actueel background image

Klaas-Jan Huntelaar bereikt indrukwekkende mijlpaal

30 mrt 2016 | 06:46 0

Klaas-Jan Huntelaar won woensdagavond met Schalke 04 van HSV met 3-2 en de aanvaller verscheen zelf ook op het scorebord. Het was voor Huntelaar een bijzondere treffer, hij scoorde namelijk 75 keer in 150 competitiewedstrijden in Duitsland, een bijzondere prestatie.

Mijlpaal Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar loopt in de Duitse Bundesliga 1 op 2, een knappe prestatie. Voor Klaas-Jan Huntelaar voelde dit doelpunt als een bevrijding, hij stond namelijk al een maand droog. Tegenover de officiële website van de Bundesliga liet Huntelaar weten dat hij ‘het gewoon probeerde en de bal er toevallig invloog’.

Imposante loopbaan Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar speelt sinds 2010 voor de Duitse club Schalke 04. De 32-jarige aanvaller begon zijn loopbaan als profvoetballer bij PSV. Hier kwam Huntelaar echter niet veel aan spelen toe en in zijn periode bij PSV werd hij verhuurd aan De Graafschap en AGOVV. Bij AGOVV imponeerde Huntelaar. In 35 wedstrijden scoorde Klaas-Jan Huntelaar 26 keer.

Dit bleef niet onopgemerkt en de doelpuntenmachine werd, na zijn uitleenbeurt bij AGOVV, door sc Heerenveen aangetrokken. Bij sc Heerenveen deed Huntelaar wat van hem verwacht werd, veel scoren. In 46 wedstrijden trof de ”the Hunter” 33 keer het net. Na 2 seizoenen bij sc Heerenveen informeerde Ajax naar de diensten van de spits. De Amsterdammers betaalde 9 miljoen euro, waarmee Huntelaar de duurste binnenlandse aankoop ooit werd in de Eredivisie.

Bij Ajax beleefde Klaas-Jan Huntelaar de meest vruchtbare periode van zijn loopbaan. Hij scoort liefst 76 keer in 92 wedstrijden. Zijn seizoenen bij Ajax bleven niet onopgemerkt en de spits speelde zich in de kijker. Door zijn succesvolle jaren bij de Amsterdammers klopte in 2008 het grote Real Madrid aan bij Ajax. Real Madrid maakte 27 miljoen euro over naar Ajax maar in Madrid kon Huntelaar niet overtuigen.

Na zijn avontuur bij Real Madrid, waar hij slechts 20 wedstrijden speelde, ging Huntelaar nog naar het Italiaanse AC Milan, maar ook hier kwam de spits niet goed tot zijn recht. Dit resulteerde in een transfer naar Schalke 04 waar de aanvaller tot de dag van vandaag speelt.

Het contract van Huntelaar bij Schalke 04 loopt tot 2017. In Duitsland wordt al volop gespeculeerd of de spits bij gaat tekenen of vertrekt. Een avontuur bij een oude club? Waar zie jij Huntelaar graag nog spelen?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.