Club

Karlsruher SC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Karlsruhe

Programma Karlsruher SC

Check hier alle wedstrijden van Karlsruher SC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Karlsruher SC in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Karlsruher SC

Elke wedstrijduitslag van Karlsruher SC zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Karlsruher SC selectie

Socials
@karlsruhersc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Karlsruher SC

Karlsruher SC is een voetbalclub uit de gelijknamige Duitse plaats. Karlsruher is opgericht in de zomer van 1894, en is dus één van de oudste clubs van het land. De voetbalclub speelt al zijn thuiswedstrijden in het Wildparkstadion. Het voetbalstadion biedt plaats aan bijna 30.000 toeschouwers, waarvan ongeveer de helft overdekt is. In het huidige seizoen komt de club uit in de 2. Bundesliga, het tweede voetbalniveau van Duitsland.

Promotie naar de Bundesliga

In april 2007 wist Karlsruher SC voor een stunt te zorgen door te promoveren naar het hoogste niveau. Na een 1-0 overwinning op SpVgg Unterhaching was promotie een zekerheid. In datzelfde seizoen stond Karlsruher SC vrijwel het gehele seizoen op de eerste plaats en werd het ook winterkampioen. In het seizoen 2007/2008 ging Karlsruher SC geweldig van start en leek het een gooi te kunnen doen naar Europees voetbal. Echter ging het al snel mis en zakte de ploeg terug naar de 11e plaats in de Bundesliga. Desalniettemin was het een fantastisch seizoen voor de promovendus.

Degradatie naar de 2. Bundesliga

De ploeg slaagde er in seizoen 2008/2009 maar niet in om goede resultaten neer te zetten. Degradatie was al snel een feit. In 2012 ging het nogmaals fout en degradeerde de ploeg na nederlagen tegen Jahn Regensburg naar de 3. Liga. In 2013 werd Karlsruher SC kampioen op het derde niveau. Vier jaar later degradeerde de club weer naar de 3. Liga om vervolgens in 2019 terug te keren op het tweede niveau. In het seizoen 2018/2019 eindigde de club op de 2e plaats in de 3. Liga, wat voldoende was voor promotie.

Prijzenkast van Karlsruher SC

De voetbalclub Karlsruher SC won slechts enkele prijzen in zijn clubbestaan. In 1995 werd de eerste grote prijs gewonnen, namelijk de DFB Hallen Pokal. In 1996 slaagde Karlsruher SC er zelfs in om de UEFA Intertoto Cup te winnen. In 2013 werd de titel gewonnen in de 3. Liga.