Voetbalwedden tips: 15 tips om te starten met wedden op voetbal

Voordat iemand begint met wedden op voetbal, is het belangrijk goede research te doen. Weten wat de gevaren zijn bijvoorbeeld en weten waar je terecht kunt zijn belangrijke dingen. Het is namelijk complexer dan je denkt. Je kunt weddenschappen winnen, maar kunt ook geld verliezen. Op deze pagina vind je 15 handige voetbalwedden tips die helpen met het verantwoord wedden op voetbal.

Hieronder hebben wij 15 handige tips genoteerd voor het online wedden op voetbal. Deze voetbalwedden tips kunnen helpen bij het verantwoord wedden op voetbal. Voetbalwedden blijft ondanks goede tips altijd een risico en je kunt er veel geld mee verliezen.

Voetbalwedden tip 1. Value herkennen

Deze eerste voetbalwedden tip is ook één van de belangrijkste. Value is iets ingewikkelds. Op den duur kunnen mensen die wedden gaan herkennen waar de value te vinden is. Stel een speler besluit te gaan gokken en zet een bedrag in op dat Ajax wint van RKC Waalwijk, dan zal deze speler een heel klein bedrag kunnen winnen. Deze speler zal zichzelf dan afvragen of dat het risico wel waard is.  Deze persoon kan eenvoudig op zoek gaan naar de value, bijvoorbeeld door eens een kijkje te nemen bij de overige weddenschappen zoals een handicap of team goals.

Voetbalwedden tip 2. Niet wedden op een favoriete club

Tip 2 voor voetbalwedden. Wanneer de favoriete club van spelers in actie komt zijn deze waarschijnlijk al snel geneigd om daarop in te zetten. Toch is het niet verstandig om op je favoriete club te gaan gokken. Een speler moet namelijk altijd logisch blijven nadenken, gebruik maken van kansberekeningen en geen gevoelens hebben over de club die speelt. Nuchter wedden, dat is uiteindelijk het meest verantwoord. Emoties moeten niet de overhand nemen.

Voetbalwedden tip 3. Quoteringen

De derde voetbalwedden tip gaat over quoteringen. Quoteringen verklappen al redelijk veel over een wedstrijd, maar het zegt niet alles. De quoteringen vertellen vaak welke ploeg de favoriet is en hoe het spelverloop er naar alle waarschijnlijkheid uit zal gaan zien. Een speler moet niet vergeten dat de bookmakers zichzelf bij iedere wedstrijd verzekeren van winst en dat kan ook zo zijn invloed hebben op de odds. Naarmate een speler meer gaat wedden, zal deze ook eerder de value gaan herkennen in de quoteringen.

Voetbalwedden tip 4. Hoge quotering, kleinere winstkans

Het is een enorme verleiding, een hoge quotering. Met één euro kan soms wel 100 euro worden verdient, maar hoe realistisch is dat nu werkelijk? De bookmakers weten wat ze doen en zullen deze hoge odds nooit zomaar aanbieden. Een speler moet zich niet blind staren op een enorm bedrag, deze moet kalm blijven en logisch nadenken over de weddenschappen die ze gaan afsluiten. Overigens zijn combinatieweddenschappen ook riskant, één wedstrijd kan een heel rijtje in één klap verpesten. Mocht een speler alsnog een combi-bet willen maken, probeer dan slechts een paar wedstrijden erin te verwerken en niet een stuk of negen. Dit zijn belangrijke tips om mee te nemen in het voetbalwedden.

Voetbalwedden tip 5. Wedden uit verveling

Dit is niet echt een tip, maar een advies over voetbalwedden. Ga never nooit wedden uit verveling of om de spanning op te zoeken. Dit kan echt verschrikkelijk zijn voor de bankroll van een speler. Wanneer je uit verveling gaan wedden, dan zal deze speler waarschijnlijk niet de clubs opzoeken waar die verstand van heeft en lopen deze gokken in de soep.

