Wedden op voetbal op basis van statistieken

Statistieken, ze geven doorgaans een aardige voorbeschouwing op een wedstrijd bij het voetbalwedden. De cijfers variëren van aantallen succesvolle balcontacten tot verwacht aantal doelpunten, maar er zijn veel meer (externe) factoren die meewegen. Thuis of uit spelen, ervaring, conditie, weersomstandigheden, soort stadion, schorsingen en blessures, het is maar een topje van de ijsberg. Hier dieper induiken maakt wedden alleen maar interessanter.

Betting insights gebruiken voor voetbalweddenschappen

Betting insights, oftewel gokinzichten, gebruiken spelers om een uitslag te voorspellen. Die inzichten bouwen ze op door niet alleen de odds – de door bookmakers bepaalde winstkansen – maar ook andere informatie tot zich te nemen. Is de ploeg in vorm? Scoren ze vaak of spelen ze na een voorsprong behoudend? Het voetbalnieuws, ook veelvuldig bijgehouden op deze website, is belangrijk voor een kansrijke weddenschap. Het wedden op voetbal is dus een echte studie. Wedden op voetbal op basis van statistieken kan op verschillende Nederlandse goksites.

Waarop zijn de wedinzichten gebaseerd?

De wedinzichten van de bookies zijn gebaseerd op diezelfde aspecten, alsmede het wedgedrag van degenen die inzetten. Wordt er bijvoorbeeld massaal ingezet op winst voor een bepaalde club, dan gaat het wedkantoor daarin mee bij het bepalen van de odds. Het tijdstip waarop ingezet wordt, is dus mede bepalend. Het gebeurt niet zelden dat een bepalende speler tijdens de warming-up geblesseerd raakt. Of dat het weer omslaat en zogenaamde mooiweervoetballers niet tot hun recht komen op het kletsnatte veld.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Combineer data met eigen strategie

Al die informatie toepassen op de eigen strategie is een bezigheid op zich. Wie zich actief verdiept in alle data en het voetbalnieuws maakt meer kans op een juiste voorspelling. Alleen, en dat is tegelijk het mooie van voetbal en het wedden erop, is er nooit garantie. Een betrouwbare verdediger kan in het heetst van de strijd tegen een rode kaart aanlopen, een sterspeler kan geblesseerd raken en een scheidrechter/VAR kan zijn dag niet hebben: daar gaan de winstkansen. Het afgelopen Eredivisieseizoen was zowel onderin als bovenin razend spannend door tal van factoren. Er zijn er niet veel die precies wisten wie er zouden degraderen, en de landskampioen toonde zich niet het door menigeen voorspelde Bayern München van Nederland.

Conclusie wedden op voetbal op basis van data

Meten is weten, luidt een bekende uitdrukking, maar dat cliché staat haaks op die andere bekende dooddoeners: de bal is rond en we beginnen met 0-0. Wie bij Ajax bijvoorbeeld de 4-0 tegen Borussia Dortmund en enkele dagen later de 5-0 tegen PSV had voorspeld, mag zijn hand opsteken. Aan de andere kant waren deze uitslagen door sommigen te voorspellen omdat ze van tevoren een aantal signalen oppikten. Geblesseerden en vormverlies bij de tegenstander in dit geval. Of juist de vorm waarin de Amsterdammers toen verkeerden. Waarmee maar geconcludeerd kan worden dat voetbalkennis, het op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ook statistieken uit heden en verleden kunnen helpen bij het plaatsen van een succesvolle weddenschap.

Veelgestelde vragen

Als een speler wil beginnen met voetbalwedden, dient deze eerst een account aan te maken bij een van de bookmakers. Vervolgens kan er speelgeld worden overgemaakt naar deze bookmaker. Als er geld op het account staat kan een wedstrijd gekozen worden om op in te zetten. Een bedrag kan gekozen worden om mee te spelen en daarna kan de voetbalweddenschap worden bevestigd. Kortom, wedden op voetbal is niet moeilijk. Gokken op een voorkeursclub kan binnen een handomdraai.  

Statistieken, ze geven doorgaans een aardige voorbeschouwing op een wedstrijd bij het voetbalwedden. De cijfers variëren van aantallen succesvolle balcontacten tot verwacht aantal doelpunten, maar er zijn veel meer (externe) factoren die meewegen. Thuis of uit spelen, ervaring, conditie, weersomstandigheden, soort stadion, schorsingen en blessures, het is maar een topje van de ijsberg. Hier dieper induiken maakt wedden alleen maar interessanter. 

Tegenwoordig zijn er erg veel data beschikbaar over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke wedstrijd wordt van A tot Z geanalyseerd en alle statistieken worden opgeslagen. Voor een speler is dit een schat aan informatie. Als een speler deze schat gebruikt bij het voetbalwedden, is de kans groot dat de speler betere keuzes kan gaan maken bij het wedden op voetbal. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga