FC Emmen

Land |
Actief in |

FC Emmen

In de Eredivisie zal in het seizoen 2018/2019 voor de allereerste keer een club uit Drenthe meespelen. FC Emmen slaagde erin om via de play-offs voor een enorme stunt te zorgen en te promoveren naar het hoogste niveau. Na 33 opeenvolgende seizoenen in de Eerste Divisie mag het zich nu gaan meten met de beste profclubs van Nederland. FC Emmen speelt zijn thuiswedstrijden in De Oude Meerdijk, een stadion dat plaats biedt aan 8600 toeschouwers.

Lees meer
Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

FC Emmen

Uitrusting van FC Emmen

FC Emmen werd opgericht in 1925 en is de enige professionele voetbalclub uit Drenthe. De ploeg speelt traditiegetrouw in een rood shirt met een brede witte baan. Alle thuisduels worden afgewerkt in het stadion De Oude Meerdijk.

Dreigend faillissement

FC Emmen stond al lange tijd bekend als een degelijke club, het wist dan ook regelmatig de nacompetitie voor promotie te bereiken. Echter slaagde de Emmenaren er niet in om ook daadwerkelijk te promoveren. Toch leek het betaalde voetbal de club de nek om te draaien, zo zat het vaak in financiële problemen en dreigde er zelfs faillissement. Desondanks wist FC Emmen te overleven, waaronder in het seizoen 2011/2012.

In het voetbalseizoen 2017/2018 slaagde FC Emmen erin om te promoveren, iets wat weinig kenners zagen aankomen. De ploeg behaalde de play-offs, waarin het al vroeg moest aantreden. In de halve finale werd FC Emmen gekoppeld aan NEC Nijmegen en in de finale schakelde het zelfs Sparta Rotterdam uit.

Stadion De Oude Meerdijk in Emmen

Het stadion van FC Emmen kent de naam ‘De Oude Meerdijk' en is gelegen aan de Oostelijke rand van de stad. Oorspronkelijk lag het stadion aan de straat Meerdijk, vandaar ook de naam. Vanaf 2001 tot en met 2013 ging het stadion nog voort onder de naam ‘Univé Stadion' en van 2014 tot 2017 heette het ‘JENS Vesting'.