Club

Fortuna Düsseldorf

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Düsseldorf

Als jij op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen rondom Fortuna Düsseldorf, dan moet je deze pagina zeker eens bezoeken. Check hier het programma van de Duitse club, maar ook de uitslagen en verschillende clubstatistieken en informatie over de selectie.

Programma Fortuna Düsseldorf

Bekijk hier de duels van Fortuna Düsseldorf die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Fortuna Düsseldorf in de Bundesliga. Schakel ook tussen de diverse statistieken.

Uitslag Fortuna Düsseldorf

Elke wedstrijduitslag van Fortuna Düsseldorf vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien.

Fortuna Düsseldorf selectie

Socials
@f95
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

Fortuna Düsseldorf kroonde zich in het seizoen 2017/18 tot de kampioen van de 2. Bundesliga. Hierdoor promoveerde de ploeg naar het hoogste niveau waar ze tot en met 2019/20 actief in waren. De voetbalclub werd opgericht in 1895 en werkt al zijn thuisduels af in de grote ESPRIT Arena, wat plaats biedt aan meer dan 54.000 bezoekers.

Promotie naar de Bundesliga

Fortuna Düsseldorf wist in het seizoen 2016/2017 net geen promotie te bewerkstelligen. De ploeg eindigde met vijftig punten op een knappe vijfde plaats, maar greep net naast de prijzen. Een jaar later was het wel raak en ditmaal ook met de nodige overmacht. Trainer Friedhelm Funkel wist een hecht elftal te smeden en was eind april 2018 al zeker van promotie naar de Bundesliga. In de laatste speelronde konden zowel Fortuna Düsseldorf als 1. FC Nürnberg nog kampioen worden in de competitie. Toevalligerwijs stond een directe ontmoeting op het programma, deze werd uiteindelijk met 2-3 gewonnen door Fortuna Düsseldorf. Tot aan 2019/20 speelde de club op het hoogste niveau. In dat seizoen eindigde de ploeg als 17e en was het genoodzaakt te degraderen.

Prijzenkast van Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf won in de clubhistorie éénmaal de landstitel, dit gebeurde in 1933. Daarnaast won de club ook twee keer de DFB-Pokal, zowel in 1979 als 1980. Opmerkelijk genoeg verloor deze Duitse voetbalclub vijfmaal een bekerfinale. Tussen 1927 en 1940 won de club ook nog diverse prijzen, waaronder het kampioenschap van West-Duitsland in 1931. De laatste prijs stamt dus af uit 2018 toen het kampioenschap in de 2. Bundesliga werd gewonnen. De winst van de DFB-Pokal was daarvoor de laatste prijs die mee naar huis ging.

ESPRIT Arena

Fortuna Düsseldorf speelt zijn thuiswedstrijden in de ESPRIT Arena, wat voor lange tijd nog voortging onder de naam LTU Arena. Dit voetbalstadion biedt plaats aan 54.60 bezoekers en was de vervanger van het Rheinstadion. Dankzij een modern verwarmingssysteem en een dak dat gesloten kan worden, ontstaan er nooit problemen bij winterse omstandigheden. Lange tijd werd het stadion ook gebruikt als thuisbasis voor de American Football club Rhein Fire, echter sloeg de NFL in Europa niet aan en werd de competitie stopgezet. In mei 2011 was de ESPRIT Arena ook het decor voor het Eurovisiesongfestival 2011.