Wedden op Corners

Bij het wedden op corners is het essentieel om goede research te doen, misschien nog wel meer dan bij andere weddenschappen. Dit komt omdat het aantal hoekschoppen sneller juist te voorspellen is. Bekijk de laatste resultaten van de ploeg en let dan met name op het aantal hoekschoppen. Aanvallend ingestelde clubs krijgen vanzelfsprekend meer corners in een duel, zeker als de tegenstander een mindere ploeg is. Hoe ziet de opstelling er uit en zal de tegenstander zich laten inzakken? Teams die 4-3-3 spelen zullen eerder een hoekschop verdienen dan een ploeg die slechts met één spits speelt. In dit artikel meer informatie inzake de mogelijkheden voor het wedden op corners.

Wedden op corners – Thuiswedstrijd of uitduel

Voor een speler gaat wedden op een corner is het zaak zichzelf goed te informeren. Wat bijvoorbeeld een groot verschil kan maken in een wedstrijd is het stadion waarin gespeeld zal gaan worden. Feyenoord, Ajax en PSV spelen hun beste wedstrijden in het eigen stadion, fris en aanvallend voetbal. In thuisduels van deze Nederlandse topclubs worden er ook veel hoekschoppen toegewezen. Wat overigens ook een effect kan hebben op het aantal corners is de wedstrijd zelf, wat hangt er van het duel af en zijn de belangen heel groot of juist amper aanwezig? Belangrijke informatie om op te zoeken voor het wedden op corners.

Soorten corner-weddenschappen

Een weddenschap op het aantal corners is het bekendste. Het gaat dan om Over/Under wedden op corners, waarbij de speler bijvoorbeeld kan inzetten op Under 8,5 corners of Over 9,5 corners. Hoe meer risico de speler durft te nemen, des te hoger de quoteringen zullen zijn. Er kan ook worden ingezet op welke ploeg de meeste corners krijgt, hierbij is een gelijkspel natuurlijk ook een mogelijkheid. Andere mogelijkheden zijn corner handicaps, waarbij een ploeg bijvoorbeeld minimaal drie corners meer moet krijgen dan de tegenstander. Sommige bookmakers bieden ook ‘Race to’ wedden gaan, waaronder welk team als eerste drie, vijf, zeven of negen corners krijgt toegewezen.

Wedden op corners: statistieken opzoeken

Overal zijn de statistieken van clubs te vinden. Wedden op corners bereiden kansspelers voor door het aantal corners van een club op te zoeken en daarop hun inzet te baseren, bijvoorbeeld door voor het gemiddelde aantal hoekschoppen van de laatste vijf of tien wedstrijden te kiezen. Niet zelden wordt hier een hele studie van gemaakt: welke tegenstanders veroorzaakten die corners, en doet die buitenspeler die menig corner afdwingt, vandaag ook mee? Welke keepers werken een bal vaak over de eigen achterlijn in plaats van hem te klemmen en welke verdedigers zoeken minder vaak de voetballende oplossing? Welke grensrechters zitten er vaak naast bij het beoordelen van een bal die over de achterlijn rolt? Zo wordt het wedden op corners een wereld op zich, en voor veel fans mateloos fascinerend om zich urenlang in te verdiepen.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op corners: zijn er nog buitenspelers die buitenom gaan

De aanwezigheid van een bepaalde buitenspeler kan bepalend zijn tijdens het wedden op corners. Die bewegen zich anders over het veld dan vroeger. Er wordt door oudere voetballiefhebbers veel over gemopperd dat linksbuitens niet meer linksbenig zijn (denk aan de onbetwiste koning der linksbuitens, Piet Keizer) en dat spelers met een mooi linkerbeen juist op de rechtervleugel geposteerd worden om à la Arjen Robben naar binnen te trekken. Voetbalanalist en ex-rechtsbuiten René van der Gijp stipte het zelfs op sarcastische wijze aan na de Nations League-wedstrijd Nederland-Wales, toen Cody Gakpo buitenom ging. “Wat deed Gakpo nou? Hij ging buitenom, moet daar niet voor gefloten worden?”. Het buitenom passeren levert doorgaans veel hoekschoppen op. Een weddenschap op de corners maakt het de moeite waard om bij te houden welke spelers nog voor de klassieke route richting het doel gaan.

Wedden op corners in de Eredivisie

Omdat het wedden op corners een specialiteit op zich is, doen beginners er goed aan zich voor deze materie eerst in een vertrouwde competitie te verdiepen. Voor de hand liggend is dan de Eredivisie. Daarvan zijn de spelers en speelstijlen immers het bekendst, ook die van de tegenstanders. Bovendien is het fijner om in de moedertaal alle statistieken op te zoeken.

Wedden op corners: conclusie

Al met al begeven gokkers zich met het wedden op corners tijdens een bepaalde wedstrijd in een apart hoekje van de wereld die voetbal heet. Zeker nu datzelfde hoekje niet zo vaak meer belopen wordt als vroeger: veel spelers gaan immers binnendoor en de klassieke buitenspelers zijn op een hand te tellen. Dat is goed te zien aan de heatmaps die van wedstrijden gemaakt worden: een soort buienradar over 90 minuten, maar dan met gebieden waar voetballers zich veelal bewegen in plaats van hoosbuien. De diversiteit aan weddenschappen wordt er breder mee, omdat er nog veel meer factoren op invloed zijn bij de aantallen corners. Thuis- of uitduel, verdedigers, et cetera. Wedden op corners geeft een totaal nieuwe dimensie aan het voetbalwedden omdat spelers heel anders naar het spelletje gaan kijken.

Veelgestelde vragen

Wedden op corners is vrij logisch. De weddenschap en de bijbehorende quotering van een bookmaker hangt samen met corners in een wedstrijd. Er zijn veel verschillende soorten “corner-weddenschappen”.  

De corner-weddenschap die het meest bekend is de wedden op het aantal corners in een wedstrijd. Het gaat dan om een over/onder wedden op een bepaald aantal corners per wedstrijd. Bijvoorbeeld op onder de 8,5 of over de 9,5 corner per wedstrijd. Een andere soort is welke ploeg in een wedstrijd het meeste corners krijgt, gelijkspel is ook een optie hierbij. Een andere optie qua gokken op corners zijn corner-handicaps. Hierbij gokt een speler bijvoorbeeld dat een ploeg minimaal drie corners meer krijgt dan de tegenstanders. Als laatste kan een speler nog gokken op zogenaamde “Race to” weddenschappen, hierbij gaat het om de ploeg die als eerste drie, vijf, zeven of negen corners krijgt in een wedstrijd. 

Corner-weddenschappen zijn een apart soort weddenschappen in het brede scala van voetbalwedden. Als een speler dit gaat doen is het aan te raden met bekende competities en ploegen te beginnen. Zet niet te hoog in en neem niet te veel risico. Statistieken van eerder gespeelde wedstrijden van de betreffende teams zijn handig om raad te plegen voordat een speler besluit te gaan wedden op corners. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga