Club

Sandhausen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Sandhausen

Programma Sandhausen

Check hier alle wedstrijden van Sandhausen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sandhausen in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sandhausen

Alle uitslagen van Sandhausen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sandhausen selectie

Socials
@svs_1916
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SV Sandhausen

De Duitse voetbalclub SV Sandhausen 1916 komt uit de gelijknamige plaats. De club was lange tijd een amateurverenging. In 1978 en 1993 boekte de club succes door Duits amateurkampioen te worden. In 2012 werd SV Sandhausen 1916 zelfs kampioen in de 3. Liga. SV Sandhausen speelt zijn thuiswedstrijden in het Hardtwaldstadion. Het voetbalstadion werd in 1951 geopend en beschikt over een capaciteit van 10.600 toeschouwers. In 2008 onderging het stadion een verbouwing, zodat het aan de strenge eisen zou voldoen van de 3. Liga.

Oprichting

Sandhausen werd opgericht in 1916 en speelde lange tijd in de onderste regionen. De club slaagde er in om in 1931 hoogste niveau in de Rijncompetitie te bereiken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde SV Sandhausen 1916 geen enkele rol van betekenis binnen het Duitse voetbal. In 1978 was er wel succes en werd de Duitse amateurtitel binnengehaald door te winnen van ESV Ingolstadt. In 1993 won de club opnieuw de titel door de tweede ploeg van profclub Werder Bremen te verslaan.

Regionalliga

In 1994 kwam SV Sandhausen 1916 uit op het vierde niveau van Duitsland. In 1995 wist de Duitse club direct de titel te grijpen in de competitie. Een jaar later degradeerde de club weer uit de Regionalliga, maar wist het wel indruk te maken in het Duitse bekertoernooi. SV Sandhausen 1916 bleek te sterk voor VfB Stuttgart. In de tweede ronde ging de club alsnog onderuit tegen FC Homburg. In 2007 keerde SV Sandhausen 1916 weer terug in de Regionalliga.

3. Liga

SV Sandhausen wist in de Regionalliga voor een stunt te zorgen en zich te plaatsen voor de 3. Liga. In 2012 promoveerde de voetbalclub zelfs naar de 2. Bundesliga, maar het degradeerde een seizoen later weer naar de 3. Liga. Echter kreeg de club een unieke kans. Dankzij het feit dat MSV Duisburg geen licentie kreeg, mocht SV Sandhausen 1916 alsnog in de 2. Bundesliga blijven spelen. In het huidige seizoen speelt de club in de 2. Bundesliga.