competitie background image competitie background image
Competitie

3e Liga

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Op het derde niveau van Duitsland is er ook genoeg voetbalplezier te beleven. Bekijk op deze pagina wanneer de teams spelen en wat de stand en uitslagen zijn in de competitie.

3e Liga programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de 3. Liga zie je hieronder.

3e Liga stand

Bekijk de volledige tussenstand in de Duitse 3. Liga of switch tussen HT/FT en thuis/uit statistieken.

3e Liga uitslagen

Alle uitslagen in de 3. Liga in Duitsland hebben we voor jou per speelronde klaarstaan!

De bookmakers keurmerken

Over de 3. Liga in Duitsland

De 3. Liga, ook wel de ‘3. Fußall-Liga’ genoemd, is het derde voetbalniveau in Duitsland. De competitie is opgericht in het seizoen van 2008/2009. De competitie bevindt zich tussen de 2. Bundesliga en de semi-professional Regionalliga. De 3. Liga is het hoogste niveau waar reserve teams van clubs actief in zijn.

Opzet

De teams die geen reserveteams zijn strijden tegen elkaar voor promotie naar de 2. Bundesliga. In totaal zijn er 20 teams die de competitie vormen.
De drie teams die op de laatste drie plekken eindigen degraderen naar één van de vijf Regionalligen: Regionalliga Nord, Regionalliga Nordost, Regionalliga West, Regionalliga Südwest en Regionalliga Bayern.

Wanneer het eerste team van één van de reserve teams ook in de 3. Liga speelt, wordt het reserveteam automatisch gedegradeerd naar de Regionalligen. De positie op de ranglijst is hierin onafhankelijk.

Financiële situatie

Van 2008 tot en met 2003 vocht de competitie tegen een financieel verlies. In het seizoen 2012/2013 was er een recordverlies van €20.9 miljoen. In het seizoen 2013/2014 maakte de competitie voor de eerste keer winst en kon er €4.9 miljoen worden bijgeschreven.

Geschiedenis

Op september 2006 werd door de German Football Association, ook wel de DFB, de formatie van die 3. Liga aangekondigd. In eerste instantie was er aangekondigd dat de competitie onder de naam ‘3. Bundesliga’ ingezet zou worden. De German Football Association koos uiteindelijk voor 3. Liga. Dit had te maken met het feit dat de 3. Liga direct beheerd werd door de DFB en niet door de German Football League (DFL). De DFL beheert zowel de Bundesliga en 2. Bundesliga.

De eerste wedstrijd in de competitie werd gespeeld op 25 juli 2008. Rot-Weiß Erfurt en Dynamo Dresden speelden in het Steigerwaldstadion in Erfurt. Dynamo Dresden won de wedstrijd met 1-0 met als maker van het enige doelpunt Halil Savran.