Club

FC Schalke 04

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Gelsenkirchen

De voetbalclub Schalke 04 is een ware subtopper in Duitsland. Bekijk hier hoe het de ploeg uit Kelsenkirchen vergaat. Ontdek het programma, de uitslagen en de vele statistieken.

Programma FC Schalke 04

Check hier alle wedstrijden van FC Schalke 04 die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van FC Schalke 04 in de Duitse competitie.

Uitslag FC Schalke 04

Wij bieden je hier iedere uitslag van FC Schalke 04 in de competitie, beker en andere toernooien.

FC Schalke 04 selectie

Socials
@s04
Posts
Volgers
Volgend

Over de succesvolle club in Duitsland

FC Schalke 04 is een voetbalclub uit Gelsenkirchen, Duitsland. De club is opgericht in 1904 en vindt haar oorsprong in de wijk Schalke. Schalke 04 geldt veelal als subtopper, maar kent ook regelmatig zware seizoenen met lagere klasseringen op de ranglijst.

De grootste concurrent van FC Schalke 04 is streekgenoot Borussia Dortmund. Het duel tussen beide clubs wordt de Kohlenpottderby genoemd.

Historie Schalke 04

Schalke 04 speelde in de eerste tientallen jaren van haar bestaan geen grote rol in het Duitse voetbal. Wel was de club snel populair in Gelsenkirchen en omstreken, wat ook vandaag de dag nog het geval is.

De opening van een nieuw stadion in 1928 leidde een succesperiode in voor de club. In 1929 werd de club voor het eerst kampioen, maar werd het gestraft vanwege te hoge salarissen. Dit was in een tijd dat clubs niet mochten professionaliseren.

Na een uitsluiting van een half jaar bleef het succes en de populariteit van de club echter stijgen. Zo bekeken ruim 70.000 toeschouwers in 1931 een duel met Fortuna Düsseldorf. Tussen 1933 en 1942 was Schalke ’04 ongekend succesvol. Er werd geen enkele nederlaag in eigen huis geleden en er waren zes seizoenen waarin de club ongeslagen kampioen werd.

Na de introductie van de Bundesliga in de jaren zestig, had de club het zwaar. In de jaren tachtig degradeerde Schalke tweemaal, om beide keren wel snel terug te keren op het hoogste niveau.

Eind jaren negentig en aan het begin van deze eeuw was de club succesvol, met enkele tweede plaatsen, maar geen landskampioenschappen. Wel werd de UEFA Cup in 1997 gewonnen en reikte Schalke tot de halve finale van de Champions League in 2011.

Fans en clubiconen van Schalke 04

Hoewel Schalke 04 al jaren geen landskampioen meer is geworden, is het één van de meest populaire clubs van het land. De Veltins-Arena, met een capaciteit van ruim 62.000 toeschouwers, is vrijwel altijd uitverkocht.

De Kohlenpottderby met Borussia Dortmund is één van de belangrijkste wedstrijden van Duitsland. Hoewel in sportief opzicht voor Dortmund het duel met Bayern München belangrijker is, is de Kohlenpottderby de meest beladen wedstrijd van het seizoen.

Door de jaren heen heeft FC Schalke 04 een aantal grote spelers opgeleid en aangekocht. De grootste clubicoon is Klaus Fichtel, die tussen 1965 en 1988 meer dan vijfhonderd duels voor de club speelde. Recentelijk gelden onder meer (huidig Ajacied) Klaas Jan Huntelaar (die overkwam van AC Milan en meer dan tweehonderd duels speelde) en Jens Lehmann (meer dan driehonderd duels) als beroemde Schalke 04-spelers.

Grootste score in bestaan FC Schalke 04

De grootste score die FC Schalke 04 in de geschiedenis van de club behaalde, was die in de wedstrijd tegen SpVgg Herten op 23 februari 1947. Op een koude winterdag bleek Schalke 04 al vrij snel heer en meester in een kansloos duel voor het veel lager ingeschatte SpVgg Herten. De club stond bij rust al met liefst 10-0 achter en het werd alsmaar erger.

In de tweede helft verdubbelde FC Schalke 04 de score en keerde met een overwinning van 20-0 huiswaarts. Een oorwassing vanjewelste waar het bij Schalke 04 tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig over wordt gesproken. De doelpuntenmakers tijdens deze wedstrijden waren onder andere Ersnt Kuzorra, Georg Gawliczek en Herbert Burdenski. Tot op de dag van vandaag is dit record niet verbroken.