beïnvloeden, maar dit is voor een speler lastig. Maar wanneer je veel geld kunt verdienen met een gele kaart binnen een bepaald tijdsbestek, kan een speler dit expres gaan doen waardoor je te maken krijgt met illegale situaties. Dit moet met de komst van de nieuwe wet steeds lastiger worden.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Bookmakers met een Nederlandse licentie

In Nederland zijn er nu 10 aanbieders die legale voetbalweddenschappen mogen aanbieden. Dit zijn de Nederlandse bedrijven Nederlandse Loterij, Holland Casino, Fair Play en BetCity.nl. Dit wordt dan aangevuld met 6 buitenlandse bedrijven, te weten NSUS Malta, Play North, Tombola, Hillside, Bingoal en LiveScore. Er waren 29 aanvragen ingediend, het grootste gedeelte is dus niet goedgekeurd. De merknamen van de sites kunnen overigens wel afwijken van de genoemde bedrijfsnamen, zoals Bet365. Zo lang deze bedrijven zich houden aan de regels van de kansspelautoriteit mogen zijn op legale wijze online weddenschappen op voetbal en andere wedstrijden aanbieden. Uiteraard gaat het dan om legale weddenschappen.

Veelgestelde vragen

De minimale leeftijd om te wedden op voetbal is 18 jaar. Als de speler nog geen achttien jaar is, moet deze wachten. Een voetbalweddenschap onder de 18 jaar afsluiten is niet toegestaan in Nederland. 

Wedden op voetbal is veilig. De bookmakers die de speler tegenkomt op voetbaluitslagen.com hebben allen een licentie in Nederland. Dit betekent dat ze betrouwbaar en veilig zijn. 

Met ingang van 1 oktober 2021 is er een Nederland een nieuwe wet ingegaan, namelijk de Wet Kansspelen op afstand. Hierbij is het mogelijk geworden om legaal online te gokken en is bijvoorbeeld ook voetbalwedden mogelijk geworden. De 10 populairste zijn: 1×2 weddenschap,Under vs over weddenschap, Weddenschap met handicap, Halftime fulltime weddenschap, Correct score weddenschap, Both to score weddenschap, Wedden wie als eerste een corner krijgt, Wedden op gele en rode kaarten, Wedden op doelpuntenmakers en Wedden op wissels. 

Dat er veel opties zijn wil vaak ook zeggen dat er opties tussen zitten die niet legaal zijn. Dat is bij voetbalwedden niet anders. Vooral bij live wedden wordt er regelmatig een illegale activiteit ontdekt. Meestal gaat het hierbij om matchfixing. Iemand kan natuurlijk de uitslagen van een wedstrijd beïnvloeden, maar dit is voor een speler lastig. Maar wanneer iemand er veel geld mee kan verdienen met een gele kaart binnen een bepaald tijdsbestek, kan een speler dit expres gaan doen waardoor diegene te maken krijgt met illegale situaties. Dit moet met de komst van de nieuwe wet steeds lastiger worden. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga