Wedden op Corners

Bij het wedden op corners is het essentieel om goede research te doen, misschien nog wel meer dan bij andere inzetmogelijkheden. Dit komt omdat het aantal hoekschoppen sneller juist te voorspellen is. Bekijk de laatste resultaten van de ploeg en let dan met name op het aantal hoekschoppen. Aanvallend ingestelde clubs krijgen vanzelfsprekend meer corners in een duel, zeker als de tegenstander een mindere ploeg is. Hoe ziet de opstelling er uit en zal de tegenstander zich laten inzakken? Teams die 4-3-3 spelen zullen eerder een hoekschop verdienen dan een ploeg dat slechts met één spits speelt.

Thuiswedstrijd of uitduel

Wat ook een groot verschil kan maken in een wedstrijd is het stadion waarin gespeeld zal gaan worden. Feyenoord, Ajax en PSV spelen hun beste wedstrijden in het eigen stadion, fris en aanvallend voetbal. In thuisduels van deze Nederlandse topclubs worden er ook veel hoekschoppen toegewezen. Wat overigens ook een effect kan hebben op het aantal corners is de wedstrijd zelf, wat hangt er van het duel af en zijn de belangen heel groot of juist amper aanwezig?

Soorten corner-weddenschappen

Een weddenschap op het aantal corners is het bekendste. Het gaat dan om een Over/Under weddenschap, waarbij de speler bijvoorbeeld kan inzetten op Under 8,5 corners of Over 9,5 corners. Hoe meer risico de speler durft te nemen, des te hoger de quoteringen zullen zijn. Er kan ook worden ingezet op welke ploeg de meeste corners krijgt, hierbij is een gelijkspel natuurlijk ook een mogelijkheid. Andere mogelijkheden zijn corner handicaps, waarbij een ploeg bijvoorbeeld minimaal drie corners meer moet krijgen dan de tegenstander. Sommige bookmakers bieden ook ‘Race to’ weddenschappen gaan, waaronder welk team als eerste drie, vijf, zeven of negen corners krijgt toegewezen.