Wedden op Ajax

Het is altijd leuk een club met speciale aandacht te volgen. Als aanhanger, maar misschien ook wel omdat die interesse mensen kan verleiden tot een weddenschapje op die club. Want juist de opgebouwde kennis kan de kansen op een geslaagde inzet een boost geven. Neem nu Ajax, de Nederlandse recordkampioen. De Amsterdammers hebben in de historie een imposant trackrecord opgebouwd als het gaat om de verhouding tussen winnen en verliezen. Wedden op Ajax kan bij diverse bookmakers

Wedden op Ajax in de Eredivisie

In de Eredivisie zal Ajax in de meeste gevallen dominant zijn. Met uitzondering misschien van de echte toppers, heeft het verleden aangetoond dat in de meeste wedstrijden de zege naar Amsterdamse kant gaat. Interessanter om op alleen een zege te wedden van Ajax in de Eredivisie, is het dan misschien om de juiste uitslag, het totale aantal doelpunten of een doelpuntenmaker als doelwit te nemen. Niet alleen de vorm van het team, maar ook de vorm van individuele spelers speelt daarbij een rol. Is de spits de laatste weken goed op dreef dan is de kans op een nieuwe treffer best mogelijk. Het is overigens niet zo dat Ajax steevast de topscorer van de Eredivisie levert. De langste periode dat dit gebeurde was vier jaar, maar de tijdperken van Ruud Geels, Marco van Basten en het duo Dennis Bergkamp/Jari Litmanen zijn al weer een poos geleden.

Opties wedden op Ajax

– Exacte einduitslag: Er zijn nogal wat manieren om te wedden op Ajax. Omdat de ploeg vaak wint, zullen de uitbetalingen op een winnende weddenschap vaak niet altijd even lucratief zijn, met uitzondering van de traditionele toppers of in een periode waarin de ploeg in een mindere periode zit. Een fase waar overigens alle clubs in een heel seizoen wel even mee kampen. Interessant zijn de mogelijkheden om in te zetten op een exacte einduitslag, ook al omdat Ajax doorgaans veel scoort. En ook weinig tegentreffers incasseert. Tegen een mindere tegenstander kan een 3-0 of 4-0 zege daarom niet alleen kansrijk, maar ook lonend zijn.

– Hoeveel doelpunten vallen er? Iets minder risicovol is het om het totaal aantal doelpunten te bepalen, omdat daar doorgaans ook iets meer zekerheid wordt ingebouwd: 3-1 of 4-0 is immers in beide gevallen vier doelpunten.

– Vallen er überhaupt wel goals? In een topper kan het trouwens ook zomaar zijn dat er helemaal geen doelpunten vallen. De historie laat zien dat Ajax zelden een 0-0 uitslag oplevert.

– Halftime en fulltime voorspellingen: Er zijn mogelijkheden om te wedden op zowel de ruststand van Ajax als de eindstand of op de meest scorende ploeg in beide helften. Ajax wil nog weleens rustig beginnen en tijdens de rust gelijk of zelfs achterstaan, om het in de tweede helft weer recht te trekken en alsnog te winnen.

– Winnaar eerste helft en winnaar tweede helft: In het verlengde van de vorige wedmogelijkheid kunnen ook de eerste en tweede helft als aparte weddenschappen worden gezien. Ajax zou de eerste helft kunnen verliezen en in de tweede weer kunnen winnen. Dat zegt niets over de einduitslag, maar is bij een live weddenschap op Ajax best een aantrekkelijke mogelijkheid, bijvoorbeeld bij een rode kaart.

