Club

N.E.C. Nijmegen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Nijmegen

Blijf jij graag en eenvoudig op de hoogte van NEC Nijmegen? Dan is deze pagina echt iets voor jou. Op deze pagina check je niet alleen het programma van vandaag van NEC, maar ook de uitslagen, tussenstand en verschillende statistieken. Het gaat zowel om spelers als clubstatistieken van NEC Nijmegen.

Programma NEC Nijmegen vandaag

Check hier alle duels van NEC Nijmegen van vandaag, morgen of vandeweek die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander uit het programma. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd uit het programma.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van NEC Nijmegen van vandaag. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin NEC Nijmegen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslagen NEC Nijmegen

Alle uitslagen van NEC Nijmegen van vandaag of reeds gespeelde wedstrijden uit het programma zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

N.E.C. Nijmegen selectie

Alles over NEC Nijmegen

NEC, ook wel Nijmegen Eendracht Combinatie, is een voetbalvereniging uit Nijmegen en opgericht op 18 november 1900. NEC werkt de wedstrijden op het programma af in De Goffert, een stadion met plaats voor 12.500 supporters. Het logo van de club verwijst naar het wapen van Nijmegen: een tweekoppige adelaar. De clubkleuren zijn rood, groen en zwart. Hoewel de letters in de naam officieel gescheiden zijn door punten (N.E.C.), wordt de naam toch veelal in een woord uitgesproken als ‘nek.’ Echte fans en kenners gebruiken wel de uitzonderlijke letters als uitspraak.

Geschiedenis

N.E.C. ontstond door een fusie van de verenigingen Nijmegen en Eendracht. Tot eind jaren ‘30 speelde NEC. in de oude Goffert, waarna het kleinere stadion in 2000 gesloopt werd en het huidige Goffert verrees. In 1983 verscheen FC Barcelona ten tonelen in het Goffert, een uniek moment voor de club. NEC speelde in de tweede ronde van de Europa Cup II tegen de grote Spaanse club. De Nijmegenaren verrasten tijdens de thuiswedstrijd door met 2-0 voor te komen. Helaas wist Barcelona de achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. In Spanje verloor N.E.C met 2-0. Desalniettemin een tweetal prachtige wedstrijden voor de club.

Rivaliteit NEC

De grootste rivaal van NEC is Vitesse uit het nabijgelegen Arnhem. Deze wedstrijd tussen beide clubs staat ook wel bekend als de Gelderse Derby. In veel opzichten is deze wedstrijd beladen. Het elegante voetbal van Vitesse tegenover de strijdlust van NEC, een prachtige wedstrijd voor fans en voetballiefhebbers.

Deze rivaliteit heeft te maken met het feit dat het de twee grootste steden in de provincie zijn. Voor veel supporters kan een slecht seizoen van NEC goedgemaakt worden door een overwinning tijdens één van de twee derby’s. De beste ploeg over de twee wedstrijden in een seizoen mag zich de nummer één van Gelderland noemen.

Wedden op NEC

De Nijmeegse voetbalclub NEC is al sinds 1900 actief en heeft in al die decennia flink wat ups en downs gekend. Hoewel de Nijmeegse club op dit moment weer in de Eredivisie speelt, is dat ook wel eens anders geweest. Ook nu behoort de club niet tot de favorieten, hoewel zij zeker regelmatig verrassend uit de hoek komen. Toch bestempelen bookmakers de club vaak niet tot de gedoodverfde winnaar. Dat is dan ook terug te zien aan de odds. De vorm van zowel NEC als de tegenstander zijn hierbij belangrijk. Een goede analyse maken van beide partijen en actuele ontwikkelingen (zoals geblesseerde spelers) meenemen in de overweging is dan ook aan te raden.

Odds

Voor een overwinning van NEC rekent een bookmaker vaak relatief hoge odds. De club is vaak geen favoriet, waardoor een overwinning van de tegenpartij waarschijnlijker lijkt. Om de risico’s te beperken, is daarom het wedden op een dubbele kans aantrekkelijk. Ook is het mogelijk om met een handicap NEC op een virtuele voorsprong te zetten. Dat vertaalt zich ook in lagere odds voor een overwinning van de Nijmeegse club. Omdat NEC regelmatig betere zaken doet dan vooraf voorspeld wordt, is wedden op een overwinning van NEC mogelijk interessant.