Voetbal wedden tips

Voetbalwedden tip 6. Verstand van zaken en inzetten op andere competities

Kennis over ploegen, toernooien en competities is essentieel wanneer er gewed gaat worden op voetbalwedstrijden. Liefhebbers van de Eredivisie kunnen dan ook vrijwel ieder weekend een inzet plaatsen op negen verschillende competitieduels, dit geldt eveneens voor kenners van de Premier League, Serie A of de Bundesliga. Het hangt ook erg af van het tijdstip waarop een speler besluit te gaan wedden. In de ochtend worden er vooral wedstrijden in de Aziatische landen gespeeld, terwijl er midden in de nacht juist veel duels worden afgewerkt in Zuid-Amerika. Een voordeel voor een speler is als deze inzet op iets waar deze echt iets van weet, anders is het gewoon gokken. Neem deze tip zeker mee voor het voetbalwedden.

Voetbalwedden tip 7. Oefenwedstrijden

Oefenduels zijn altijd interessant voor een online wedder. Deze duels kennen amper spanning, omdat er helemaal niks op het spel staat. Hierdoor ligt het spel vaak open en vallen er veel doelpunten. Daarnaast oefenen er ook vaak amateurclubs tegen grotere clubs, waardoor er ook veel doelpunten verwacht kunnen worden. Oftewel, de tip om te wedden op doelpunten in voetbal oefenwedstrijden kan simpelweg heel winstgevend zijn.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Voetbalwedden tip 8. Discipline

Een verloren weddenschap kan er behoorlijk inhakken. Bijvoorbeeld wanneer een weddenschap in de allerlaatste minuut alsnog fout gaat of een strafschop gemist wordt. Pijnlijk, maar it’s all in the game. Om grote tegenslagen te voorkomen is het belangrijk om enkel te wedden op voetbal met geld dat gemist kan worden. Wanneer het teveel pijn doet, is er teveel geld vergokt. Speel enkel met bedragen die gemist kunnen worden.

Voetbalwedden tip 9. Bankroll

Het hebben van een degelijke bankroll is heel belangrijk als besloten wordt om te gaan wedden op voetbal. Een tientje inzetten en op het beste hopen is een tactiek, maar heel lucratief is het in de meeste gevallen niet. Spelers die denken in lange termijn en rustig blijven denken bij het maken van beslissingen, hebben meer kans op succes. Wanneer iemand die gaat wedden over een maand tijd rond de honderd weddenschappen zal afsluiten, wat erg veel is, dan zal deze speler zeker blij zijn met een uiteindelijke winst van bijvoorbeeld 5% over al die weddenschappen. Steek deze voetbalwedden tip dus goed in je achterzak.

Voetbalwedden tip 10. Plezier

Wedden kan erg leuk zijn en dit moet het ook blijven. Speel niet met geld dat niet gemist kan worden en blijf realistisch in een doelstelling. Een miljonair worden met wedden, dat zit er waarschijnlijk niet in. Er kan een leuk bedrag overgehouden worden aan wedden, veel ervaring en bovenstaande voetbalwedden tips kunnen je daarbij helpen. Maar er is altijd een kans dat je niks verdient met gokken en je geld verliest.

tips voor voetbal wedden

Voetbalwedden tip 11. Ervaringen delen met liefhebbers

Over het wedden tips, wijsheden en ervaringen delen is raadzaam. Bijvoorbeeld over bepaalde competities waaraan veel geld te verdienen valt, talentvolle spelers die in de komende wedstrijden opgesteld gaan worden en belangen die op het spel staan. Niemand kan alle informatie die op internet staat in zijn hoofd opslaan. De beste wedgeheimen worden bewaard, maar wie tijdens het wedden tips deelt met bekenden, krijgt daar wellicht ook weer goede adviezen voor terug.

