Wedden op Liverpool – Everton

De Merseyside derby! De confrontatie tussen Liverpool en Everton is een echte Britse klassieker, een stedelijk onderonsje om de vingers bij af te likken. Wedden op Liverpool – Everton maakt het voetbalfeestje dubbel zo leuk. Hoewel de zogenaamde burenruzie in het Noord-Engelse Merseygebied De Vriendelijke Derby wordt genoemd – de fans staan niet lijnrecht tegenover elkaar – gaat het er op het veld minder gezellig aan toe. Het is de stadsderby met de meeste rode kaarten. Maar bovenal een wedstrijd op zich, waar cijfers, statistieken en ranglijsten even niet bestaan: hier wordt om prestige gestreden, de eer van de stad Liverpool. En die wordt behouden tot aan de volgende ontmoeting. Wedden op Liverpool – Everton is dus een must en super spannend.

Mogelijkheden wedden op Liverpool – Everton

Deze smeuïge potjes op Goodison Park dan wel Anfield nodigen uit tot het wagen van een gokje. Wedden op Liverpool – Everton is een boeiende aangelegenheid, omdat Liverpool cijfermatig in het voordeel is, maar altijd rekening moet houden met een stunt van kleine broertje Everton. De mogelijkheden voor voetbal wedden zijn divers, zowel wat betreft de uitslag als andere cijfers die tijdens en na deze clash op het wedstrijdformulier komen te staan. Een opsomming van weddenschappen die niet direct uitslaggerelateerd zijn, en vaak ook live gedaan worden:

wedden op liverpool-everton
 • Over/under. Hier wordt gespeculeerd op het aantal doelpunten in de wedstrijd, boven of juist onder een zeker aantal.
 • Goal. Welk team scoort als eerste, of wordt er helemaal niet gescoord?
 • Team goals. Dit gaat over de goals van een specifiek team. De odds (winstkansen) zijn hier vaak hoog.
 • Booking points. Hoeveel kaarten gaat de arbiter uitdelen, en welke kleur hebben die? Zeker bij Liverpool – Everton is dit een uitdaging.
 • Outrights. Wedden op zaken die op de langere termijn bekend worden (landskampioen, bekerwinnaar, topscorers).
 • Even/odd. Een 50/50 weddenschap, waarbij gewed wordt op een oneven dan wel even aantal doelpunten, corners of kaarten.

Natuurlijk is het wedden op de uitslag, alsook varianten daarop, eveneens interessant:

 • Correct score. Simpel, dit betreft de exacte stand wanneer de man in het zwart voor het eindsignaal fluit.
 • 1X2. De klassieke weddenschap: een 1 staat voor thuiswinst, een 2 voor uitwinst en een X voor gelijkspel.
 • Draw/no bet. Wedden op in ieder geval een winnaar – geen gelijkspel – dus een kans van twee op drie.
 • Double chance. Wedden op twee van de drie mogelijke resultaten van 1X2.
 • HT/FT. Staat voor halftime/fulltime, dit gaat over de stand na exact 45 en/of 90 minuten.
 • Handicap. Hier krijgt bijvoorbeeld een op papier zwakker team een virtuele voorsprong. Deze en alle andere soorten weddenschappen worden toegelicht onder het kopje ‘voetbalwedden’.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Geschiedenis Liverpool – Everton

Wedden op Liverpool – Everton (of andersom) is wedden op de oudste derby ter wereld. The Reds versus The Blues. Hij wordt ook wel The Friendly Derby genoemd: anders dan bij andere derby’s is er geen verhitte animositeit tussen de stedelingen. In Rome, Glasgow of zelfs Spakenburg worden hele familiefeestjes verpest door hoog oplopende voetbaldiscussies, maar in Liverpool is dit niet het geval.

Er is wel eens onenigheid geweest, bijvoorbeeld na het Heizeldrama in 1985, waarbij Everton-fans de supporters van Liverpool aanspraken op de uitsluiting van Europees volta. Na de Hillsboroughramp in 1989 zochten de fans van beide clubs weer steun bij elkaar. De eerste ontmoeting vond plaats op 13 oktober 1894 en eindigde in 3-0 voor Everton. Sindsdien zijn er meer dan 240 wedstrijden gespeeld. Everton won 67 keer, Liverpool 97 keer en 76 maal werd het gelijk. Het onderlinge doelsaldo slaat ook door richting rode kant: 339 versus 267. Topscorer is de legendarische speler met een schitterende naam uit de tijd van het Britse kick & rush-voetbal: Ian Rush. Hij scoorde 25 maal in de Merseyside Derby. Wedden op Liverpool – Everton is elk seizoen weer een uitdaging, het kan alle kanten op gaan.

Laatste 5 ontmoetingen

Natuurlijk zijn degenen die inzetten op een bepaalde wedstrijd altijd benieuwd naar recente uitslagen. Ook voor het wedden op Liverpool – Everton doen met name de laatste vijf ontmoetingen ertoe. Liverpool won tweemaal in het seizoen 2021-2022 (met 2-0 en 1-4), het seizoen ervoor werd het 2-2 op Goodison Park en verraste Everton met een 0-2 zege. Op 21 juni 2020 was de brilstand tevens de uitslag.

Vanzelfsprekend wordt met deze cijfers niks gegarandeerd, dus loont het ook de moeite het voetbalnieuws in aanloop naar de volgende confrontatie bij te houden. Externe factoren kunnen meer van invloed zijn dan een voetbalwedder denkt. Het weer, eventuele op handen zijnde transfers, een trainerswissel of gerommel in de directie bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er altijd wel blessures. Tenslotte is er de huidige vorm: hoe presteert Liverpool of Everton de laatste weken? Wedden op Liverpool – Everton is favoriet.

Wedden op Liverpool – Everton – historische wedstrijden

Bij een derby met zo’n rijke geschiedenis wordt menig voetbalwedder afgeleid door de vele potjes die zeker bij de oudere fans in het geheugen gegrift staan. Zo leek wedden op Liverpool – Everton op 20 februari 1991 een schier onmogelijke opgave omdat na 90 minuten 4-4 op het scorebord stond. Ook standen als 3-2 zijn eerder regel dan uitzondering. De 2-1 overwinning van Liverpool in de halve finale om de FA Cup staat bij veel Reds hoog op het lijstje, terwijl The Toffees graag verwijzen naar de riante 3-0 uit 2006. Een duik in de historie zegt echter niks over de eerstvolgende ontmoeting: dan staan alle metertjes weer op nul.

geschiedenis liverpool-everton

Bookmakers wedden op Liverpool – Everton

Bij het wedden op Liverpool – Everton helpt deze website verder. Hier worden louter betrouwbare bookmakers gelinkt, wedkantoren die bovendien zijn onderworpen aan een kritische ranking. Ze scoren ook allemaal prima op het gebied van veiligheid, quoteringen, bonusvoorwaarden, betaalmogelijkheden en support. Onder het kopje ‘bookmakers’ zijn al deze reviews te vinden. Het is een kwestie van uitkiezen, account aanmaken, startbedrag storten en wedden maar.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga