Club

SC Freiburg

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Freiburg im Breisgau

De Duitse voetbalclub SC Freiburg speelt in de Bundesliga, het hoogste niveau van Duitsland. Bekijk hier het programma van SFC, maar ook de uitslagen en de statistieken.

Programma SC Freiburg

Check hier alle wedstrijden van SC Freiburg die op het programma staan.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van SC Freiburg in de Bundesliga.

Uitslag SC Freiburg

Alle uitslagen van SC Freiburg vind je hieronder.

SC Freiburg selectie

Socials
@scfreiburg
Posts
Volgers
Volgend

Over de club uit Freiburg

SC Freiburg is een voetbalclub uit de gelijknamige Duitse stad. De stad heeft iets meer dan 220.000 inwoners en is daarmee een middelgrote stad in Duitsland. De club is officieel opgericht in 1912 toen de clubs SV 04 Freiburg en FC Union Freiburg besloten om te fuseren. In 1919 besloot ook Freiburger Turnerschaft 44 zich aan te sluiten bij de club.

Sinds 1953 speelt SC Freiburg in het Schwarzwaldstadion, dat plek biedt aan ongeveer 25.000 supporters. Vanaf de jaren tachtig heeft de club afwisselend in de eerste en tweede Bundesliga gespeeld. De club is dus regelmatig gedegradeerd en gepromoveerd. Sinds 2009 speelt SC Freiburg onafgebroken in de Bundesliga.

Historie SC Freiburg

Tot eind jaren 70 kwam SC Freiburg uitsluitend uit in de lagere divisies van het Duitse voetbal. Een groot deel van deze periode stond SC Freiburg in de schaduw van stadsgenoot Freiburger FC. Deze club gold tot het midden van de jaren vijftig als topclub en werd ook eenmaal landskampioen.

Hoewel SC Freiburg in voetballend opzicht weinig opzien baarde, won de ploeg aan populariteit door de vechtlust van het team. In 1979 leidde deze speelstijl uiteindelijk tot promotie naar het tweede niveau. Sindsdien heeft de ploeg nooit lager gespeeld dan de tweede divisie.

In 1994 volgde ook promotie naar de Bundesliga. Over het algemeen speelt de ploeg in de middenmoot van de Bundesliga, hoewel de club zo nu en dan uitschieters naar de subtop heeft gehad.

Een hoogtepunt in de clubgeschiedenis was de vijfde plek in het seizoen 2012/2013 en de derde plek in het seizoen 1994/1995. Door een aantal goede klasseringen in de Bundesliga door de jaren heen, heeft SC Freiburg ook een aantal keer Europees voetbal mogen spelen. Zo mocht de club in 1995/1996 deelnemen aan de UEFA Cup. Prijzen zijn er helaas niet uit voortgekomen.

Fans en clubiconen van SC Freiburg

SC Freiburg werd in eerste instantie groot door een constante inzet en vechtlust. Deze houding is uiteindelijk ook onderdeel geworden van de gehele Duitse voetbalcultuur. Deze vechtlust zit nog steeds in de club en fans. De fans van SC Freiburg staan bekend als loyaal en uiterst fanatiek. Tegelijkertijd kent de club geen grote derby’s. Wel zijn de duels met streekgenoten Karlsruher SC en VfB Stuttgart belangrijk. Deze duels zijn niet zo beladen als derby’s elders in het land.

SC Freiburg heeft enkele clubiconen die ook belangrijk zijn geweest voor het Duitse voetbal in het algemeen. Zo is huidig Duits bondscoach Joachim Löw de clubtopscorer met 81 competitiedoelpunten in 252 wedstrijden. Andreas Zeyer is de speler die met afstand het vaakst uitkwam voor Freiburg: 439 wedstrijden.

Een opvallende voormalig speler van SC Freiburg is de Duitser Dennis Aogo. Aogo werd geboren in Karlsruhe, doorliep de jeugdopleiding van Karlsruhe, verhuisde toen naar SC Freiburg en kwam jaren later terecht bij VfB Stuttgart. Hiermee maakt Aogo tot tweemaal toe een enigszins controversiële overstap naar een lokale rivaal.

SC Freiburg in Europa

Drie seizoenen heeft SC Freiburg gespeeld in Europa. In het seizoen 1995/96 speelt de club in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Slavia Praag. De thuiswedstrijd gaat verloren met 1-2 en uit komen de Duitsers niet verder dan 0-0. Een kort maar krachtig eerste Europese seizoen van SC Freiburg.

In 2001/02 mag SC Freiburg het wederom proberen. De eerste ronde loot de club het Slowaakse Matador Puchov. Over twee wedstrijden wint Freiburg met 2-1 en de tweede ronde wordt bereikt. Het Zwitserse St. Gallen is hierin de tegenstander en even lijkt het verkeerd te gaan als Freiburg thuis met 0-1 verliest. Maar uit herpakken de Duitsers zich en walsen over de Zwitsers heen: het wordt 4-1. In de derde ronde stuit de club op een Nederlandse club: Feyenoord. De Rotterdammers blijken een maat te groot en SC Freiburg verliest over twee wedstrijden met 2-3.

Het voorlopig laatste Europese seizoen speelt SC Freiburg in 2013/14. In de Europa League speelt het in Groep H tegen Sevilla FC, Estoril en Slovan Liberec. Tegen het Spaanse Sevilla wordt twee keer kansloos verloren met 0-2, tegen Estoril spelen de Duitsers twee keer gelijk (1-1 en 0-0) en Slovan Liberec moet één keer buigen voor SC Freiburg (2-2, 2-1). Het blijkt niet genoeg om de volgende ronde te bereiken en SC Freiburg ligt uit de Europa League.