actueel background image

Nabeschouwing: speelronde 27 in de Bundesliga 2019/2020

25 mei 2020 | 18:13 0

De 27e speelronde van de Bundesliga werd afgelopen weekend gespeeld. Bayern Munchen en Borussia Dortmund wisten opnieuw met gemak de volle buit te pakken, terwijl RB Leipzig zich geweldig revancheerde. Onderin de competitie veranderde er weinig. Degradatie komt steeds dichterbij voor Paderborn en Werder Bremen. Bekijk hieronder de nabeschouwing van de doelpuntrijke speelronde in de Duitse competitie.

Statistieken

In de 27e speelronde van de Bundesliga werd er 32 keer gescoord in negen wedstrijden, wat het gemiddelde brengt op 3,55 doelpunten per wedstrijd. Verreweg de meeste doelpunten werden gescoord in München, aangezien Bayern met 5-2 won van Eintracht Frankfurt. RB Leipzig won met 0-5 bij Mainz 05.

De minste doelpunten werden genoteerd bij Freiburg – Werder Bremen (0-1). Er werd in totaal 90 keer op doel geschoten. Borussia Dortmund schoot tweemaal op doel en won met 0-2 bij VfL Wolfsburg. In de 27e speelronde werden er twee rode kaarten gegeven.

Hertha BSC – Union Berlin: 4-0

Doelpunten: Ibisevic (’51), Lukebakio (’52), Cunha (’61), Boyata (’77)
Balbezit: 58% – 42%
Schoten op doel: 8 – 0
Hoekschoppen: 4 – 6
Gele kaarten: 2 – 1

Hertha BSC verloor eerder dit seizoen de derby op bezoek bij Union Berlin. Het was tijd voor revanche en daar kreeg de thuisploeg de kans voor. Hertha BSC schoot uit de startblokken en kreeg kans na kans. Een doelpunt bleef uit en ook Union Berlin kwam niet tot scoren. Een vrije trap van de bezoekende ploeg schoot nog wel langs de kruising.

In de tweede helft was het al na zes minuten raak dankzij een rake kopbal van Ibisevic. Nog geen minuut na de aftrap speelde Lukebakio de doelman voorbij en noteerde de tweede treffer. Cunha schoot van afstand de 3-0 in de touwen en verdediger Boyata kwam tot scoren uit een hoekschop. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen: 1-3

Doelpunten: Havertz (‘7, ’58), Thuram (’52), Bender (’81)
Balbezit: 45% – 55%
Schoten op doel: 6 – 7
Hoekschoppen: 6 – 3
Gele kaarten: 1 – 1

Bayer Leverkusen begon geweldig aan de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach. De middenvelder Kai Havertz strafte balverlies op het middenveld direct af. Vlak voor rust leek Havertz zijn tweede goal te scoren, maar zijn schot kwam tegen de lat. In de rebound kon Demirbay de bal van zeer dichtbij niet over de lijn werken.

In de 52e minuut noteerde Thuram de gelijkmaker, hij schoot de bal diagonaal langs doelman Hradecky in de verre hoek. Daarna golfde het spel heen en weer en kregen beide ploegen voldoende kansen. In de 58e minuut kwam Leverkusen op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Havertz, nadat Bellarabi werd neergelegd in het strafschopgebied. Verdediger Bender besliste het duel door een rake kopbal op een voorzet van Bellarabi.

Rode kaarten: 0 – 1

Het duel tussen Freiburg en Werder Bremen is het bewijs dat statistieken geen rol van betekenis hoeven te spelen. De bezoekende ploeg knokt tegen degradatie en staat op de 17e plek. Freiburg had het hoogste woord, maar Werder Bremen won met 0-1. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg diverse kansen om de openingstreffer te scoren. Het was echter middenvelder Bittencourt die de score opende. Een prachtige pass van Davy Klaassen werd bekroond met een harde knal in de verre hoek.

Freiburg was ook daarna de baas, maar het was de thuisploeg niet gegund. Verdediger Bargfrede (Werder Bremen) kreeg in de 88e minuut zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig gaan douchen. Daarna wisten de bezoekers goed stand te houden, waardoor het drie zeer belangrijke punten wist te pakken.

SC Paderborn 07 – TSG Hoffenheim: 1-1

Doelpunten: Skov (‘4), Srbeny (‘9)
Schoten op doel: 3 – 7
Hoekschoppen: 2 – 8
Gele kaarten: 3 – 0

TSG Hoffenheim begon slecht aan de hervatting van het seizoen, maar tegen SC Paderborn 07 was daar in de beginfase weinig van te merken. Na vier minuten kreeg Skov de bal ingespeeld in het strafschopgebied en schoot genadeloos de 0-1 in de touwen. Slechts vijf minuten later stond het alweer gelijk dankzij Dennis Srbeny. Een enorme fout in de verdediging van de bezoekers werd afgestraft.

