Voetbalwedden tips: 10 tips om te starten met wedden op voetbal

De wereld van het voetbal is uniek, maar de wereld van het online wedden is nog veel unieker. Iedere weddenschap kan uitmonden in een prachtige geldwinst, mits een speler natuurlijk inzet op een juiste voorspelling. Dit klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. De kans dat geld wordt verloren is er natuurlijk ook.

Hieronder hebben wij 10 handige tips genoteerd voor het online wedden op voetbal. Deze tips kunnen de kans op winst vergroten. Toch blijft wedden altijd een risico en kunnen spelers veel geld verliezen.

1. Value herkennen

Deze eerste tip is ook één van de belangrijkste. Value is iets ingewikkelds, op den duur kunnen mensen die wedden gaan herkennen waar de value te vinden is. Stel een speler zet een bedrag in op dat Ajax weet te winnen van RKC Waalwijk, dan zal deze speler een heel klein bedrag kunnen winnen. Deze speler zal zichzelf dan afvragen of dat het risico wel waard is.  Deze persoon kan eenvoudig op zoek gaan naar de value, bijvoorbeeld door eens een kijkje te nemen bij de overige weddenschappen zoals een handicap of team goals.

2. Niet wedden op een favoriete club

Wanneer de favoriete club van spelers in actie komt zijn deze waarschijnlijk al snel geneigd om daarop in te zetten. Toch is dat niet zo verstandig. Een speler moet namelijk altijd logisch blijven nadenken, gebruik maken van kansberekeningen en geen gevoelens hebben over de club die speelt. Nuchter wedden, dat is uiteindelijk het slimste en het meest lucratief.

3. Quoteringen

Quoteringen verklappen al redelijk veel over een wedstrijd, maar het zegt niet alles. De quoteringen vertellen vaak welke ploeg er favoriet is en hoe het spelverloop er naar alle waarschijnlijkheid uit zal gaan zien. Een speler moet niet vergeten dat de bookmakers zichzelf bij iedere wedstrijd verzekeren van winst en dat kan ook zo zijn invloed hebben op de odds. Naar mate een speler meer zal gaan wedden, zal deze ook eerder de value gaan herkennen in de quoteringen.

4. Hoge quotering, kleinere winstkans

Het is een enorme verleiding, een hoge quotering. Met één euro kan soms wel 100 euro worden verdient, maar hoe realistisch is dat nu werkelijk? De bookmakers weten wat ze doen en zullen deze hoge odds nooit zomaar aanbieden. Een speler moet zich niet blind staren op een enorm bedrag, deze moet kalm blijven en logisch nadenken over de weddenschappen die ze gaan afsluiten. Overigens zijn combinatieweddenschappen ook riskant, één wedstrijd kan een heel rijtje in één klap verpesten. Mocht een speler alsnog een combi-bet willen maken, probeer dan slechts een paar wedstrijden erin te verwerken en niet een stuk of 9.

5. Wedden uit verveling

Ga never nooit wedden uit verveling of om de spanning op te zoeken. Dit kan echt verschrikkelijk zijn voor de bankroll van een speler. Wanneer je uit verveling gaan wedden, dan zal deze speler waarschijnlijk niet de clubs opzoeken waar die verstand van heeft.

6. Verstand van zaken en inzetten op andere competities

Kennis over ploegen, toernooien en competities is essentieel wanneer er gewed gaat worden op voetbalwedstrijden. Liefhebbers van de Eredivisie kunnen dan ook vrijwel ieder weekend een inzet plaatsen op negen verschillende competitieduels, dit geldt eveneens voor kenners van de Premier League, Serie A of de Bundesliga. Het hangt ook erg af van het tijdstip waarop een speler besluit te gaan wedden. In de ochtend worden er vooral wedstrijden in de Aziatische landen gespeeld, terwijl er midden in de nacht juist veel duels worden afgewerkt in Zuid-Amerika. Een voordeel voor een speler is als deze inzet op iets waar deze echt iets van weet, anders is het gewoon gokken.

7. Oefenwedstrijden

Oefenduels zijn altijd interessant voor een online wedder. Deze duels kennen amper spanning omdat er helemaal niks op het spel staat. Hierdoor ligt het spel vaak open en vallen er veel doelpunten. Daarnaast oefenen er ook vaak amateurclubs tegen grotere clubs, waardoor er ook veel doelpunten verwacht kunnen worden. Oftewel, wedden op doelpunten in oefenwedstrijden kan simpelweg heel winstgevend zijn.

8. Discipline

Een verloren weddenschap kan er behoorlijk inhakken. Bijvoorbeeld wanneer een weddenschap in de allerlaatste minuut alsnog fout gaat of een strafschop gemist wordt. Pijnlijk, maar hier moet niet te lang bij stil worden gestaan.

9. Bankroll

Het hebben van een degelijke bankroll is heel belangrijk als besloten word om te gaan wedden op voetbal. Een tientje inzetten en op het beste hopen is een tactiek, maar heel lucratief is het in de meeste gevallen niet. Spelers die denken in lange termijn en rustig blijven denken in het maken van beslissingen, hebben meer kans op succes. Wanneer iemand die gaat wedden over een maand tijd rond de honderd weddenschappen zal afsluiten, wat erg veel is, dan zal deze speler zeker blij zijn met een uiteindelijke winst van bijvoorbeeld 5% over al die weddenschappen.

10. Plezier

Wedden kan erg leuk zijn! Dit moet het natuurlijk ook blijven. Speel niet met geld dat niet gemist kan worden en blijf realistisch in een doelstelling. Een miljonair worden met wedden, dat zit er waarschijnlijk niet in. Er kan een leuk bedrag overgehouden worden aan wedden, veel ervaring en bovenstaande tips kunnen je daarbij helpen. Maar er altijd een kans dat je niks verdient en je geld verliest.