Club

SV Darmstadt 98

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Darmstadt

Programma SV Darmstadt 98

Bekijk hier de duels van SV Darmstadt 98 die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SV Darmstadt 98 in de 2e Bundesliga. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin SV Darmstadt 98 actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag SV Darmstadt 98

Elke wedstrijduitslag van SV Darmstadt 98 vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

SV Darmstadt 98 selectie

Socials
@svdarmstadt1898
Posts
Volgers
Volgend

Over Darmstadt

SV Darmstadt 98 is een Duitse profclub uit de gelijknamige stad. De club speelt in het blauw-wit en de thuisbasis is het Stadion am Bollenfallter. Een klein stadion met plaats voor 17.000 supporters. In het seizoen 2020/21 komt de club uit in 2. Bundesliga.

Geschiedenis

Op 11 november 1919 kwam SV Darmstadt 98 tot stand. De clubs FK Olympia 1898 Darmstadt en SC Darmstadt 1905 fuseerden, waardoor er een nieuwe club ontstond.

Pas na de Tweede Wereldoorlog begon SV Darmstadt 98 te draaien. In 1978 speelde de club pas weer een rol van betekenis binnen het Duitse voetbal toen het promoveerde naar de Bundesliga. Veel spelers waren geen fulltime prof en wilden de baan die zij hadden niet opzeggen voor het voetbal. De club begon het seizoen mooi met een gelijkspel tegen Bayern München, maar daarna volgde een reeks van verloren wedstrijden en degradeerde de club na één seizoen alweer uit de Bundesliga.

Na deze degradatie zakte de club weer weg, maar in het seizoen 2013/14 beleefde de club een droomseizoen. In de eerste ronde van de beker schakelde de club het veel groter geschatte Borussia Monchengladbach uit na strafschoppen. Dit succes kreeg geen vervolg toen de club in de volgende ronde werd uitgeschakeld door Schalke 04. Natuurlijk was er teleurstelling, maar de winst op een grotere club voelde als een overwinning op zich.

Ook in de competitie ging het dat seizoen goed en SV Darmstadt promoveerde naar de 2. Bundesliga. Door een uitstekend daaropvolgend seizoen promoveerde de club wederom en het was terug in de Bundesliga. Enkele jaren later degradeerde Darmstadt weer terug naar het tweede niveau van Duitsland.

Erelijst

De club is dan wel niet zo groot, maar de erelijst is behoorlijk groot. Niet zozeer op het hoogste niveau, maar de club behaalde behoorlijk wat prestaties van formaat. In de regionale Oberliga Hessen werd de club zeven keer kampioen. In het seizoen 2011 promoveerde de club naar de 3. Bundesliga en in 2014 volgde promotie naar de 2. Bundesliga.

Drie keer promoveerde de club naar het hoogste Duitse niveau, in 1978, 1981 en 2015 dwong de club promotie af. Het ziet er niet naar uit dat de club de komende jaren een echte grote prijs gaat pakken, maar zoals Leicester bewijst, zeg nooit nooit.