actueel background image

Voorbeschouwing: FC Emmen – NAC Breda (20 mei 2021)

20 mei 2021 | 10:28 0

FC Emmen wist dankzij een geweldige eindsprint directe degradatie te ontlopen. Echter is de ploeg nog altijd niet zeker van handhaving in de Eredivisie, aangezien er nog twee wedstrijden in de play-offs gewonnen moeten worden. Een zware opdracht, aangezien verrassingen nooit zijn uitgesloten in de nacompetitie. FC Emmen begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. In oktober stonden deze twee clubs voor de laatste keer tegenover elkaar en destijds won NAC Breda met 3-2. De aftrap van de wedstrijd is om 21:00 uur en het duel is live te volgen bij ESPN.

Vooruitblik

FC Emmen en NAC Breda zorgen doorgaans voor het nodige spektakel op het veld. Dat zal vanavond hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn, al verwachten wij wel een afwachtende start van het duel. FC Emmen is de favoriet, maar in de nacompetitie gebeuren doorgaans rare dingen. Minimaal vier doelpunten is goed mogelijk en wij verwachten wederom een rake knal van spits De Leeuw.

Houdini-act van FC Emmen

FC Emmen begon bijzonder slecht aan het seizoen 2020/2021 in de Eredivisie. De ploeg wist geen van de eerste 22 wedstrijden te winnen en leek dood en begraven. Desondanks bleef de club vertrouwen houden in trainer Dick Lukkien en dat betaalde zich plotseling uit. Op 20 februari 2021 won FC Emmen met 3-2 van PEC Zwolle en dat was de start van een geweldige periode. Slechts twee van de 12 wedstrijden die volgde gingen verloren, waaronder tegen landskampioen Ajax. FC Emmen steeg van de laatste plaats naar de 16e plek in de Eredivisie. De nacompetitie moet gewonnen worden om ook volgend jaar weer actief te kunnen zijn op het hoogste niveau. Afgelopen weekend won FC Emmen wederom en ditmaal van VVV-Venlo (0-4). De iconische spits Michael de Leeuw kwam opnieuw tot scoren, maar dat was niet voldoende voor een veilige positie op de ranglijst.

NAC Breda gaat voor een stunt in Emmen

NAC Breda eindigde op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 73 punten. De Brabantse club degradeerde in 2019 uit de Eredivisie en hoopt volgend seizoen weer terug te keren. Dat zou eveneens de terugkeer van het welbekende ‘avondje NAC’ betekenen. Het seizoen verliep niet optimaal voor NAC, aangezien het maar niet kon aanhaken bij de beste twee clubs. Opvallend genoeg beschikt de voetbalclub wel over één van de hoogste budgetten van de Keuken Kampioen Divisie, maar dat zegt dus ook nog lang niet alles. In de kwartfinale van de nacompetitie was NAC Breda met 4-1 te sterk voor FC Volendam.

Statistieken

– FC Emmen eindigde op de 16e plaats in de Eredivisie
– FC Emmen won vijf van de laatste zeven wedstrijden
– FC Emmen verloor twee van de laatste 12 duels
– FC Emmen won drie van de laatste vier thuiswedstrijden
– NAC Breda eindigde op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie
– NAC Breda schakelde eerder FC Volendam uit (4-1)
– NAC Breda won in de laatste vijf duels de eerste speelhelft
– NAC Breda won in 2000 voor het laatst een uitduel in Emmen

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.