– Diverse handicaps en over/under weddenschappen. En verder zijn er mogelijkheden om te wedden op zowel de ruststand als de eindstand van Ajax of op de meest scorende ploeg in beide helften. Indien niet zeker van een juiste overwinning? Dat kan de basis zijn voor een ander inzicht. Gaan er meer doelpunten vallen dan pakweg twee, vier of zes? Ook daar kan op ingezet worden! Het is ook mogelijk in te zetten op een beperkt aantal doelpunten. Minder dan vijf doelpunten voor Ajax en de tegenstander samen? Het zou in een topwedstrijd, zoals in Europees verband, best kunnen

Wedden op kampioenschap Ajax

Zeker aan het begin van een nieuw seizoen laait de discussie over wie de aanstaande kampioen wordt weer op. Ajax speelt alweer meerdere jaren met drie sterren op de borst, een teken dat de club meer dan dertig keer landskampioen werd. Maar een zekerheid blijkt dat allerminst. Zelfs in de periode dat Ajax drie keer op rij de Europacup I wist te winnen, doorbrak aartsrivaal Feyenoord de hegemonie met enige regelmaat. Pas in 2014 boekte de club voor de eerste maal in de historie een vierde landstitel op rij, waarna die reeks door PSV werd onderbroken. Ook tijdens het seizoen is het nog altijd mogelijk in te zetten op een geslaagde titelrace. Het is wel vaker voorgekomen dat Ajax vanuit geslagen positie terugkwam en toch nog kampioen werd. Ook daarom kan het interessant zijn om te wedden op het kampioenschap van Ajax, zeker als het resterende wedstrijdprogramma nog voor een omwenteling kan zorgen.

Wedden op Ajax Feyenoord

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is al ruim een eeuw oud. De eerste onderlinge ontmoeting, in 1921, was al een vingerwijzing naar de beladen duels die er sinds die tijd volgden. Ajax leek in De Kuip met 2-3 te winnen, maar na een protest werd een treffer van Ajax-speler Theo Brokmann alsnog afgekeurd. In de loop der jaren zouden nog talloze tumultueuze wedstrijden in ‘De Klassieker’ volgen. Opvallend is vooral het aantal doelpunten. Niet zelden verscheen er een uitslag met grote cijfers op het scorebord. Tekenend is ook het feit dat in 1978 pas voor de eerste keer 0-0 als uitslag kon worden genoteerd en dat pas in 2015 een identieke eindstand werd bereikt. De wedstrijd is dus bijna een garantie voor doelpunten wat wedden op Ajax Feyenoord spannend maakt.

Wedden op Ajax in Europa

Ajax heeft in Europees verband een reputatie op te houden. Zelfs in het hedendaagse voetbal, waarin de financiële grootmachten de sport dicteren, weten de Amsterdammers op internationaal niveau regelmatig te verrassen. Het is natuurlijk een illusie te denken dat de unieke trilogie van drie keer winst op rij in de Europacup I in de Champions League nog eens kan worden behaald, maar een nieuwe stunt in een van de Europese toernooien is niet uit te sluiten. Het lijkt misschien wat overmoedig om de Amsterdammers als eindwinnaar te spelen, maar ook in de wedstrijden zelf zijn er voldoende interessante spelmogelijkheden. Net als de eventueel te bereiken klassering in een poule. Bovendien zijn ook in internationaal verband de wedstrijden van Ajax vaak doelpuntrijk en is een 0-0 ook hier een zeldzaamheid. Wedden op Ajax in Europa is dus zeker iets om te overwegen.

Wedden op Ajax

Wedden op Ajax biedt dus vele mogelijkheden. Hoe sterker de opponent, hoe interessanter het wordt op een overwinning van Ajax te wedden. Het is duidelijk dat een overwinning op bijvoorbeeld Real Madrid beter wordt beloond dan een zege op een staartploeg uit de Eredivisie. Al kan in het tweede geval ook een nederlaag van Ajax daardoor extra aantrekkelijk zijn. Over het algemeen leveren de duels ook veel doelpunten op, zodat het misschien ook interessant kan zijn te wedden op een speler die scoort of zelfs meerdere doelpunten maakt. Zelfs een eventueel kampioenschap van Ajax kan in de loop van het seizoen aandacht waard zijn als de ploeg zich uit schijnbaar geslagen positie terug moet knokken.