Double Chance voetbalweddenschap

De Double Chance-weddenschap is voor veel voetbalwedders een wat veiligere mogelijkheid. Met deze weddenschap is er een dubbele kans op een mogelijke prijs. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Soms zijn er namelijk wedstrijden waarbij een speler niet helemaal zeker is van de gemaakte keuze, want de thuisploeg is misschien erg wisselvallig of mist enkele basisspelers. In dat geval kan een Double Chance inzet de oplossing bieden. Stel een speler denkt dat de thuisploeg wint, dan zet die daarop in maar ook gelijk op een gelijkspel. Maar een weddenschap op de uitploeg en een gelijkspel of de thuisploeg en de uitploeg is ook mogelijk.

Inzet

De Double Chance weddenschap is eigenlijk een 1X2-weddenschap, alleen krijgt een speler er nu dus een extra mogelijkheid bij om wat te kunnen winnen. De 1 staat voor de thuisploeg, de 2 voor de uitploeg en de X voor een gelijkspel. Er kan ingezet worden op 1X, X2 of 12. Een speler heeft dus altijd een dubbele kans. Deze weddenschap kan worden gebruikt bij vrijwel alle sporten die worden aangeboden bij de online bookmaker, maar vooral bij voetbalwedstrijden is de inzet erg populair. Maar let wel, de quoteringen zijn vaak bijzonder laag wanneer de favoriet wordt meegenomen in de Double Chance-weddenschap.

Voorbeeld

Stel Feyenoord speelt een thuiswedstrijd tegen Ajax, dan kan een speler bij de online bookmakers natuurlijk inzetten op het duel. Ajax staat hoger aangeschreven, maar in de Kuip kan alles gebeuren. In dat geval kan een Double Chance-weddenschap de veiligere inzetmogelijkheid zijn. Er kan dan op drie verschillende soorten weddenschappen worden ingezet:

  • 1X: winst Feyenoord of een gelijkspel

De 1X-weddenschap zal een geldprijs opleveren wanneer Feyenoord de volle winst pakt of een gelijkspel uit het vuur sleept. Mocht Ajax de wedstrijd winnen, dan gaat de volledige inzet verloren.

  • 2X: winst Ajax of een gelijkspel

Deze weddenschap zal winst opleveren wanneer Ajax de wedstrijd wint of gelijkspeelt. Alleen bij een overwinning van Feyenoord gaat de inzet verloren.

  • 12: winst Feyenoord of winst Ajax

De 12-weddenschap wordt gewonnen als één van de beide ploegen de wedstrijd wint, een gelijkspel staat gelijk aan verlies.