Club

FC Emmen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Emmen

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent FC Emmen. Bekijk hier het programma, de uitslagen en de statistieken van de Rood-Witten. Check alle feitjes over de spelers van FC Emmen en nog veel meer informatie over de Emmenaren in de Eredivisie en de KNVB Beker.

Programma FC Emmen

Bekijk hier de duels van FC Emmen die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien welke wedstrijd er vandaag of later in de week gespeeld wordt, en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Stand FC Emmen

Zie in de tabel hieronder de actuele tussenstand van FC Emmen in de Eredivisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin FC Emmen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag FC Emmen

Elke wedstrijduitslag van FC Emmen vind je hieronder. Denk aan de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en het aantal corners.

FC Emmen selectie

Alles over FC Emmen

In het seizoen 2018/2019 stond FC Emmen voor de allereerste keer in de Eredivisie. FC Emmen slaagde erin om via de play-offs voor een enorme stunt te zorgen en te promoveren naar het hoogste niveau. FC Emmen speelt zijn thuiswedstrijden op het programma in De Oude Meerdijk, een stadion dat plaats biedt aan 8600 toeschouwers. De ploeg speelt traditiegetrouw in een rood shirt met een brede witte baan. FC Emmen werd opgericht in 1925 en is de enige professionele voetbalclub uit Drenthe.

Stadion De Oude Meerdijk in Emmen

Het stadion van FC Emmen kent de naam ‘De Oude Meerdijk’ en is gelegen aan de Oostelijke rand van de stad. Oorspronkelijk lag het stadion aan de straat Meerdijk, vandaar de naam. Vanaf 2001 tot en met 2013 ging het stadion nog voort onder de naam ‘Univé Stadion’ en van 2014 tot 2017 heette het ‘JENS Vesting’.

Oprichting

FC Emmen werd opgericht op 21 augustus 1925, destijds nog onder de clubnaam ‘Noordbarge Emmen Combinatie’. Het tweetal Willem Slik en Ginus Groothuis waren de oprichters, zij kwamen in actie nadat diverse lokale clubs waren verdwenen. Tot 1988 was FC Emmen uitsluitend actief als amateurclub en wist het vele prijzen te pakken en wedstrijden te winnen. De Drentse voetbalclub won onder meer ook het landskampioenschap voor zondagamateurs.

In 1955 werd het betaalde voetbal in Nederland ingevoerd, maar FC Emmen besloot om niet toe te treden. Uiteindelijk werd er in 1985 besloten om met één jaar uitstel alsnog de overstap te maken. FC Emmen speelde vanaf dat moment mee in de Eerste Divisie. In de jaren die daarop volgde ging het de club financieel niet bepaald voor de wind. In 1987 en 1992 wist het maar net het hoofd boven water te houden.

Nacompetitie

In 1990 wist FC Emmen zich voor de allereerste keer te plaatsen voor de nacompetitie. De club wist door te dringen tot de finale, waarin het uiteindelijk onderuit ging tegen sc Heerenveen en het ook tegen NEC niet wist te winnen. Tussen 1996 en 2000 kende FC Emmen hele sterke jaren, waarin het telkens bij de beste vijf clubs in de Eerste Divisie wist te eindigen. Maar ook in die jaren wist de club niet te promoveren naar de Eredivisie. In 2003 werd promotie opnieuw misgelopen, ditmaal bleek ADO Den Haag te sterk.

Moeizame jaren en een dreigend faillissement

In de seizoenen 2004/2005 en 2011/2012 ging het slecht met FC Emmen en werd een faillissement maar net afgewend. Ook op het veld ging het niet best, degradatie kwam dichtbij. Dankzij een goed beleid werd de weg omhoog weer ingeslagen en ontwikkelde de club zich tot een subtopper op het tweede voetbalniveau van Nederland. Vandaag de dag is FC Emmen nog steeds een subtopper in de Eerste Divisie.

Promotie naar de Eredivisie

In het seizoen 2017/2018 was het dan eindelijk raak voor FC Emmen. De kleine club die ooit als amateurclub begon, promoveerde naar de Eredivisie. Trainer Dick Lukkien wist de droom van Drenthe waar te maken met zijn ploeg. In de nacompetitie werd er in de halve finale gewonnen van NEC Nijmegen en in de finale van Sparta Rotterdam.  In het eerste seizoen in de Eredivisie wist FC Emmen knap op de been te blijven. De club eindigde op de veertiende plaats. In eigen huis wist het in het seizoen 2018/2019 met 2-2 gelijk te spelen tegen PSV.

FC Emmen Museum

Eind 2005 werd het FC Emmen Museum geopend in het hoofdgebouw van het stadion. Vrijwilligster Elly Rodenburg kwam met het idee om het museum te openen en werd hiervoor onderscheiden als Lid van de Orde van Oranje Nassau. Het FC Emmen Museum is dagelijks geopend en gratis te bezoeken.

Programma, uitslagen en tussenstand

Volg FC Emmen op deze pagina op de voet. Bekijk het speelschema en programma van de club, de tussenstand en de uitslagen in de Eerste Divisie en eventuele andere competities en toernooien.

Wedden op FC Emmen

Jarenlang speelde FC Emmen in de Eerste Divisie, waar de club een aantal lastige jaren kende. In seizoen 2017/2018 wist de club echter knap te promoveren naar de Eredivisie, waar zij nu nog steeds spelen. In veel wedstrijden is de club uit Drenthe niet favoriet, maar af en toe weten zij flink te verrassen. Dat maakt wedden op FC Emmen erg spannend. Ook zijn er langetermijnweddenschappen af te sluiten, bijvoorbeeld of FC Emmen ook volgend seizoen nog in de Eredivisie te bewonderen is.

Odds

FC Emmen is lang niet altijd de favoriet in wedstrijden, maar komt soms verrassend uit de hoek. Dat betekent dat de club vaak relatief hoge odds krijgt toegewezen, waar slimme gokkers van kunnen profiteren. Door niet alleen naar de odds te kijken, maar ook actuele omstandigheden te analyseren, weten spelers soms mooie resultaten te behalen met een weddenschap op de Drentse club. De standaard 1×2 weddenschap is populair, maar ook under/over weddenschappen of weddenschappen met een handicap zijn interessant. Dit soort weddenschappen worden vaak tegen hogere odds aangeboden dan de standaard 1×2 weddenschap. Op die manier is wedden op FC Emmen interessant voor verschillende typen gokkers.