Outrights Weddenschap

De meeste weddenschappen bij een online bookmaker zijn voor de korte termijn. Maar wanneer de voorkeur uitgaat naar een lange termijn weddenschap, dan is outrights wedden juist heel interessant. Normaal gesproken zijn deze weddenschappen terug te vinden bij de ‘special markets’. Het gaat namelijk om inzetten op de uiteindelijke winnaar van een bepaald toernooi of een competitie. Deze variant van voetbal wedden zal geruime tijd voor het einde van het toernooi of de competitie al worden afgesloten, maar in sommige gevallen kan dit ook nog enkele speelrondes voor het einde. In dit artikel meer informatie over de outrights weddenschap.

Uitleg outrights wedden

Een outright-weddenschap kan een lange periode duren, maar is wel een wat veiligere optie. Er kan bijvoorbeeld worden ingezet op de uiteindelijke kampioen van de Eredivisie of de winnaar van de KNVB Beker. In sommige competities is er een duidelijke favoriet, waaronder Juventus in de Serie A en Bayern München in de Bundesliga. De quoteringen voor die clubs zijn dan ook laag, terwijl in Nederland de laatste jaren veel kanshebbers zijn voor de prijzen en dat komt de quoteringen van de outright weddenschap weer ten goede.

Outrights weddenschap blog

Overige outrights weddenschappen

Maar het gaat niet altijd om de kampioen bij outrights wedden. In de Engelse voetbalcompetitie kan er ingezet worden op welke Londense ploeg het hoogste zal eindigen in de Premier League, kanshebbers zijn in dat geval Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Andere leuke outrights zijn die op de topscorer van een toernooi of competitie, de winnaar van de groepsfase van een toernooi of dat een team ongeslagen blijft. Kortom, er zijn soms meerdere opties voor outright weddenschappen.

Tips outright wedden

Het is en blijft een cliché, maar de bal is rond en er kan van alles gebeuren. Een trainerswissel, schorsingen of blessures van sterspelers kunnen de situatie in één klap omdraaien. Probeer daarom logisch na te denken. Een speler moet zichzelf niet blind staren op de hoge quoteringen. Daarnaast is het handig om te weten dat de outright-weddenschappen ook nog beschikbaar zullen zijn gedurende een competitie of toernooi. Als wedders niet helemaal zeker van de outright weddenschap, proberen ze vaak te spreiden en op veilig te spelen.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op outrights: de dubbel en de treble

Alleen wedden op de outrights als het gaat om de winnaar van een bepaalde competitie is soms makkelijk en levert weinig winst op. Het wordt interessanter als spelers inzetten op het winnen van een dubbel (landskampioen en nationale beker) of zelfs treble (landskampioen, nationale beker en de Champions League). Voor de gedoodverfde kampioenen mag de lat wel wat hoger gelegd worden. Dan komen de odds uiteraard een stuk hoger te liggen, want zeker een treble komt zelden voor. Soms blijkt het schaken op drie borden tegelijk – wanneer de treble eenmaal in zicht komt – aan het einde van de rit juist funest voor een club. Aan de andere kant kan het winnen van twee binnenlandse prijzen weer als doping werken voor die treble. Ajax, Barcelona, Bayern München, Celtic, Internazionale, Manchester United en PSV: wedden op outrights zoals een treble is tot nu toe bij zeven clubs succesvol gebleken.

Wedden op outrights in de Conference League

Nu de Conference League zijn vuurdoop glansrijk heeft doorstaan, is wedden op outrights zoals de winnaar hiervan (of bijvoorbeeld de topscorer) boeiende materie. Wie had er een finaleplek voor Feyenoord durven voorspellen, of dat het Noorse FK Bodø/Glimt met 6-1 zou winnen van latere kampioen AS Roma? De Conference League werd aanvankelijk met enige scepsis benaderd, maar al naar gelang de finale dichterbij kwam, werd het een waar voetbalfeest, met de clash in Tirana als hoogtepunt. En ja, in de vorige eeuw hadden we ook drie Europacups, dus veel liefhebbers zijn blij dat alles weer net is zoals vroeger. Wedden op outrights in de Conference League zorgt er daarbij voor dat degenen die een gokje wagen meer clubs en spelers leren kennen.

outrights in de conference league blog

Wedden op outrights: statistieken en ander voetbalnieuws volgen

Succesvol wedden op outrights is een kwestie van de statistieken bestuderen en het voetbalnieuws volgen. Dat Manchester City en Liverpool bijvoorbeeld meer kans maken op het winnen van de Premier League dan andere teams kan de buurvrouw ook voorspellen. Wat ze misschien niet weet, is dat een turbulente transferperiode de rollen zomaar kan omdraaien. Alsmede langdurige blessures of een ongunstig speelschema. Ook deze website geeft een inzicht in welke externe factoren er meespelen. Tel daarbij de statistieken van teams en spelers op als broodnodige handvatten voor grotere kans op winst bij een weddenschap op allerlei outrights.

Conclusie wedden op outrights

Het wedden op outrights is een totaal andere tak van sport, omdat ook het geduld op de proef wordt gesteld. Daarom doen veel spelers allerlei kortetermijnweddenschappen om niet elke keer een heel jaargang of toernooi te moeten afwachten of ze iets winnen. Maar waar vroeger in pakweg augustus met vrienden een kratje bier ingezet werd op de aanstaande landskampioen is dat nu heel snel en makkelijk online te doen, met aantrekkelijke winstbedragen. Weddenschappen op outrights doen spelers op de lange termijn, maar is wel een minstens zo interessante manier om de eigen voetbalkennis te testen.

Veelgestelde vragen

Een outright-weddenschap kan een lange periode duren, maar is wel een wat veiligere optie. Er kan bijvoorbeeld worden ingezet op de uiteindelijke kampioen van de Eredivisie of de winnaar van de KNVB Beker of de eindwinnaar van het WK. In sommige competities is er een duidelijke favoriet, waaronder Juventus in de Serie A en Bayern München in de Bundesliga. De quoteringen voor die clubs zijn dan vaak laag, terwijl in Nederland de laatste jaren veel kanshebbers zijn voor de prijzen en dat komt de quoteringen van de outright weddenschap weer ten goede.  

Maar het gaat niet altijd om de kampioen bij outrights wedden. In de Engelse voetbalcompetitie kan er ingezet worden op welke Londense ploeg het hoogste zal eindigen in de Premier League, kanshebbers zijn in dat geval Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Andere leuke outrights zijn die op de topscorer van een toernooi of competitie, de winnaar van de groepsfase van een toernooi of dat een team ongeslagen blijft. Er kan ook gewed worden op een dubbel of treble van een team, hier liggen de quoteringen een stuk hoger. Bijvoorbeeld dat Ajax in één seizoen kampioen wordt en de KNVB beker pakt. 

Het is en blijft een cliché, maar de bal is rond en er kan van alles gebeuren. Een trainerswissel, schorsingen of blessures van sterspelers kunnen de situatie in één klap omdraaien. Probeer daarom logisch na te denken. Een speler moet zichzelf niet blindstaren op de hoge quoteringen. Daarnaast is het handig om te weten dat de outright-weddenschappen ook nog beschikbaar zullen zijn gedurende een competitie of toernooi. Als wedders niet helemaal zeker van de outright weddenschap, proberen ze vaak te spreiden en op veilig te spelen. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga