Eintracht Frankfurt

Country |
Active in |

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is een profclub uit de Bundesliga, en de stad waarin men de thuiswedstrijden afwerkt is Frankfurt. De Commerbank-Arena is de thuisbasis van de club. Een groot stadtion met een capaciteit van 51.500 plaatsen. Eintracht Frankfurt is een Duitse voetbalclub uit Frankfurt-am-Main met een historie die teruggaat tot 1899. Kenmerkend aan de voetbalclub is het logo, waarin de adelaar centraal staat. Mede daarom is Eintracht Frankfurt ook wel bekend onder de bijnaam Adlerträger in Duitsland. De historie van Eintracht Frankfurt kent enkele successen, met als hoogtepunt de UEFA Cup-winst van 1980. De club kende rond de eeuwwisseling enkele zwareRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Hoe fans verliefd werden op Jackie Groenen

Een Belg of een Nederlander? Eind december 1994 werd Jackie Noelle Groenen geboren in Tilburg, waar eigenlijk het plan was dat dit in België zou gebeuren. Haar familie ging vanaf haar geboorte wonen in het Belgische Poppel waar Groenen dus is opgegroeid. Ze had destijds een Nederlands paspoort en vroeg later pas een Belgisch paspoort […]

Read more

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is een profclub uit de Bundesliga, en de stad waarin men de thuiswedstrijden afwerkt is Frankfurt. De Commerbank-Arena is de thuisbasis van de club. Een groot stadtion met een capaciteit van 51.500 plaatsen.

Eintracht Frankfurt is een Duitse voetbalclub uit Frankfurt-am-Main met een historie die teruggaat tot 1899. Kenmerkend aan de voetbalclub is het logo, waarin de adelaar centraal staat. Mede daarom is Eintracht Frankfurt ook wel bekend onder de bijnaam Adlerträger in Duitsland.

De historie van Eintracht Frankfurt kent enkele successen, met als hoogtepunt de UEFA Cup-winst van 1980. De club kende rond de eeuwwisseling enkele zware jaren, maar speelt veelal op het hoogste niveau van Duitsland.

Historie Eintracht Frankfurt

Als startpunt van Eintracht Frankfurt wordt vaak de oprichting van Frankfurter Fussbalclub Victoria von 1899 aangehouden, opgericht in 1899. Deze club werd opgericht, omdat de oudste club van de stad, Frankfurter FC Germania 1894, de hoeveelheid aanmeldingen niet meer aan kon.

Eintracht Frankfurt is uiteindelijk ontstaan uit deze club in 1920, na talloze fusies met onder andere de turnvereniging uit Frankfurt. De sportvereniging werd toen bekend onder de naam Turn- und Sportgemeinde Eintracht Frankfurt von 1861.

Om deze reden wordt ook 1920 vaak beschouwd als het officiële ontstaan van Eintracht Frankfurt.

Sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963, speelde Eintracht Frankfurt veelal op het hoogste niveau. Hoewel de club in de Bundesliga geen kampioen is geweest, werd het in 1959 wel landskampioen in de voorganger van de Bundesliga. Ook won Eintracht Frankfurt de beker in 1974, 1975, 1981 en 1988.

Rond de eeuwwisseling maakte de club een zware periode door, met diverse degradaties naar het tweede niveau, veelal gevolgd door directe promoties in het opvolgende seizoen. Sinds het seizoen 2012/2013 speelt de club onafgebroken in de Bundesliga, waar het veelal geldt als middenmoter.

Supporters en clubiconen

De supporters van Eintracht Frankfurt staan zowel nationaal als internationaal bekend als erg fanatiek. Dat heeft ook al een aantal keer geleid tot incidenten met boetes voor de club tot gevolg.

De aartsrivaal van de club is Offenbacher FC Kickers, maar omdat de club uitkomt op het derde niveau van Duitsland, wordt dit duel nog maar zelden gespeeld. Een andere grote rivaliteit is er met regiogenoot SV Darmstadt 98, dat in de rook van Frankfurt ligt. Beide ploegen komen uit in de Bundesliga, waardoor minimaal twee keer per jaar de zogenaamde Hessenderby gespeeld wordt.

Twee clubiconen van Eintracht Frankfurt zijn de Afrikanen Tony Yeboah en Jay-Jay Okocha. Beide spelers kwamen in de jaren negentig uit voor de club en vormden een tandem in de aanval dat de club succes bracht. Beide spelers worden gezien als de beste Afrikaanse voetballers van hun generatie.

Andere bekende voormalige spelers van Eintracht Frankfurt zijn onder meer Jürgen Grabowski en Alfred Pfaff, die als speler van Frankfurt wereldkampioen werd.

Laatste Europese seizoen Eintracht Frankfurt

Het laatste seizoen in Europees verband speelde Eintracht Frankfurt in het seizoen 2013/14. In twee play-off wedstrijden moesten de Duitsers een plek in de groepsfase afdwingen. De tegenstander was het Azerbaijaanse FK Qarabag. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Frankfurt en ook de tweede ontmoeting werd winnend afgesloten, 2-1. De groepsfase was bereikt.

In de groepsfase lootte de club Maccabi Tel Aviv FC, APOEL Nicosia en Girondins de Bordeaux. Een zeer sterke groepsfase, Eintracht wist 5 van de 6 wedstrijden de nul te houden en verloor slechts 1 wedstrijd, betekende dat de club doorstoomde naar de tweede ronde. Met FC Porto kreeg de ploeg een zeer lastige loting. Frankfurt speelde de eerste wedstrijd met 2-2 uit gelijk, maar thuis werd met 3-3 gelijkgespeeld. Omdat Porto meer uitdoelpunten mocht noteren ging de Portugese club door naar de volgende ronde. Einde van het voorlopige laatste Europese seizoen van Frankfurt.