In het restant van de wedstrijd was Hoffenheim meerdere keren dichtbij een nieuwe voorsprong, maar er viel geen doelpunt meer. Paderborn was nog wel dichtbij een treffer, maar de bal ging op de lat. De thuisploeg staat nog altijd op de laatste plaats en lijkt af te stevenen op degradatie.

bundesliga logo

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund: 0-2

Doelpunten: Guerreiro (’32), Hakimi (’78)
Balbezit: 44% – 56%
Schoten op doel: 1 -2
Hoekschoppen: 2 – 2
Gele kaarten: 4 – 2
Rode kaarten: 1 – 0

De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund bleek geen lust voor het oog. De twee clubs kwamen gezamenlijk tot drie schoten op doel. Borussia Dortmund schoot tweemaal op doel en beide keren was het een doelpunt. Een wonderbaarlijk mooie aanval werd in de 32e minuut bekroond met een doelpunt door middenvelder Guerreiro. Hij schoot de bal in een leeg doel.

In de tweede helft was Steffen (Wolfsburg) tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Het duel werd beslist door opnieuw een geweldig teamdoelpunt. Ditmaal was verdediger Hakimi het eindstation. Verdediger Klaus moest in de 82e minuut het veld verlaten nadat hij een rode kaart kreeg.

Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt: 5-2

Doelpunten: Goretzka (’17), Muller (’41), Lewandowski (’46), Davies (’61), Hinteregger (’52, ’56), Hinteregger (’74, eigen doelpunt)
Balbezit: 63% – 37%
Schoten op doel: 10 -4
Gele kaarten: 0 – 1

In de 11e minuut was Lewandowski dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot kwam op de lat. Drie minuten later kopte Pavard de bal van dichtbij in de handen van de doelman. In de 17e minuut was het wél raak. Middenvelder Goretzka schoot een perfecte voorzet van Muller hoog in het doel. In de 41e minuut scoorde Muller de tweede treffer na een voorzet van Davies. Bayern München zat op rozen, tenminste zo leek het. Het werd ook alleen maar mooier toen Lewandowski al koppend een voorzet van Coman wist te benutten.

Eintracht Frankfurt kwam weer terug in de wedstrijd, nadat Hinteregger de bal gelukkig voor de voeten kreeg. Vier minuten later was het opnieuw Hinteregger, ditmaal kopte hij een hoekschop binnen. Bayern München wist in de 61e minuut een fout in de achterhoede van Frankfurt af te straffen. Davies kreeg de bal per ongeluk mee en kon eenvoudig afwerken. In de 74e minuut werd het verschil weer drie. Hinteregger werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Schalke 04 – FC Augsburg: 0-3

Doelpunten: Lowen (‘6), Sarenren-Bazee (’76), Cordova (’91)
Balbezit: 67% – 33%
Schoten op doel: 2 -7
Hoekschoppen: 3 – 2
Gele kaarten: 0-2

Schalke 04 begon dramatisch aan de hervatting van het seizoen en verloor met 4-0 van Borussia Dortmund. De geplaagde club ging nu ook met 0-3 onderuit tegen FC Augsburg. Al in de 6e minuut werd het 0-1 door een schitterde vrije trap van Lowen.

Opmerkelijk genoeg had Schalke 04 in het verdere verloop van de wedstrijd weinig kansen. In de 76e minuut benutte Sarenren-Bazee een goede kans na een fout in de achterhoede. De 0-3 in de 91e minuut van Cordova was wederom te danken aan een enorme blunder in de verdedigingslinie van de thuisploeg.

Mainz 05 – RB Leipzig: 0-5

Doelpunten: Werner (’11, ’48, ’75), Poulsen (’23), Sabitzer (’36)
Balbezit: 40% – 60%
Schoten op doel: 1 – 10
Hoekschoppen: 5 – 4
Gele kaarten: 3 – 3

Mainz 05 kreeg zondagmiddag RB Leipzig op bezoek. In de 11e minuut kwamen de bezoekers al direct op voorsprong dankzij Timo Werner. Tien minuten later werd het 0-2 door een rake kopbal van Poulsen. Daar bleef het niet bij, Leizpig wilde duidelijk meer. In de 33e minuut miste Poulsen een opgelegde kans, maar drie minuten later was het wel raak. Middenvelder Sabitzer schoot de bal bekeken in de rechter kruising.

In de 48e minuut scoorde Werner de mooiste treffer van de wedstrijd. De Duitser scoorde eenvoudig na een perfecte combinatie. Clubtopscorer Werner maakte nog een hattrick, want in de 75e minuut rondde de spits koelbloeding een uitgelezen kans af.

FC Koln – Fortuna Düsseldorf: 2-2

Doelpunten: Karaman (’41), Thommy (’61), Modeste (’88), Cordoba (’91)
Balbezit: 60% – 40%
Schoten op doel: 6 -5
Hoekschoppen: 6 – 2

Het duel tussen FC Koln en Fortuna Düsseldorf begon wat saai. In de 41e minuut kwam Karaman tot scoren voor de bezoekers, het was één van de eerste echte kansen van de wedstrijd. In de 57e minuut kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Echter faalde spits Uth vanaf elf meter. Vier minuten later werd het zelfs 0-2, dankzij een prachtige goal van Thommy.

De overwinning leek een zekerheid voor de bezoekers, maar FC Koln kwam in de 88e minuut dichterbij. De thuisploeg zag een keiharde kopbal van Modeste in de verre hoek verdwijnen. In de 91e minuut kopte de andere spits Cordoba de gelijkmaker tegen de touwen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de bundesliga is populair.