actueel background image

Voorbeschouwing PSV – Emmen

04 aug 2022 | 11:43 0

Komend weekend begint dan eindelijk de nieuwe voetbalcompetitie weer. De Eredivisie gaat o.a. van start met PSV – Emmen. Wat kunnen we verwachten van deze wedstrijd? Wordt het een makkie voor PSV en is het voor Emmen alleen zaak de schade te beperken? Of liggen er wel degelijk kansen voor de Emmenaren? We kijken alvast vooruit.  

Voorbeschouwing 

Met ook maar een beetje kennis van voetbal zal je waarschijnlijk al snel zeggen dat PSV deze wedstrijd makkelijk gaat winnen, zeker ook vanwege het thuisvoordeel. Zou Emmen de thuisspelende ploeg zijn, dan zouden de kansen wellicht net ietsje anders liggen, hoewel PSV natuurlijk altijd de favoriet blijft. Maar laten we beide ploegen eens beter bekijken. 

Het afgelopen seizoen 

 PSV eindigde de afgelopen editie van de Eredivisie als tweede, achter Ajax. Wel met slechts twee punten achterstand, dus het verschil tussen beide kemphanen was blijkbaar uiteindelijk toch minder groot dan in het begin van de competitie was verwacht. En zeker gezien de aankopen van deze zomer zou PSV wel eens dé titelfavoriet kunnen zijn voor het nieuwe seizoen. Hoewel je met goede aankopen nog geen goed team hebt uiteraard. Dat moet ter plekke worden gesmeed. Het is nog afwachten of dat de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij gaat lukken. 

De Emmenaren presteerden wat zoveel degradanten hopen, maar lang niet elke ploeg lukt. Een jaar na hun degradatie uit de Eredivisie promoveerden ze weer. Emmen werd zelfs kampioen, met maar liefst acht punten voorsprong op Volendam. Kortom: Emmen verdiende de promotie als geen ander team, en komend seizoen acteren ze dus weer op het allerhoogste Nederlandse voetbalniveau. Dat zal echter zeker in de eerste wedstrijden even wennen zijn.  

Recente wedstrijden 

De Eindhovenaren wonnen de strijd om de Johan Cruijff schaal. Ajax werd met 5-3 verslagen. Dat zal goed voelen bij alles wat Eindhoven lief heeft. Nog recenter werd er uit tegen Monaco met 1-1 gelijkgespeeld. Dat biedt zeker goeie hoop voor de return, met als beloning een ticket voor de o zo gewenste en prestigieuze Champions League. 

De resultaten van Emmen in oefenwedstrijden zijn niet bepaald hoopgevend te noemen. Bij amateurclubs werd weliswaar gewonnen. Maar zowel bij FC Groningen, De Graafschap als Sparta Rotterdam werd verloren. 

Historie 

Wellicht nog iets meer zeggend zijn de onderlinge resultaten, hoewel resultaten uit het verleden zeker ook in het voetbal geen garantie bieden voor het heden. De laatste PSV – Emmen eindigde in september 2020 in een nipte 2-1 voor PSV. Twee jaar eerder werd het echter maar liefst 6-0, in het voordeel van de Eindhovenaren uiteraard. In Emmen wist de thuisploeg de afgelopen jaren PSV twee keer op een gelijkspel te houden, maar dat waren dan ook de enige twee positieve resultaten uit de historie tussen beide teams. De overige wedstrijden werden alle door PSV gewonnen. 

De verwachting voor deze PSV – Emmen 

 Ik vermoed dat Emmen weinig melk in de Eindhovense voetbalpap te brokkelen zal hebben. Over een tijdje zullen de Emmenaren vast hier en daar punten bij elkaar sprokkelen, maar niet al in deze eerste Eredivisiewedstrijd. 

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
26-01-2021
FC Emmen-PSV
0-2
19-09-2020
PSV-FC Emmen
2-1
01-12-2019
FC Emmen-PSV
1-1
20-01-2019
FC Emmen-PSV
2-2
20-10-2018
PSV-FC Emmen
6-0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.