actueel background image

Revierderby met enorme belangen

10 mrt 2023 | 10:48 0

De Revierderby tussen Borussia Dortmund en FC Schalke 04 is één van de meest beladen en mooiste wedstrijden uit de Bundesliga. Zaterdag om 18:30 uur staat ie weer op het programma in Gelsenkirchen. En de belangen zijn dit jaar groter dan ooit.

Vooruitblik

Dortmund doet mee om de titel en staat gedeeld eerste. Voor Schalke ziet de wereld er heel anders uit. Zij staan gedeeld laatste. Toch is dit een wedstrijd tussen twee ploegen in vorm. Dortmund won alle in eigen land na de winterstop en ook Schalke is al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Het belooft een hete avond te worden in het Ruhrgebied.

Schalke leeft weer

Voor de winterstop leek Schalke dood en begraven. Het was niet de of, maar wanneer ze officieel zouden degraderen. Maar na de 6-1 oorwassing in eigen huis tegen RB Leipzig, hebben die Köningsblauen het licht gezien. Sindsdien werd er zes keer op rij niet verloren en de laatste twee wedstrijden werden zelfs gewonnen. Door die goede periode doet Schalke weer mee en is handhaving ineens een serieuze optie. Zaterdag in de Revierderby hopen ze de ongeslagen reeks door te zetten. Makkelijk gaat dat niet worden. Ook Dortmund is geweldig in vorm en in derby’s speelt naast de sportieve vorm ook het sentiment een belangrijke rol.

Dortmund wil de titel

Bij Borussia Dortmund durven ze sinds lange tijd weer serieus te dromen van de landstitel. Bayern is dit jaar te kloppen en Die Borussen zelf zijn in bloedvorm. Sinds de winterstop werd in de Bundesliga alles gewonnen. Zo werd een achterstand van negen punten op Bayern goed gemaakt. Afgelopen dinsdag kreeg Borussia wel een tik te verwerken in Londen. In de Champions League werd voor het eerst in 2023 verloren. Chelsea was op Stamford Bridge met 2-0 te sterk en dus zit het Europese avontuur er helaas op. De ploeg van Edin Terzic wil laten zien dat het verlies in Engeland een incident was en gaat voor niets minder dan de drie punten.

Dortmund kijkt met vertrouwen naar het duel met Schalke. De afgelopen vier onderlinge wedstrijden werden allemaal gewonnen. De laatste keer dat Schalke überhaupt scoorde tegen BVB is alweer vier jaar geleden. Voor de winterstop eindigde de derby in een 1-0 overwinning voor Dortmund. Al had dat ook zomaar 5-0 kunnen zijn. Dortmund is dus de grote favoriet zaterdag.

Statistieken

– Dortmund won alles in de Bundesliga na de winterstop
– Schalke is al 6 wedstrijden op rij ongeslagen
– Schalke scoorde in 2019 voor het laatst tegen Dortmund
– Dortmund won de laatste 4 Revierderby’s
– Het verschil op de ranglijst is 30 punten

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
17-09-2022
Borussia Dortmund - Schalke 04
1 - 0
20-02-2021
Schalke 04 - Borussia Dortmund
0 - 4
24-10-2020
Borussia Dortmund - Schalke 04
3 - 0
16-05-2020
Borussia Dortmund - Schalke 04
4 - 0
26-10-2019
Schalke 04 - Borussia Dortmund
0 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.