actueel background image

Maakt Almere City volgend seizoen eindelijk zijn opwachting in de Eredivisie?

10 jun 2023 | 14:35 0

Het was Almere City dat in de eerste play-off wedstrijd goede zaken heeft gedaan. De club wist met 2-0 te winnen en dat terwijl FC Emmen de grote favoriet was bij de bookmakers. Komende zondag staat de return op het programma. Zien we Almere City volgend seizoen terug in de Eredivisie of weet FC Emmen de wedstrijd om te buigen?

lance duijvestijn

Vooruitblik

Voor het duel van komende zondag is FC Emmen wederom favoriet bij de bookies. We kunnen Almere City eigenlijk een ware underdog noemen. De vraag is of zij komende zondag net zo goed spelen als dat zij afgelopen week deden. FC Emmen geniet van thuisvoordeel maar Almere City is al zó dichtbij. Een zéér spannende zondagmiddag als het om voetbal gaat.

Zware avond voor FC Emmen

FC Emmen had een pittige dinsdagavond. Al vroeg in de wedstrijd was het Almere City dat al wat kansen creëerde. De rest liet op zich wachten tot de tweede helft. Almere City benutte een gegeven penalty en stond in de 64e minuut 1-0 voor op FC Emmen. Een waar feest in eigen huis. Ruim 10 minuten later werd de 2-0 gescoord. Beide doelpunten werden gescoord door Lance Duijvestijn. De uitslag was een afgang voor Emmen, de ploeg die overduidelijk favoriet was aan het begin van het duel. Een zware avond dus, voor de Emmenaren.

Toch kan de club het komende zondag nog ombuigen. Moet het wel extra zijn best doen, maar wij denken dat het daar niet aan zal ontbreken. Daarbij geniet de ploeg deze zondag van thuisvoordeel. In eigen huis verloor Emmen maar vijf duels en al die duels waren tegen grote ploegen van boven in de Eredivisie. Er is dus zeker nog hoop voor FC Emmen.

Droom Almere City nu wel heel dichtbij

Almere City staat er goed voor. Heel goed, zelfs. Door de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd staat de ploeg al met één been in de Eredivisie. Dat zou bijzonder zijn, gezien het de eerste keer zal zijn dat de ploeg Eredivisie-voetbal speelt. Toch moet het oppassen voor Emmen. Een 2-0 overwinning is gewoon nog recht te breien en dat weten zij ook. Almere mag dromen, maar moet ook scherp zijn. FC Emmen zal er alles aan doen om hun Eredivisie-plek te behouden.

Statistieken

– Almere City FC’s laastse uitwinst bij FC Emmen was in 2016.
– Van de laatste 33 ontmoetingen tussen FC Emmen en Almere City FC won FC Emmen er 10. 10 keer werd het een gelijkspel en Almere City FC won 13 keer.
– FC Emmen heeft in 5 opeenvolgende wedstrijden weten te scoren.
– Het gemiddeld aantal doelpunten bij ontmoetingen tussen FC Emmen en Almere City FC is 2.2.
– Almere City FC heeft niet verloren in hun laatste 4 wedstrijden.
– Het resultaat van de eerste wedstrijd: Almere City FC – FC Emmen 2-0.