Outrights Weddenschap

De meeste weddenschappen bij een online bookmaker zijn voor het korte termijn. Maar wanneer de voorkeur uitgaat naar een lange termijn weddenschap, dan zijn de ‘outrights’ juist heel interessant. Normaal gesproken zijn deze weddenschappen terug te vinden bij de ‘special markets’. Het gaat namelijk om inzetten op de uiteindelijke winnaar van een bepaald toernooi of een competitie. Deze weddenschap zal geruime tijd voor het einde van het toernooi of de competitie al worden afgesloten, maar in sommige gevallen kan dit ook nog enkele speelrondes voor het einde.

Uitleg

Een outright-weddenschap kan een lange periode duren, maar is wel een wat veiligere optie. Er kan bijvoorbeeld worden ingezet op de uiteindelijke kampioen van de Eredivisie of de winnaar van de KNVB Beker. In sommige competities is er een duidelijke favoriet, waaronder Juventus in de Serie A en Bayern München in de Bundesliga. De quoteringen voor die clubs zijn dan ook laag, terwijl in Nederland de laatste jaren veel kanshebbers zijn voor de prijzen en dat komt de quoteringen weer ten goede.

Overige weddenschappen

Maar het gaat niet altijd om de kampioen. In de Engelse voetbalcompetitie kan er ingezet worden op welke Londense ploeg het hoogste zal eindigen in de Premier League, kanshebbers zijn in dat geval Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Andere leuke outrights zijn die op de topscorer van een toernooi of competitie, de winnaar van de groepsfase van een toernooi of dat een team ongeslagen blijft.

Tips

Het is en blijft een cliché, maar de bal is rond en er kan van alles gebeuren. Een trainerswissel, schorsingen of blessures van sterspelers kunnen de situatie in één klap omdraaien. Probeer daarom logisch na te denken en staar jezelf niet blind op de hoge quoteringen. Daarnaast is het handig om te weten dat de outright-weddenschappen ook nog beschikbaar zullen zijn gedurende een competitie of toernooi. En ben je niet helemaal zeker van de weddenschap, probeer dan te spreiden en op veilig te spelen.