Voetbalwedden tip 12. Transfernieuwtjes volgen in voetballoze periodes

Het komt niet vaak voor dat er nergens op de wereld 22 man achter een bal aanrennen en het wedden en tips delen daarover gaat 24/7 door. Toch ligt iedere competitie wel eens stil. In die periodes vinden interessante transfers plaats, die alle odds voor de komende wedstrijden weer overhoop gooien. Niet alleen omdat bijvoorbeeld Borussia Dortmund een doelpuntenmachine kwijtraakte in Erling Haaland, maar ook omdat de nodige geruchten voorafgaand aan die transferwindow de prestaties van een speler kunnen beïnvloeden. Dat kan funest zijn wanneer tijdens het wedden tips over dit transfernieuws ontbreken.

Voetbalwedden tip 13. Alle externe factoren op een rijtje zetten

Nog een reden om tijdens het wedden op voetbal tips te blijven verzamelen: er zijn veel factoren, buiten de 22 man en de bal, van invloed op een wedstrijdverloop. Denk aan een plotselinge regenbui, waardoor zogenaamde mooiweervoetballers niet thuis geven. Denk aan een scheidsrechter die de vorige wedstrijd met één van de clubs overhoop lag: de clash Bas Nijhuis-Roger Schmidt zorgde ervoor dat de arbiter heel anders floot bij de eerstvolgende wedstrijd met PSV. En vanzelfsprekend zijn er transfergeruchten, blessures en vermoeidheid na Europese of interlandperiodes. Externe factoren, onderschat ze nooit wanneer bij het wedden tips nodig zijn.

Voetbalwedden tip 14. Onthoud de wijsheden van Johan Cruijff

Bij tip nummer veertien moeten we wel aan de Meester refereren. Lees de aloude wijsheden van Johan Cruijff nog eens, de meeste van zijn quotes zijn direct toepasbaar op voetbalwedden:
“Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet” – denk goed na over je weddenschap.
“Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren” – welke ploegen hebben veel balbezit?
“Je moet schieten anders kun je niet scoren” – hoeveel schoten op doel produceert een ploeg?
En de mooiste wat ons betreft: “Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen” – deze spreekt natuurlijk voor zich, en kan tijdens het wedden tips opleveren.

Voetbalwedden tip 15. De juiste bookmaker kiezen

Het loont om op deze website behalve deze wedden tips het een en ander door te nemen over de wedkantoren. Ze verschillen onderling, al zijn de bookmakers die gelinkt worden louter erkende gokbedrijven, die veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Overigens hebben we ze allemaal aan een strenge ranking onderworpen, compleet met rapportcijfers voor bonusvoorwaarden, quotering, betaalmogelijkheden en support (klantenservice en bereikbaarheid). Die zijn, net als deze wedden tips, overwegend goed tot uitstekend.

Bekijk de odds op Circus
Bekijk de odds op Betcity
Bekijk de odds op Bet365

Veelgestelde vragen

Er zijn heel veel tips aangaande voetbalwedden. Niet wedden op de favoriete club van een speler, niet wedden uit verveling, wed met verstand en niet te veel met gevoel en probeer value te herkennen. Er zijn nog veel tips die jou kunnen helpen wat meer succes te hebben met voetbalwedden.

De hoogste odds zijn afhankelijk van het duel en de competitie. Ook zijn er verschillen tussen de bookmakers. Wij geven per wedstrijd aan bij welke bookmaker de beste odd gevonden kan worden.

Het loont de moeite om op deze website behalve deze wedden tips het een en ander door te nemen over de wedkantoren. Ze verschillen onderling, al zijn de bookmakers die gelinkt worden louter erkende gokbedrijven, die veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Overigens hebben we ze allemaal aan een strenge ranking onderworpen, compleet met rapportcijfers voor bonusvoorwaarden, quotering, betaalmogelijkheden en support (klantenservice en bereikbaarheid). Die zijn, net als deze wedden tips, overwegend goed tot uitstekend.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga