Even/Odd Weddenschap

Even of oneven, het is bijna hetzelfde als een muntje opgooien of inzetten op rood of zwart bij roulette. Deze weddenschappen zijn ook beschikbaar bij de online bookmakers en met name bij voetbalwedstrijden. Het lijkt op het eerste gezicht een 50/50 weddenschap, waarbij geluk de grootste factor zal zijn. Maar toch kan kennis en ervaring hierbij een handje helpen. Daarnaast is ook research belangrijk bij deze inzet, zorg ervoor dat je op de hoogte bent van beide clubs voordat jij een even/odd weddenschap zal gaan afsluiten.

Doelpunten

De even/odd weddenschap is vooral geschikt voor het wedden op doelpunten in een voetbalwedstrijd. Er kan ingezet worden op het totaal aantal treffers, het aantal goals van één van de teams of het aantal doelpunten in een speelhelft. Het gaat uitsluitend om een even of oneven aantal doelpunten, de uitslag speelt geen enkele rol in deze weddenschap. De quoteringen liggen vaak onder de twee euro.

Wat direct zal opvallen is dat de quoteringen niet gelijk aan elkaar zijn, dit komt omdat de kans eigenlijk ook nooit helemaal 50% zal zijn. Stel jij zet in op het aantal doelpunten in de eerste helft, dan moet er logisch worden nagedacht. Er worden 45 minuten gespeeld en mogelijk nog wat blessuretijd. In de eerste speelhelft is het vaak nog even aftasten en vallen normaliter minder doelpunten dan in de tweede helft. Als jij denkt dat het 0-0 zal blijven, dan zet je in op even. Voordeel, je wint op bij een ruststand van 1-1, 2-2, 1-3 of 3-1 en ga zo nog maar even door. Denk je dat er één doelpunt valt, dan kan je inzetten op oneven en zal je ook winnen bij een stand van 2-1, 1-2, 3-2, 2-3.

Kaarten

De even/odd weddenschappen zijn ook beschikbaar voor het aantal gele kaarten in een wedstrijd. En ook in dit geval kan er ingezet worden op de hele wedstrijd, een speelhelft en een bepaald team. Doe goede research, want zijn ook wedstrijden waar traditioneel weinig of juist veel kaarten worden gegeven.