Club

RKC Waalwijk

Land:
Nederland
Opgericht:
1940
Competitie:
Locatie:
Waalwijk
Stadion:
Mandemakers Stadion
Veld:
Kunstgras
Capaciteit:
7.508

Bekijk hier de prestaties van voetbalclub RKC Waalwijk. Ontdek het programma en de uitslagen van de club uit Waalwijk. Volg ook de statistieken om eenvoudig te ontdekken hoe de spelers presteren. RKC Waalwijk speelt zijn wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB Beker.

Programma RKC Waalwijk

Check hier alle wedstrijden van RKC Waalwijk die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag RKC Waalwijk

Elke wedstrijduitslag van RKC Waalwijk zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van RKC Waalwijk in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin RKC Waalwijk actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken RKC Waalwijk

RKC Waalwijk selectie

Socials
@rkcwaalwijk
Posts
Volgers
Volgend

Alles over RKC Waalwijk

RKC Waalwijk werkt zijn thuiswedstrijden af in het Mandemakers Stadion. Het voetbalstadion werd in 1996 geopend en was de vervanger van het Sportpark Olympia. In de eerste jaren kreeg het nieuwe stadion dezelfde naam, maar in 1999 werd het omgedoopt tot het Mandemakers Stadion. Bij elke thuiswedstrijd is er plaats voor ongeveer 7500 bezoekers.

Prijzenkast

RKC Waalwijk won in de clubhistorie diverse prijzen, maar geen enkele op het hoogste niveau. Tweemaal werd de Waalwijkse club kampioen van de Eerste Divisie, dat gebeurd in 1988 en in 2011. In 2009 werd de Eredivisie bereikt nadat de play-offs werden gewonnen. In 1981 en 1982 schreef RKC het algehele amateurkampioenschap op zijn naam en won het de titel in de Zondag Hoofdklasse B. In 1984 stapte de club over van de amateurs naar de Eerste Divisie.

Financiële problemen bij RKC Waalwijk in 14/15

In het seizoen 2014/2015 begonnen de problemen bij RKC Waalwijk en kwam het in de financiële problemen terecht. De gemeente Waalwijk wilde de voetbalclub helpen door de huur te verlagen, mits de club op professioneel niveau actief zou blijven. In dat voetbalseizoen eindigde RKC op de laatste plaats en was het genoodzaakt om spelers van de hand te doen. In het seizoen dat daarop volgde eindigden ze opnieuw onderaan in de competitie.

RKC Waalwijk lost schulden af

Eind 2016 kwam er een einde aan de financiële wanorde bij RKC Waalwijk. De club verkocht het stadion en de lening aan projectontwikkelaar PPO. Een aantal investeerders lieten een vordering van ongeveer twee miljoen euro vervallen. Hierdoor werd er in één keer afstand gedaan van een schuld van vijf miljoen euro. Daarna ging het meteen beter met RKC en wist het voor de eerste keer in de historie de play-offs voor promotie/degradatie te bereiken. RKC werd in de eerste ronde uitgeschakeld door voetbalclub FC Emmen.

RKC Waalwijk gered van degradatie in 2020

De Eredivisie werd in het seizoen 2019/2020 na 26 speelrondes stilgelegd vanwege het coronavirus. De KNVB besloot om zijn beurt om geen clubs te laten degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit kwam RKC Waalwijk goed uit, aangezien de ploeg op de laatste plaats stond met 15 punten. De achterstand op de nummer 16 bedroeg op dat moment al 11 punten. RKC Waalwijk was door de beslissing dan ook direct zeker van een nieuw seizoen in de Eredivisie.