Club

1. FC Nürnberg

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Nürnberg

Programma 1. FC Nürnberg

Bekijk hier de duels van 1. FC Nürnberg die op het programma staan. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van 1. FC Nürnberg in de 2e Bundesliga.

Uitslag 1. FC Nürnberg

Elke wedstrijduitslag van 1. FC Nürnberg zie je in dit schema.

1. FC Nürnberg selectie

Socials
@1_fc_nuernberg
Posts
Volgers
Volgend

Meer informatie over de club

De Duitse voetbalclub 1. FC Nürnberg keert na 2 seizoenen terug in de 2. Bundesliga. De bijnaam van de voetbalclub is ‘Der Club’, omdat het één van de meest traditierijke voetbalverenigingen van Duitsland is. De hoogtijdagen van 1. FC Nürnberg waren in de jaren 20 en 30.

De club komt uit de stad Neurenberg en werd opgericht in 1900. 1. FC Nürnberg was één van de deelnemers aan het allereerste seizoen in de Bundesliga in 1963.

Grundig Stadion

Het Grundig Stadion is de thuishaven van de Duitse voetbalclub 1. FC Nürnberg. Het stadion is gevestigd in Neurenberg en biedt plaats aan ruim 48.000 toeschouwers. Het voetbalstadion werd geopend in 1928 en heeft diverse renovaties ondergaan in de loop der jaren.

Beste jaren van 1. FC Nürnberg

Voor de gloriejaren van de club moeten we vrij ver terug in de tijd. In de jaren 20 en 30 wist 1. FC Nürnberg zijn beste prestaties te behalen in de clubhistorie. De Duitse voetbalclub won in totaal negen landstitels, waaronder in 1920, 1921, 1925 en 1927. Het meest recente landskampioenschap werd behaald in 1968. Daarnaast won 1. FC Nürnberg viermaal de DFB-Pokal, het bekertoernooi van het land. Meest recente bekeroverwinning werd behaald in 2007.

Dieptepunt van 1. FC Nürnberg

In het seizoen 1995/1996 kende 1. FC Nürnberg zijn dieptepunt, de club degradeerde uit het tweede niveau. Uiteindelijk wist de club binnen één seizoen te promoveren en het de Regionalliga Süd achter zich te laten. In de jaren die daarop volgde promoveerde de ploeg nog drie keer en degradeerde het tweemaal uit de Bundesliga. Tussen 2004 en 2008 wist 1. FC Nürnberg zich relatief gemakkelijk te handhaven op het hoogste niveau, wat vooral te wijten was aan een zowel sportieve als financiële ontwikkeling.

1. FC Nürnberg wint de DFB-Pokal

1. FC Nürnberg wist in het seizoen 2006/2007 voor een stunt te zorgen en de DFB-Pokal te winnen. Dit betekende ook dat de Duitse club mocht deelnemen aan de UEFA Cup, al eindigde dat avontuur al snel. Het seizoen 2007/2008 bleek ook een enorme teleurstelling. Naast de vroegtijdige uitschakeling in Europa degradeerde de club ook uit de Duitse hoogste voetbalcompetitie. Via een barragewedstrijd in het opvolgende seizoen werd promotie bewerkstelligd. In de volgende seizoenen bleek 1. FC Nürnberg een ware middenmoter tot het in 2014 weer degradeerde.

In mei 2018 wist 1. FC Nürnberg weer opnieuw te promoveren na enkele jaren in de 2. Bundesliga te hebben gespeeld. Er werd in de een-na-laatste speelronde gewonnen van Sandhausen, waardoor de voetbalclub niet langer meer was te achterhalen. Het bleef helaas maar bij één seizoen in de Bundesliga, want een jaar later degradeert de club opnieuw.