Club

Hertha BSC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Berlin

Volg alle ontwikkelingen rondom de Duitse middenmoter Hertha BSC. Bekijk de uitslagen van ‘Die Alte Dame’ en check het aankomende programma. Je kan jezelf ook eens verdiepen in de handige statistieken van de club en de selectie.

Programma Hertha BSC

Check hier alle wedstrijden van Hertha BSC die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Hertha BSC in de Bundesliga.

Uitslag Hertha BSC

Alle uitslagen van Hertha BSC vind je hieronder. Statistieken bekijk je op de wedstrijdpagina.

Hertha BSC selectie

Socials
@herthabsc
Posts
Volgers
Volgend

Over de Berlijnse voetbalclub

Hertha BSC is de grootste voetbalclub van Berlijn en werd al in 1892 opgericht. Hertha BSC was in het verre verleden een topclub, maar bevindt zich tegenwoordig veelal in de middenmoot van de Bundesliga. Hertha BSC speelt haar wedstrijden in het Olympiastadion, waar zo’n 55.000 mensen in kunnen. Dit stadion werd door Hertha BSC als thuishaven in gebruik genomen in 1963, toen de nieuwe Bundesliga werd opgezet.

Historie Hertha BSC

Opvallend, zo wordt gezegd, is dat Hertha BSC is opgericht door twee straatjongens van 16 en 17 jaar als BFC Hertha. Ze noemden de club naar de stoomboot waar hun vader destijds op vaarde. Nadat de club in 1920 fuseerde met het relatief vermogende Berline Sport-Club, nam het haar huidige naam aan.

In de daaropvolgende jaren speelde Hertha BSC in de Gauliga, op dat moment de hoogste divisie. Daarna kwam ze uit in de Oberliga, die werd opgericht na de oorlog. In de Oberliga was de grootste rivaal Tennis Borussia Berlin. In de periode voor de Bundesliga legde Hertha BSC enkele keren beslag op het landskampioenschap.

In 1963 was Hertha BSC één van de teams dat deelnam aan het eerste seizoen van de Bundesliga in het nieuwe Olympiastadion. In het eerste seizoen van de Bundesliga vocht Hertha BSC tegen degradatie en wist het dit op slechts één punt te voorkomen. Het daaropvolgende seizoen degradeerde de ploeg alsnog, als gevolg van een straf voor een omkoopschandaal in het Duitse voetbal. De ploeg keerde in 1968 terug op het hoogste niveau en degradeerde opnieuw in 1980.

De periode tussen 1968 en 1980 was voor de club het meest succesvol sinds de oprichting van de Bundesliga. Hertha BSC werd in het seizoen 1974/1975 tweede, behaalde de halve finale van de UEFA Cup in 1979 en bereikte in 1977 en 1979 bovendien de bekerfinale. Beide bekerfinales gingen verloren.

Tussen 1980 en 1997 speelde Hertha veelal op het tweede niveau en werd het geplaagd door financiële problemen. De ploeg keerde in het eerste decennium van deze eeuw kort terug in de subtop van de Bundesliga, maar vecht in recente jaren voornamelijk tegen degradatie.

Hertha BSC Fans en clubiconen

Als oorspronkelijk west-Berlijnse club, is Hertha met name in dit deel van de stad populair. Toch is de populariteit van de club na de val van de muur ook in oost-Berlijn snel toegenomen. De club kende oorspronkelijk sterke rivaliteiten met stadsgenoten, maar hier is in recente jaren minder sprake van.

Hoewel de club op het tweede niveau ook tegen stadsgenoot 1. FC Union Berlin uitkomt, kennen de twee clubs een sterke vriendschap. Er is nauwelijks sprake van een vijandige sfeer.

Clubiconen van Hertha BSC zijn vooral voormalige spelers uit de succesvolle periodes in de jaren zeventig en aan het begin van deze eeuw. Onder meer Gábor Király, Arne Friedrich, Marcelinho en Eyjólfur Sverrisson zijn belangrijke spelers uit die periode.

Beste Europese seizoen Hertha BSC

Hertha BSC heeft in het verleden vaak in Europees verband gevoetbald, maar het Duitse teams zette nooit zoden aan de dijk. Slechts één seizoen wist Hertha ver te komen in een Europese competitie. In het seizoen 1978/79 spelen de Duitsers in de UEFA Cup en staan zij in de eerste ronde tegenover het Bulgaarse Trakia Plovdiv. Over twee wedstrijden wint Hertha BSC met 2-1 waardoor de tweede ronde wordt bereikt.

In de tweede ronde komt de club tegenover een team uit de Sovjet Unie te staan. Dinamo Tbilisi is de naam. Hertha wint de eerste wedstrijd vrij eenvoudig met 2-0 maar in de return gaat het niet volgens plan. Hertha BSC verliest uiteindelijk met 0-1. Door het resultaat in de heenwedstrijd gingen de Duitsers alsnog een ronde verder.

In de achtste finale loot de club het Deense Esbjerg fB. Een lastige tegenstander zo blijkt in de wedstrijd waar Hertha BSC onderuit gaat (1-2). Een knappe revanche in de tweede wedstrijd zorgt ervoor dat de Denen verslagen worden met 4-0 waardoor Hertha BSC in de kwartfinale staat. Dukla Praag is de volgende tegenstander. Hertha overwint en staat in de halve finale tegenover Rode Ster Belgrado. Een opponent die net iets te groot blijkt, door één uit-doelpunt meer gaat Rode Ster uiteindelijk naar de finale. Desalniettemin een uitstekend Europees seizoen voor Hertha BSC.