Club

Eintracht Frankfurt

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Frankfurt am Main

De subtopper Eintracht Frankfurt speelt zijn wedstrijden in de Bundesliga. Ontdek hier het programma, de uitslagen en de statistieken van de Duitse club.

Programma Eintracht Frankfurt

Bekijk hier de duels van Eintracht Frankfurt die dit seizoen op het programma staan. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Eintracht Frankfurt in de Bundesliga. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Eintracht Frankfurt actief is.

Uitslag Eintracht Frankfurt

Elke wedstrijduitslag van Eintracht Frankfurt zie je in dit schema. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Eintracht Frankfurt selectie

Socials
@eintrachtfrankfurt
Posts
Volgers
Volgend

Meer over de club

Eintracht Frankfurt is een profclub die uitkomt in de Bundesliga. De Commerbank-Arena is de thuisbasis van de club. Een groot stadion met een capaciteit van 51.500 plaatsen.

Eintracht Frankfurt is een Duitse voetbalclub uit Frankfurt-am-Main met een historie die teruggaat tot 1899. Kenmerkend aan de voetbalclub is het logo, waarin de adelaar centraal staat. Mede daarom is Eintracht Frankfurt in Duitsland ook wel bekend onder de bijnaam Adlerträger.

Historie Eintracht Frankfurt

De historie van Eintracht Frankfurt kent enkele successen, met als hoogtepunt de UEFA Cup-winst van 1980. De club kende rond de eeuwwisseling enkele zware jaren, maar speelt veelal op het hoogste niveau van Duitsland.

Als startpunt van Eintracht Frankfurt wordt vaak de oprichting van Frankfurter Fussbalclub Victoria von 1899 aangehouden. Deze club werd opgericht, omdat de oudste club van de stad, Frankfurter FC Germania 1894, de hoeveelheid aanmeldingen niet meer aan kon.

Eintracht Frankfurt is uiteindelijk in 1920 ontstaan uit deze club na talloze fusies met onder andere de turnvereniging uit Frankfurt. De sportvereniging werd toen bekend onder de naam Turn- und Sportgemeinde Eintracht Frankfurt von 1861. Om deze reden wordt ook 1920 vaak beschouwd als het officiële ontstaan van Eintracht Frankfurt.

Sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963, speelt Eintracht Frankfurt vrijwel altijd op het hoogste niveau. Hoewel de club in de Bundesliga geen kampioen is geweest, werd het in 1959 wel landskampioen in de voorganger van de Bundesliga. Ook won Eintracht Frankfurt de beker in 1974, 1975, 1981 en 1988.

Rond de eeuwwisseling maakte de club een zware periode door, met diverse degradaties naar het tweede niveau. Deze werden vaak gevolgd door directe promoties in het opvolgende seizoen. Sinds het seizoen 2012/2013 speelt de club onafgebroken in de Bundesliga, waar het als middenmoter presteert.

Supporters en clubiconen

De supporters van Eintracht Frankfurt staan zowel nationaal als internationaal bekend als erg fanatiek. Dat heeft ook al een aantal keer geleid tot incidenten met boetes voor de club tot gevolg.

De aartsrivaal van de club is Offenbacher FC Kickers. Omdat de club uitkomt op het derde niveau van Duitsland, wordt dit duel nog maar zelden gespeeld. Een andere grote rivaliteit is er met regiogenoot SV Darmstadt 98, dat in de rook van Frankfurt ligt. Beide ploegen komen uit in de Bundesliga, waardoor minimaal twee keer per jaar de zogenaamde Hessenderby gespeeld wordt.

Twee clubiconen van Eintracht Frankfurt zijn de Afrikanen Tony Yeboah en Jay-Jay Okocha. Beide spelers kwamen in de jaren negentig uit voor de club en vormden een tandem in de aanval dat de club veel succes bracht. Beide spelers worden gezien als de beste Afrikaanse voetballers van hun generatie.

Andere bekende voormalige spelers van Eintracht Frankfurt zijn onder meer Jürgen Grabowski en Alfred Pfaff, die als speler van Frankfurt wereldkampioen werd.

Laatste Europese seizoen Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt speelde in het seizoen 2013/14 voor het laatst in Europees verband. In twee play-off wedstrijden moesten de Duitsers een plek in de groepsfase afdwingen. De tegenstander was het Azerbaijaanse FK Qarabag. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Frankfurt en ook de tweede ontmoeting werd winnend afgesloten, 2-1. Via deze route werd de groepsfase bereikt.

In de groepsfase lootte de club Maccabi Tel Aviv FC, APOEL Nicosia en Girondins de Bordeaux. Eintracht presteerde zeer sterk in de groepswedstrijden. De Duitse club wist 5 van de 6 wedstrijden de nul te houden en verloor slechts 1 wedstrijd. Dit betekende dan ook dat de club doorstoomde naar de tweede ronde. Met FC Porto kreeg de ploeg een zeer lastige loting. Frankfurt speelde de eerste wedstrijd met 2-2 uit gelijk, maar thuis werd met 3-3 gelijkgespeeld. Omdat Porto meer uit-doelpunten had laten noteren, ging de Portugese club door naar de volgende ronde.