Je vindt op deze pagina alles wat je wilt weten over de DFB Pokal. Bekijk de wedstrijden, uitslagen en statistieken!

DFB Pokal programma

Pakt een grootmacht de beker of wordt het toch een verrassende kleinere club? Bekijk het programma en ontdekt wie er op weg is naar de finale.

DFB Pokal uitslagen

Zie hieronder de uitslagen in de DFB Pokal. Bekijk iedere wedstrijd(uitslag) van de eerste ronde tot aan de finale.

De bookmakers keurmerken

Over het Duitse bekertoernooi

De DFB-Pokal is een Duits knock-out bekertoernooi gehouden door de Deutscher Fuẞall-Bund (DFB). In totaal nemen er 64 teams deel aan het bekertoernooi, waarvan alle teams uit de Bundesliga en 2. Bundesliga. Het toernooi wordt gezien als het belangrijkste bekertoernooi van Duitsland. De cup begint in augustus en eindigt in juni. De winnaar kwalificeert zich voor de UEFA Europa League.

Opzet en deelname

Het DFB-Pokal bekertoernooi begint met 64 deelnemende teams. Deze groep bevat alle teams actief in de Bundesliga en 2. Bundesliga. De top vier van de 3. Liga kwalificeert zich ook automatisch voor het toernooi. De overige plaatsen worden gegeven aan de cupwinnaars van de regionale competities.

In de eerste ronde van het toernooi worden de 64 teams opgedeeld in twee verschillende potten van 32 per stuk. De eerste pot bestaat uit de 18 deelnemende teams van het afgelopen seizoen uit de Bundesliga en de top 14 teams van het afgelopen seizoen uit de 2. Bundesliga. De tweede pot bestaat uit de vier laagst geplaatste teams uit de 2. Bundesliga, de top vier teams van afgelopen seizoen uit de 3. Liga en 24 amateur teams die gekwalificeerd zijn middels de regionale bekertoernooien. Sinds 1982 is het zo dat de teams uit de tweede pot thuisvoordeel krijgen.

In de tweede ronde zijn er opnieuw twee potten aan de hand van dezelfde principes. Afhankelijk van de uitslagen uit de eerste ronde zijn de twee potten mogelijk niet gelijk verdeeld. De teams uit de verschillende potten worden tegen elkaar geloot, mochten er teams uit één pot overblijven worden deze onderling verder geloot. In de resterende rondes worden de teams alle uit één pot geloot. Het bekertoernooi wordt sinds 1985 gehouden in het Olympic Stadium in Berlijn.

Records

Met 19 gewonnen titels is Bayern München het meest succesvolle team in de geschiedenis van het toernooi; dit zijn ze al sinds de vierde gewonnen titel in het jaar 1969.

Het record van meest opeenvolgende overwinningen in het bekertoernooi staat op naam van Fortuna Düsseldorf. Zij wonnen 18 opeenvolgende wedstrijden van 1978 tot en met 1981, waarbij het twee titels wist te winnen in 1979 en 1980.

Het record van de meest opeenvolgende thuisoverwinningen staat op naam van Werder Bremen. De club won 37 thuiswedstrijden in 1988 tot en met 2019.

Het hoogste aantal opeenvolgende uitoverwinningen staat op naam van Bayern München. Met 30 wedstrijden van 2009 tot 2019 is de club uit München de huidige recordhouder.

DFB-Pokal tijdens de oorlog

Het toernooi werd in 1935 opgericht, toen heette het nog de Tschammer-Pokal. De eerste titelwinnaar was 1. FC Nürnberg. Schalke04 was het eerste team dat de dubbel wist te winnen in het jaar 1937. Het toernooi werd in 1944 geschorst door de Tweede Wereld Oorlog. In het seizoen van 1952/1953 werd het toernooi weer hervat in West Duitsland als de DFB-Pokal. In 1991 werd de variant van Oost Duitsland (FDGB-Pokal) samengevoegd met de DFB-Pokal.