Voetbalwedden tips: 10 tips om geld te verdienen met wedden op voetbal

De wereld van het voetbal is uniek, maar de wereld van het online wedden is nog veel unieker. Iedere weddenschap kan uitmonden in een prachtige geldwinst, mits je natuurlijk inzet op een juiste voorspelling. Dit klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet altijd.

De online bookmakers moeten ook geld verdienen, maar gelukkig kan ook jij op het lange termijn op winst staan. Hieronder hebben wij 10 handige tips genoteerd voor het online wedden op voetbal.

1. Value herkennen

Deze eerste tip is ook één van de belangrijkste als je graag een leuk zakcentje wilt verdienen. Value is iets ingewikkelds, je moet op moet den duur gaan herkennen waar de value te vinden is. Stel jij zet een bedrag in op dat Ajax weet te winnen van RKC Waalwijk, dan zal je een heel klein bedrag winnen. Je moet jezelf dan afvragen of dat het risico wel waard is. Je kan eenvoudig op zoek gaan naar de value, bijvoorbeeld door eens een kijkje te nemen bij de overige weddenschappen zoals een handicap of team goals.

2. Niet wedden op jouw favoriete club

Wanneer jouw favoriete club in actie komt ben je waarschijnlijk al snel geneigd om daarop in te zetten. Toch is dat niet zo verstandig. Je moet namelijk logisch blijven nadenken, gebruik maken van kansberekeningen en geen gevoelens hebben over de club die speelt. Nuchter wedden, dat is uiteindelijk het slimste en het meest lucratief.

3. Quoteringen

Quoteringen verklappen al redelijk veel over een wedstrijd, maar het zegt niet alles. De quoteringen vertellen vaak welke ploeg er favoriet is en hoe het spelverloop er naar alle waarschijnlijkheid uit zal gaan zien. Je moet niet vergeten dat de bookmakers zichzelf bij iedere wedstrijd verzekeren van winst en dat kan ook zo zijn invloed hebben op de odds. Naar mate je meer zal gaan wedden, zal je ook eerder de value gaan herkennen in de quoteringen.

4. Hoge quotering, kleinere winstkans

Het is een enorme verleiding, een hoge quotering. Je kan met één euro soms wel 100 euro verdienen, maar hoe realistisch is dat nu werkelijk? De bookmakers weten wat ze doen en zullen deze hoge odds nooit zomaar aanbieden. Staar jezelf niet blind op een enorm bedrag, maar blijf kalm en logisch nadenken over de weddenschappen die jij gaat afsluiten. Overigens zijn combinatie weddenschappen ook riskant, één wedstrijd kan een heel rijtje in één klap verpesten. Mocht je alsnog een combi-bet willen maken, probeer dan slechts een paar wedstrijden erin te verwerken en niet een stuk of 9.

5. Wedden uit verveling

Ga never nooit wedden uit verveling of om de spanning op te zoeken. Dit kan echt verschrikkelijk zijn voor jouw bankroll en dat moeten wij natuurlijk niet hebben. Wanneer je uit verveling gaan wedden, dan zal je waarschijnlijk niet de clubs opzoeken waar jij verstand van hebt maar wat er momenteel bezig is.

6. Verstand van zaken en inzetten op andere competities

Kennis over ploegen, toernooien en competities is essentieel wanneer je gaat wedden op voetbalwedstrijden. Liefhebbers van de Eredivisie kunnen dan ook vrijwel ieder weekend een inzet plaatsen op negen verschillende competitieduels, dit geldt eveneens voor kenners van de Premier League, Serie A of de Bundesliga. Het hangt ook erg af van het tijdstip waarop jij besluit te gaan wedden. In de ochtend worden er vooral wedstrijden in de Aziatische landen gespeeld, terwijl er midden in de nacht juist veel duels worden afgewerkt in Zuid-Amerika. Zet alleen in als je er ook echt iets van weet, anders is het gewoon gokken.

7. Oefenwedstrijden

Oefenduels zijn altijd interessant voor een online wedder. Deze duels kennen amper spanning omdat er helemaal niks op het spel staat. Hierdoor ligt het spel vaak open en vallen er veel doelpunten. Daarnaast oefenen er ook vaak amateurclubs tegen grotere clubs, waardoor er ook veel doelpunten verwacht kunnen worden. Oftewel, wedden op doelpunten in oefenwedstrijden kan simpelweg heel winstgevend zijn.

8. Discipline

Een verloren weddenschap kan er behoorlijk inhakken. Bijvoorbeeld wanneer jouw weddenschap in de allerlaatste minuut alsnog fout gaat of een strafschop gemist wordt. Pijnlijk, maar hier moet je niet te lang bij stilstaan. Ga daarna ook niet proberen om je geld terug te winnen, want dan zal je waarschijnlijk veel meer risico gaan nemen en kan het verlies alleen maar erger worden. Blijf geconcentreerd en probeer de discipline te behouden.

9. Bankroll

Het hebben van een degelijke bankroll is heel belangrijk als je besluit om te gaan wedden op voetbal. Een tientje inzetten en op het beste hopen is een tactiek, maar heel lucratief is het in de meeste gevallen niet. Denk in het lange termijn en blijf rustig in het maken van beslissingen. Wanneer je over een maand tijd rond de honderd weddenschappen zal afsluiten, wat erg veel is, dan zal je zeker blij zijn met een uiteindelijke winst van bijvoorbeeld 5% over al die weddenschappen.

10. Doe het voor je plezier

Wedden is eigenlijk gewoon erg leuk! Dit moet het natuurlijk ook blijven. Speel niet met geld dat je niet kan missen en blijf realistisch in je doelstelling. Een miljonair worden met wedden, dat zit er waarschijnlijk niet in. Je kan een leuk bedrag overhouden aan wedden, maar dan moet je wel de bovenstaande tips volgen.