Wedden op VAR momenten

De scheidsrechters hebben het tegenwoordig een stukje makkelijker dankzij de hulp van de Video Assistant Referee (VAR). In de beginfase zorgde deze vernieuwing voor nogal wat opschudding in de voetbalwereld, maar gelukkig zijn er ook veel voorstanders van de VAR. Een speler kan nu ook voetbal wedden op momenten van de VAR en op deze pagina is meer informatie te vinden over welke soorten weddenschappen er mogelijk zijn.

Wat is Wedden op VAR?

Voor we ingaan op het wedden op VAR, is het zaak te weten waar dit voor staat. VAR, ook wel Video Assistent Referee, is een scheidsrechter die buiten het veld de arbitrage kan ondersteunen. Denk hierbij aan het maken van beslissingen tijdens de wedstrijd zoals een wel een penalty of juist niet, gele kaart of rode kaart etcetera. De VAR maakte in seizoen 2018/2019 zijn intreden in de Eredivisie, de Champions League en vele andere Europese voetbalcompetities. De online bookmakers spelen hier handig op in en bieden weddenschappen aan op een eventuele tussenkomst van de VAR.

Wat voor soort weddenschappen op VAR?

Sinds de komst van Video Assistant Referee zijn er wel wat kleine dingen aangepast bij de online bookmakers. De quoteringen voor rode kaarten zijn al een stuk gedaald, aangezien de kans dat er rood gegeven zal worden groter is geworden door de VAR. Maar ook de kans dat er eerder een strafschop gegeven zal worden is groter.

Online bookmakers bieden speciale weddenschappen aan die te maken hebben met de VAR. Denk hierbij aan wedden op:

– Grijpt de VAR in? (Ja of Nee)
– In welke minuut zal de VAR ingrijpen?
– Wordt er een strafschop toegekend met de hulp van de VAR?
– Wordt er een rode kaart gegeven met de hulp van de VAR?

Mogelijk worden er ook live VAR-weddenschappen gecreëerd, bijvoorbeeld wanneer de VAR een kijkje gaat nemen naar een bepaalde situatie. Dan kan de speler wedden op of de VAR de beslissing zal handhaven of juist zal overrulen.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op VAR in de Eredivisie

Wedden op VAR in de Eredivisie kan op basis van deze data. In het seizoen 2018/2019 – het jaar dat de VAR werd ingevoerd – had de VAR een grote invloed op het verloop van de competitie. Opvallend genoeg zou niet Ajax maar PSV landskampioen zijn geworden als er geen Video Assistant Referee aanwezig zou zijn geweest. In het gehele seizoen moest de VAR 106 keer ingrijpen. In 87 gevallen zou de VAR correct hebben ingegrepen, in dertien gevallen werd er ook door de assistent een verkeerde beslissing genomen en over zes situaties is nog altijd twijfel.

In totaal werden er in het Eredivisie seizoen 2018/2019 maar liefst 25 doelpunten alsnog afgekeurd. Twaalf strafschoppen werden teruggedraaid en in vier gevallen werd de bal alsnog op de stip gelegd. Slechts één keer werd er een rode kaart teruggedraaid, terwijl er zestien keer een rode kaart werd gegeven op advies van de videoscheidsrechter. Daarnaast kwam het driemaal voor dat een verkeerde speler een kaart kreeg, hierbij greep de VAR ook in. Dit is belangrijke informatie om mee te nemen als een speler gaat wedden op VAR.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga