Club

RKC Waalwijk

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Waalwijk

Bekijk hier de prestaties van voetbalclub RKC Waalwijk. Ontdek het programma en de uitslagen van de club uit Waalwijk. Volg ook de statistieken van de wedstrijden om eenvoudig te ontdekken hoe de spelers presteren. RKC Waalwijk speelt zijn wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB Beker.

RKC Programma

Check hier alle wedstrijden van RKC Waalwijk die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Tussenstand RKC

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van RKC Waalwijk in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin RKC Waalwijk actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag RKC Waalwijk

Elke wedstrijduitslag van RKC Waalwijk zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

RKC Waalwijk selectie

Alles over RKC Waalwijk

RKC Waalwijk werkt zijn thuiswedstrijden op het programma af in het Mandemakers Stadion. Het voetbalstadion werd in 1996 geopend en was de vervanger van het Sportpark Olympia. In de eerste jaren kreeg het nieuwe stadion dezelfde naam, maar in 1999 werd het omgedoopt tot het Mandemakers Stadion. Bij elke thuiswedstrijd is er plaats voor ongeveer 7500 bezoekers.

Prijzenkast

RKC Waalwijk won in de clubhistorie diverse prijzen, maar geen enkele op het hoogste niveau. Tweemaal werd de Waalwijkse club kampioen van de Eerste Divisie, dat gebeurd in 1988 en in 2011. In 2009 werd de Eredivisie bereikt nadat de play-offs werden gewonnen. In 1981 en 1982 schreef RKC het algehele amateurkampioenschap op zijn naam en won het de titel in de Zondag Hoofdklasse B. In 1984 stapte de club over van de amateurs naar de Eerste Divisie.

Financiële problemen bij RKC Waalwijk in 14/15

In het seizoen 2014/2015 begonnen de problemen bij RKC Waalwijk en kwam het in de financiële problemen terecht. De gemeente Waalwijk wilde de voetbalclub helpen door de huur te verlagen, mits de club op professioneel niveau actief zou blijven. In dat voetbalseizoen eindigde RKC op de laatste plaats en was het genoodzaakt om spelers van de hand te doen. In het seizoen dat daarop volgde eindigden ze opnieuw onderaan in de competitie.

RKC Waalwijk lost schulden af

Eind 2016 kwam er een einde aan de financiële wanorde bij RKC Waalwijk. De club verkocht het stadion en de lening aan projectontwikkelaar PPO. Een aantal investeerders lieten een vordering van ongeveer twee miljoen euro vervallen. Hierdoor werd er in één keer afstand gedaan van een schuld van vijf miljoen euro. Daarna ging het meteen beter met RKC en wist het voor de eerste keer in de historie de play-offs voor promotie/degradatie te bereiken. RKC werd in de eerste ronde uitgeschakeld door voetbalclub FC Emmen.

RKC Waalwijk gered van degradatie in 2020

De Eredivisie werd in het seizoen 2019/2020 na 26 speelrondes stilgelegd vanwege het coronavirus. De KNVB besloot om zijn beurt om geen clubs te laten degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit kwam RKC Waalwijk goed uit, aangezien de ploeg op de laatste plaats stond met 15 punten. De achterstand op de nummer 16 bedroeg op dat moment al 11 punten. RKC Waalwijk was door de beslissing dan ook direct zeker van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Het programma in de Eredivisie kon hervat worden.

Wedden op RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft in de clubhistorie nog nooit een prijs weten te bemachtigen op het hoogste niveau. Daarom is het waarschijnlijker dat de club tegen degradatie moet vechten dan dat het in de hoogste regionen eindigt. Toch zijn er voldoende weddenschappen te plaatsen op RKC Waalwijk. Niet alleen verrast de club zo nu en dan met een onverwachte overwinning, ook is er te wedden op andere prestaties. Zo is RKC Waalwijk een lastig scorende club. Inzetten op weinig doelpunten in de wedstrijd is dan ook een optie bij de club uit Waalwijk.

Odds

Vaak liggen de odds voor een overwinning van RKC Waalwijk een stuk hoger dan die van de tegenstander. De kans dat de club uit Waalwijk wint, is dan immers ook een stuk kleiner. Door beide teams echter goed te analyseren, vinden gokkers soms interessante buitenkansjes. RKC kan immers wel eens verrassend uit de hoek komen. Ook seizoensweddenschappen, bijvoorbeeld of RKC Waalwijk ook volgend jaar nog in de Eredivisie te vinden is, zijn interessant. Dit soort lange termijn weddenschappen levert over het algemeen hoge odds op. Daarnaast is het inzetten op een gelijkspel bij RKC Waalwijk interessant. De odds zijn hier vaak relatief hoog, terwijl deze uitslag bij RKC toch regelmatig voorkomt. Bekijk hier onze bookmakers met een licentie.

Programma, uitslagen en tussenstand

Volg RKC Waalwijk en zijn wedstrijden op deze pagina op de voet. Bekijk het programma van de club, de tussenstand en de uitslagen in de Eredivisie en eventuele andere competities en toernooien.