FC Emmen

Country |
Active in |

FC Emmen

In de Eredivisie zal in het seizoen 2018/2019 voor de allereerste keer een club uit Drenthe meespelen. FC Emmen slaagde erin om via de play-offs voor een enorme stunt te zorgen en te promoveren naar het hoogste niveau. Na 33 opeenvolgende seizoenen in de Eerste Divisie mag het zich nu gaan meten met de beste profclubs van Nederland. FC Emmen speelt zijn thuiswedstrijden in De Oude Meerdijk, een stadion dat plaats biedt aan 8600 toeschouwers.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

De korte geschiedenis van de Hondsrugderby (FC Groningen vs. FC Emmen)

Sinds het seizoen 2018-2019 kent de Eredivisie een nieuwe noordelijke derby, namelijk die tussen de Emmenaren en Groningers. Er zijn wat twijfels geweest over de derby naam, maar de meeste stemmen lijken toch wel uit te gaan naar de Hondsrugderby. De Hondsrug is een langgerekte ‘rug’ die zich van de stad Groningen tot aan Emmen […]

Read more

FC Emmen

Uitrusting van FC Emmen

FC Emmen werd opgericht in 1925 en is de enige professionele voetbalclub uit Drenthe. De ploeg speelt traditiegetrouw in een rood shirt met een brede witte baan. Alle thuisduels worden afgewerkt in het stadion De Oude Meerdijk.

Dreigend faillissement

FC Emmen stond al lange tijd bekend als een degelijke club, het wist dan ook regelmatig de nacompetitie voor promotie te bereiken. Echter slaagde de Emmenaren er niet in om ook daadwerkelijk te promoveren. Toch leek het betaalde voetbal de club de nek om te draaien, zo zat het vaak in financiële problemen en dreigde er zelfs faillissement. Desondanks wist FC Emmen te overleven, waaronder in het seizoen 2011/2012.

In het voetbalseizoen 2017/2018 slaagde FC Emmen erin om te promoveren, iets wat weinig kenners zagen aankomen. De ploeg behaalde de play-offs, waarin het al vroeg moest aantreden. In de halve finale werd FC Emmen gekoppeld aan NEC Nijmegen en in de finale schakelde het zelfs Sparta Rotterdam uit.

Stadion De Oude Meerdijk in Emmen

Het stadion van FC Emmen kent de naam ‘De Oude Meerdijk' en is gelegen aan de Oostelijke rand van de stad. Oorspronkelijk lag het stadion aan de straat Meerdijk, vandaar ook de naam. Vanaf 2001 tot en met 2013 ging het stadion nog voort onder de naam ‘Univé Stadion' en van 2014 tot 2017 heette het ‘JENS Vesting'.