actueel background image

Topduels in de Bundesliga (speelronde 26)

14 mei 2020 | 11:35 0

De Bundesliga wordt op 16 mei weer hervat. De competitie lag een lange tijd stil in verband met het coronavirus. De Duitse voetbalcompetitie is de eerste grote competitie die het aandurft om weer te gaan voetballen. Bij geen enkele wedstrijd zal publiek aanwezig zijn. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van de wedstrijden in de 26e speelronde van de Bundesliga.

Fortuna Düsseldorf – SC Paderborn (zaterdag, 15:30 uur)

Zaterdag 16 mei speelt Fortuna Düsseldorf een thuiswedstrijd tegen SC Paderborn 07. De bezoekers staan momenteel op de laatste plaats en moeten vechten voor een laatste kans. De thuisploeg is ook nog niet veilig en staat op de 16e plek met slechts 22 punten. Desondanks is de thuisploeg de favoriet en verwachten wij een simpele overwinning voor Fortuna Düsseldorf. Overigens geniet de ploeg van weinig thuisvoordeel, gezien er geen supporters aanwezig mogen zijn bij de degradatiekraker.

Vorm

Fortuna Düsseldorf moet hard aan de bak om degradatie te voorkomen. Mocht de thuisclub op de huidige positie blijven staan, zal het de play-off moeten spelen voor lijfsbehoud. In de laatste vijf speelrondes voordat de competitie werd stilgelegd wist Fortuna Düsseldorf zes punten te veroveren. De sfeer werd steeds beter, maar dat is alweer een tijdje geleden. De laatste thuisoverwinning op Paderborn dateert alweer uit 2009.

SC Paderborn 07 staat met 16 punten op de laatste plaats en de kans op lijfsbehoud lijkt steeds kleiner te worden. Een overwinning op de zaterdagmiddag zou een wereld van verschil kunnen maken en het gat kunnen verkleinen tot drie punten. Opvallend is wel dat Paderborn dit seizoen meer punten wist te pakken in uitwedstrijden dan in eigen huis. Paderborn won twee van de laatste vijf uitwedstrijden, waaronder een 0-2 overwinning bij Freiburg.

Vooruitblik

Paderborn moet eigenlijk winnen en zal gemotiveerd het veld betreden. Het is nog maar de vraag of dit voldoende is. Fortuna Düsseldorf is de favoriet, ondanks het feit dat Paderborn vier van de laatste vijf uitduels bij de komende tegenstander won. Wij verwachten minimaal drie doelpunten en een thuisoverwinning.

Borussia Dortmund – Schalke 04 (zaterdag, 15:30 uur)

Borussia Dortmund logo

Borussia Dortmund kan dit seizoen nog altijd landskampioen worden, maar dan kan het zich geen misstap meer veroorloven. De Duitse topclub kent een achterstand van vier punten op de koploper Bayern München. Schalke 04 komt aankomende zaterdag op bezoek. De ploeg uit Gelsenkirchen staat op de 6e plek en kan zich nog kwalificeren voor de UEFA Europa League.

Vorm

Borussia Dortmund wist de laatste vijf wedstrijden te winnen, maar speelde op 7 maart voor de laatste keer een officieel duel. De ploeg aast op het kampioenschap en won zeven van de laatste acht duels. In thuiswedstrijden is Dortmund ijzersterk en kreeg het al drie duels op rij geen enkele tegentreffer te verwerken. Er werd onder andere met 5-0 gewonnen van Union Berlin.

In de Champions League werd Borussia Dortmund uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, waardoor de ploeg zich volledig kon richten op de competitie. Achteraf gezien is dat maar goed ook, gezien de Duitse club voor een overvolle planning staat.

Schalke 04 was bezig aan een prima seizoen, maar in de weken voorafgaand aan de coronacrisis ging het bergafwaarts. De club wist van de laatste zeven competitieduels geen enkele wedstrijd te winnen. Er werd alleen tussendoor in de DFB-Pokal met 3-2 gewonnen van Hertha Berlin. Echter heeft de ploeg wel goede herinneringen aan het laatste uitduel in Dortmund, want vorig jaar won Schalke 04 met 2-4.

Vooruitblik

De coronastop kwam eigenlijk als geroepen voor Schalke 04. De ploeg was bezig aan een bijzonder slechte reeks. Lange tijd leek de ploeg op weg te zijn naar een Europees ticket, maar nu kan het felbegeerde ticket nog in gevaar komen. Borussia Dortmund beschikt over een betere selectie en zal eenvoudig gaan winnen.

1. FC Köln – Mainz 05 (zondag, 15:30 uur)

Zondagmiddag ontvangt 1. FC Köln het matige Mainz 05. In de 26e speelronde staat er redelijk veel op het spel want beide clubs willen uit de coronastop komen met een broodnodige overwinning. 1. FC Köln kon terugkijken op een goed seizoen, waarin het zich weinig zorgen heeft hoeven te maken over een eventuele degradatie. Dat is bij Mainz 05 wel anders, want die ploeg presteerde zwaar onder de maat.

Vorm

1. FC Köln leek één van de grote kandidaten voor degradatie in het Bundesliga-seizoen 2019/2020. Toch wist de ploeg iedereen te verbazen en 10 van de 25 wedstrijden te winnen. De club is dan ook terug te vinden op de 10e plek in de Duitse voetbalcompetitie. Technisch gezien maakt de ploeg zelfs nog kans op een Europa League-ticket, al zal het dan wel veel moeten gaan winnen in het restant van het seizoen. 1. FC Köln won vijf van de laatste zes thuisduels, alleen tegen koploper Bayern München ging Köln onderuit. De thuisploeg verloor in 2003 voor het laatst van Mainz 05 in het eigen stadion.

Mainz 05 staat momenteel op de 15e plaats in de Bundesliga met zes punten achterstand op 1. FC Köln. De verschillen onderin de competitie zijn niet heel groot, waardoor er nog van alles mogelijk is. Mainz 05 verloor drie van de laatste vijf uitduels in de Bundesliga. Wel slaagt de ploeg er vaak in om in uitduels tot scoren te komen, namelijk in vijf van de laatste zes duels op vreemde bodem.

Vooruitblik

1. FC Köln is de favoriet, maar een stunt is niet onmogelijk. Eerder dit seizoen won Mainz 05 in eigen huis nog met 3-1 van de aankomende opponent. Wij verwachten minimaal één doelpunt in bijna speelhelften. De thuisploeg zal hoogstwaarschijnlijk wel de volle buit gaan pakken.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de bundesliga is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.